Monday, May 04, 2009

Makan Nasik Kul 4.30 petang adalah sgt KEWL..

a'ah kewl laaaa sgt... aper ke jadah? aku lapo giler babs.... pastu ada org sedekah nasik belauk pagi tadik..tp sbb aku dah mkn mihun sup (makanan ruji)... so aku biar jek nasik tu... x yah ler nak pikir diet miet nie.... bawak jer nasik gi pantry..pastu ko lahap jer sorang2... amik air kosong satu cawan ngap ngap ngap.... aku tatau ler nasik tu basi ker tak..aku main bedal jek..sbb aku ni ada masalah mengenalpasti mende elok ker tak...lagi2 kalo aku tgh lapo kan kan.... kalo Pak Radie tu..telebih2 plak.... aku rasa ok jer..dia yg ckp tak elok... daging busuk laaaa... aper laaa..susu dah masam lah...aku minum ok jer... selagi tak lepas expired date tu..hantam jeklah..


lagi satu kelemahan aku ialah time minum air... (anny..perlu ker aku bincang mende ni kat sini?).. sebab anny jer tau masalah kronik aku nieh... tatau ler tekak jenis aper aku ni kan... bangsa minum air.. mcm ko curah air dlm telaga.. gedegak gedeguk bunyik air masuk dlm tekak nie.. mmg kensel arr nak buat girlfriend.. (heheh.. girlfriend.. manissss jek bunyik dier).. puas ler aku wat training..nak bagi minum sopan takder bunyik.. naik kembong perot mak ni... hantam jeklah...


sebenarnya arini aku rasa mcm bongok jer..sbb malas..org nak blogging..ko gatal gak nak blog2 nieh... pastu tatau aper nak tulis..ko ngarut2 lagik kat sini... (tarik napas jap..kenyang dow mkn tadik).. rindu plak tetiba kat Jujue Lopez... auwwwwwwwwww..teharu ker aku sebut2 nama ko kat sini... sampai ati nurani ko yer... saper lagik yg layak chat ngn ko selain aku nieh????? aku jek yg memahami dirimu itewwww hak tuiiii.... nanti ler yer yang... biler streamyx bangang tu update aku balik pasal kes x leh register aritu... masuk jek tenet kat umah... siler ler buh mancis kat jik mater ko tu yer... layan ler aku ni yer...


entry aku arini adalah berupa bentuk cerpen okeh... aku main ckp jek aper aku nak ckp... oh yer... pipi aku ngn dahi adalah dlm jangka masa dinaiki jerawat yg comel... (comel aper mcm cibai.. skt tul ati aku ni tau).. siler sedia maklum kalo aku terserempak ngn sesaper jer reader blog aku ni..jgn tegoooo aku okeh!!! sbb kalo korang tego..aku nak larik... jerawat ni mmg bodoh tul... smlm jek aku wat treatment sendiri... sejam skali aku gi cuci muka.. pastu lap ngn tissue (ngan harapan x der bakteria melekat kat kulit).. pastu aku boh plak cucumber mask.. pstu cuci ngn air lagik.. rasa nak buh honey.. takot plak jadik aper kang... so tak yah!!.. pastu 20minit skali tanyer Pak Radie.. soklan berbunyi begini.. "pa.. dah ok sket kan muka??".. jawapan dia biasalah..org2 yg penuh hasad dengki ni ko jgn tanyer... konpem ko rasa nak lempang jek.. nak tanyer acih.. kang konpem dia kata aku cantik jer 24 jam.. tak pon dia ckp "ada jerawat skit jeeee"... erghhhhhh.... giler ker aper... umo dah 30 patut hormon2 dah slow dah.. ni mcm baru sweet 17 jek.. yer yer... think positive.. aku mmg muda lagik..sbb tu jawat tu lumba2 jek nak kuar.. kimexxx...


streamyx yg bongok ni lagik satu hal... aku dah pegi tmpoint arituh.. dia suh aku balik dulu..sbb x leh register lagik..sbb tel umah aku tu atas nama pak radie.. unauthorized katanyer... nanti diorang dah leh buat..baru dia sms ID ngn password... aper ker jadah??? aku gi aritu ari selasa ker aper.. ni ari aper??? nak dkt 1 minggu.... wat bodow jek.. kang aku bomb kang tmpoint nie... oopsss... sowii yer org2 yg telibat ngn streamyx.. sajer jer tau nak menguji kesabaran aku nieh... naik hangen tul....


