Wednesday, May 20, 2009

I Can't Live Without.....

boring jek title kan... perghhhhhhhhhhhh... aku ni haaaa... lagi tgh boring.... jom kita main2 type2 sket ni haaa.... x de keje..kita carik ler keje....bila ada keje...kita jgn wat keje..... (ikut falsafah aku ni..pasti berjayaaaaaaaaa)..huahahha

1. my make-up kit
sebab kalo muker aku ni...lahir2 jer sampai ke beso ni... cantik halus tulus dan mulusss... gewenti aku x bli langsung make-up sumer nie.. buang duit jer.. tp sebab muker ni adalah 'opposite' dari apa yg aku type tu kan... maka nyer harus lah ado.. kalo ler halus... aku bangun tido jek... gosok gigi jer... dah... terus keluar... kagummmmm...kagummmmmmmm.....

2. jam kesayanganku
walopon aku ada byk jam (dengan nada belagak okeh........ ) tp aku tetap pakai yg satu ni jugak..sampai majuk sumer jam tangan lain..mamposss dah battery sumer..jam2 dinding pon majuk... hahah.. perhal? aku kalo x pakai jam.. x leh idop okeh.. x leh nak time.. aper bahasa rojak aku guna nieh... sbb sumer jam2 aku lain2 masa dia.. jam dinding yang beso mcm jam kat stesen ketapi tu cpt 15minit.... jam kat hall umah yg stylo tu sharp kot?.. jam dinding yang tak lekat kat dinding.. tp letak kat meja dlm bilikk..sandar jek kat dinding... yg tu aku tgk utk refer pukul baper nak kejut pak radie bangun utk gi keje.... jam kat handphone lambat sket..handphone utk alarm aku bgn tido nak gi keje.... jam tangan kesayangan ikut time punch card kat opis... jadikkkkk...kalo salah satu jam ni abis battery ker aper... mmg aku gelabah!!! hahaha... bermasalah kan pompuan nie??????

3. laguuuu... radioo...
biar aku takder tv... aku mmg bukan kisah tv pon... janji tinga aku ni dgr lagu.. suh nyanyi mmg fail... tp suker dengar jer... (kan ker kewl aku ni??) org kewl mmg salu tak nyanyi.. dia dgr.. and dia feeel and dia syok sendiri... hahahahah.. x kira lah... lagu kat handphone ker.. kat kereta ke... kat youtube ke... aper2 pon boley..

4. jeans
sbb aku ni mmg takkan pakai mende lain selain dari jeans.. mak aku nak anak jantan lagik kot time peknan aku dulu.. kelua2 pompuan yg mcm jantan... jadik ler gini.. kalo ler tetiba kerajaan banned pompuan pakai jeans kan... aku mmg dah tak dok kat mesia dah... (tinggi tul imaginasi aku nih)... nampak gaya... acih pon dah ikut jejak langkah aku.. kalo gaduh2 suh dia pakai mende lain selain jeans.. mmg kene sound tepat ler kan.. dah aku pakai.. perhal dia x leh pakai?.. so diam jek yer fillanie... ikot jek kehendak anak ko..sblm ko mati kene laser...

5. my black shawl
aku ni kan mcm ikan paus... darah sejuk... tp hati panas!! hahah.. aku selalu tetiba sejuk tahap melampau... mati laa.. dok mesia ler sampai tua.. selain drp aku guna utk menutup aurat biler terseksi sket tu... aku jugak guna utk selubung time dlm kete kene aircond.. slalu gak kes berebut ngn acih... dia nak simut gakkkkkkkk!! tensi okeh.. (pasni aku nak buh simut sumer complete satu set lah tinggal dlm kete).. ermmm..utk nampak mcm jessica alba sket... kan anny kan kan?

6. sepit rambut rm2.90
yg mahal sket aritu rm3.50 kot.. dah patah... so bli jek lain murah sket.. x leh idop dow.... rimas aku.... tp suker tgk org rambut panjang vogue2.. aku ni kalo org jumpa kat luar.. tp tak ikat rambut.. haaa tu aku tgh menahannnnn jek tu..demi nak nampak vogue... tp takkan lama arr.. pastu konpem ikat.. takpon gulung sepit jer.. baru nampak mcm bibik bejaya...

7. internet
huuuuuuuuyooo... citer mcm aku ni gempak2.. mcm terror giler lah pasal IT sumer nieh... padahal yg aku tau dlm idop aku nih.. cemana nak check email... cemana nak chat... cemana nak update blog... ngan search2 bih kurang jek.. lain2 harammmmm!! korang sedia maklum ler naper ghoper blog aku ni edisi lama.... takot nak usik2 kang ilang plak..hahahha... limited edition okeh blog aku ni....

8. sandal clarks yg menanti time nak putus
yer sajer jer sebut brand... bukan nak blagak... alahaiii..clarks sajer... pon nak mention..lain ler ferragamoooooohhh ker.. kuakaka.. tp mahal tu... selipar aku pon rm2 jer... ni kira mahal ler.. tp alhamdulilah..bli mahal sket.. lama aku blasah.. aku ni tgk org pakai heels cantek2.. perghh laju jer nak bli jugak..tp pakai nyer idok.... simpan jek dlm store.. mcm malu nak pakai yg tinggi2 giler tu.. aku kan jalan tak cantik... tak mcm model.. so mcm kelaka pakai heels.. heels hanya utk gi umah owang kawin jer..heheheh...

9. Ntah??? dah takleh pikir... dah datang dah aku nyer bodoh tuuu... sekian tima kasih...

7 comments:

MimY HaMiD said...

entry best..bg high 5 skit..yg pntg TETAPPPPPPPPPP...heheh

-butterfly- said...

:: adoii la kak filla ni..
:: tgh dok tak ade idea pun jadi erk buat mende cenggini..
:: okeh lah tu.
:: :P~
:: pasni biar kak filla bosan selalu..
:: so banyak le kuar entry yg kelako cm ni..
:: huahua
:: btw, cepatla masukkan entry dak acih..
:: klu leh video erk..
:: kangen same die ni..
:: haha

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

aLya said...

ko ni kak mcm²..b'dekah² ak bace

Kitty Pryde said...

sukaaaa sgt entry ni.

among the more entertaining posts kat blog ni. plus, it gives an insight into your personality.

tapi bab jam tu betul la. i pun gitu gak. naik pening lakiku nak tgk jam mana. last2 dia cayer kat jam dia je. jam2 lain dia kata dh kena manipulate dek bini dia. tak leh cayerrrr....

Liyanaroxx said...

"jam tangan kesayangan ikut time punch card kat opis... jadikkkkk...kalo salah satu jam ni abis battery ker aper... mmg aku gelabah!!! hahaha... bermasalah kan pompuan nie??????"

masalah..masalah...masalahnya gue dah gelak x hengat baca entry nih...kak filla nih kan,datang giler-giler dia...entry mcm nih lah kuar kan?muahahaha~!!

SickHanNy said...

Fila ni..kalu pakai heels perghh jalan mcm model itik pulang petang wa ckp lu.gua ternganga ni tengok fila pakai heels kat 15 subang..rase nak nari cak pong.steady la Filani!

Mummy Nini said...

Kahkahakah...
Yang No. 7 tu sebijik macam aku.... tau ngemail, ngechat, search & blog..tu jer la.. hahaha