utk mengubati kekecewaan di hati ini... aku telah membeli selai levi's jeans curve yg menggoda... hahahhakktuiii... (siler jgn upload gambo suar tu sblm kene maki ngn Pak Radie)... kuikuikuiiii... uiiiii..jgn memain... sendat di punggung dan di kaki dan disana sini.. tebeliak jugak mata mak aku..hahahha..tp dgn pantas aku bg reason2 yg munasabah... spt.... (alaaa... jeans mmg mcm tu..memula beli kene beli yg ketat..sbb dah lama2 nanti dia longgar... tgk jeans dulu... dah longgar... ).. nasib dia approved.. tp kene pakai baju labuh tutup bontot okeh!!!! ok ok ok....


oh yer... aku dah tgk TWILIGHT... nak dgr komen aku?? siler bawak betenang yer JUJUE ngn OKINOKIYO.. hahahha.... aku mmg suker laa tgk mata vampire tuh... menggoda gitu... mai a.k.a. okinokiyo... aku tgk sorang2 okeh dlm bilik...(spt disarankan..hahahah).. lek jer aku??? aper tak der napsu ker aper nieh?? saiko!!! aku lagik suker tgk muker awek dia..comel jek.. tp part vampire tu nak try2 tu.. ehemmm ehem... gak ler... tp mcm 20 saat jek scene tu? ngok tul arrr.. lain2.. takat2 bawak awek terbang2 naik atas pokok tuh.... superman/spiderman (dan yg seangkatan) pon boley..... kakakakh.... (siler jgn maki diri ini... aku mmg ada penyakit susah nak feeling2 tgk citer..selain winter sonata lah kan kan kan.... )


oh yer... (sajer jer type 'oh yer') nampak mcm kewl kan.. mcm konon2 baru telintas ler nak citer pasal aper... ni nak citer pasal rambut.. aku x ngikut nasihat dlm poll aku tuh.. tp aku pilih colour the whole hair.. sbb baru tgk videoclip lagu indon.. lagu aper tah.. sukernyer tgk kaler rambut awek tu.. coklat2 sket.. tp hampeh!!! rm30 aku paw pak radie masa bli barang dapo... pastu paksa plak pak radie dok kat dapo... suh buatkan rambut aku nieh... tak jadik jugak!!! jadik gak ler.. tp tak sehebat awek indon tu lah kan kan... naper dulu time aku blajo..senang jek kaler rambut sendiri?? jadik jerrr.. ni dah tua2 pigmen rambut pon mkn gelap ker aper nih?? tak nyerap pon kaler?? x per.... pasni plan aku nak serabai2 kan rambut plak... baru ler muke tu sexy... tambah plak ngn jerawat2 ni kan... harus lerrr meletops!! kebabommmmm.. rasa nak bunuh diri....


ok skian dulu... utk CPM... okeh ker update mcm ni???? kakakakakkahhhhh..hamek ko!!!! baca jgn tak baca..... assalamualaikummmmmm cikguuuuuuuuuuu... baiii..

11 comments:

@zura said...

Salam santai cik fillanie... ekekeke... tetiba rasa nk menyampuk... pe kata lu tukar pakai celcom broadband lak.. gua pakai ok je setakat ni.. lgpon lu nk g mana2 senang leh access internet... ahaks.. since when aku jadik duta celcom broadband nie??.. kuang3x

Miss Moon said...

aku naik migrain baca citer nko ala rojak mamak + rojak buah .

tetiba aku baca blog nko aku plak tercungap ley aku bayang kan nko wat mulut terjuih ngan mulut mengomel tambah nko geram kat streamyx tew hahahha nko tepon la buk pila weiiiii ley la nko sembur sket ngan kata kata manis mu itew hua hua hua ..sian nko

aku pun berjerawat dow nko la nih puji aku pakai temulawak tew kan dah lawak muka aku . Nih gara gara makan kuah rojak Mak beeeeeeee ...cam bisul ok muker aku 5 aku ulangi 5 jerawat baru naik ......aku hampeh cam muka indon sapu sampah dah aku rasa sangat sakit lak tew adehhhhhhhhhhhhh

nko nih kan sama cam sutan ...elok ke tidak makanan tew dia men bedal je kadang nasik tew pun dia tak tahu elok lagi ke tak ...kecuali la nasik tew berlendir ke hapa ...adehhhhhhhhhhh

pssst nanti nko minum aku nak dengar laaaaaaaaaaaa ....

wey apa citer anak dara nko

nko jgn plak mentang streamyx nko problem nko tak mo chat ngan aiii plakkkkkkkkkkkk auuuwwwwww

MimY HaMiD said...

ha amik ko sekali update...berjela...ini barula fillanie...hebatttttttt

Lenny said...

buk pillllllaaa..

eehhehe.. aku suka je baca entry ko nieh.. dapat aku bayangkan muka ko terkonyeh2 ngomel macam2...

tapi takper.. muka ittew tetap menjadi pojaaannnnkuuuu...

nanti jumpa sabtu tauuuu....

Liyanaroxx said...

hebat....entry tanpa gambar pun leh wat ngarut kan kak filla?kalo ada gambar?ntah hape2 caption akak letakkan?hapdet kak jgn x hapdet~!!

okinokiyo said...

betul kata moon, rojak mamak + rojak buah..ko still takder napsu??ahah bengong..meh aku sula sikit kasik ada napsu haha...

nangis2 ni aku ketawa baca entry rojak tader gambo ko ni...

sila la letak gambo paling koman pun acih la buat penyeri entry...

ko nak main email2 dgn aku tak???hahah aku kan xleh YM dah lagi pun minggu ni busy sket sbb aku kan dah EL 3 hari strett semua nampak aku kat opis jaki la kasik aku keje melambak..opsss aku sakit mata pun gi keje..pekerja contoh yg mcm baguss nihhh

...$weE+ 666... said...

mmg rojak abisss... tapi aku nak komen 1 perkara jer. slama ni aku ingat idd jer ada masalah takleh mengenalpasti mender tu dah basi ke blom. dia main belasahhh jerk. slalu kena marah dgn laki dia. hehe... rupanyer ko pon sama! aku rasa ramai lagi spesis ni kot... hehehe... ;-)

genny da bomb said...

penat imagine baca entry nih..bleh masuk dlm buku citer chicken soup for soul nih haha..buk pilla bila nk masak2..nk gambo makanannnnn..hihihi

JuJue said...

woihhh aku kalo entry yang di seru seru nama..mmg cepat jer aku masuk kan? aku ada aura aura cik ponti ku seru jugak!

oihhh..ahh kan, aku pon tertunggu2 kalo nak kuar part hantu tu nak romen2 ngan awek dia. tapi, sekaliii hantu tu kuat iman daaaa.. apa pon, aku suka tengok mata hantu tu yang menggoda. auuww..

ko takde napsu..sbb napsu ko tu..hanya untuk aku je kan! napsu goosip!

ehh aku pon masalah minum bunyi gupp gupp gupp kuat! mcm mana ah nak buat? dann aku pon ada masalah takleh nak kenal pasti menda basi ke dak. laki aku pon sama..semua dia pandai konon. nasi lemak basi la..ayam lama la..udang lama la.. tention aku nih! nak makan pon dah serba salah!

mannira said...

update la apa2 fila..rojak pun rojak la...

kdg2 rs kita ada persamaan..saya pun tak reti nak beza makanan basi ke tak...kalau ko makan lepas tu ko ulang jamban..ha...td mknan tu basila..gila weyy..hubby lak..air masak pun boleh basi..ada ke camtu...

C!kPuanMuda said...

haha! Syabas bete *sambil tepuk tgn mcm cerita hindustan* berjaya jugak update. Panjang berjela plak tu ;p hebat!

Psst! Suatu ketika dahulu saya juga ada masalah minum berbunyi. *guk* *gukk* bunyi mcm 12 thn x jumpa air. Tp sekarang tidak lg. Berkat sabar, khusyuk dan tawadduk ;p