Thursday, May 14, 2009

A Gift from Acih/Cikgu Leha to me.... heheheh...

hellooo.. jom kita sembang seyes2 plak..cukup2 ler entry gelak2 yer... nie nak jadik mak lemah lembut plak nie... hehehehhe... nak citer nieee... (ngn manja2 lentok2 okeh i nak citer)... smlam kan kan kan.... balik dari school Acih.... jap jap... ada gambar selingannn...
oh yer.. let me introduce u..... nilah ghoper bag sekolah Acih... pemberian kakak Syasya cousin... heheh.. mcm biasa lepas sampai umah.. tugas aku ialah campak kan bag aku.. pastu bwk bag acih ni teros gi dapo...keluarkan botol susu dari celah bag... bukak zip bag... jeng jeng jengggg...... hahahah tetiba ada box kaler merah yg comel...

tadaaaa..kalo korang jadik aku? korang terharu tak?? nanges tak??? hahah.. aku x ler nangis.. sbb aku tau bukan Acih yg buat pon... hahahah... tp aku feeling2 keibuan lah kan.. terus jerit panggil Acih... "Kasihhh...apa nie???? utk mama ke?".. so spt biasa acih lari2 kat aku.. terus cobaan merampas itu kotak.. "cikgu Leha suruh bagi mama".. (tapi laju jek dia hamik kotak tu.. gopoh2 nak bukak)...hellooooooooooooooooooo... tu utk mak ko lahhhhh!!!! hehe.. rupanyer ada choclaires dlm tu.. tul ke dak ler aku spell.. hantam jek.. ada 3 ketul..

okeh... yg penting mmg aku salah spell... bukan choclaires.. tp choclairs yer adik2... heheheh.. comel kan kan kan?????? aku pon buat ler drama.. suh acih pelok aku.. then ajar dia ckp 'happy mother's day mama'.. acih pon ikot kan jeklah kegedikan aku ni kan..hehehe.. sambil mata ngn tgn dia concentrate nak bukak cekelat tuh... alaaa luper nak snap gambo acih pakai baju kurung balik school smlm... (tipuuu.. dah snap.. tp sbb gambo tu aku ngn dier.. muke aku buruk..maka aku dah delete...hahahahahah..maafkan mama sayang)... huahahhahaha..

8 comments:

Liyanaroxx said...

xde maknanya entry serius kak filla...gue tetap GELAK gak baca entry nih...kahkahkah~!!=D

Ezrina - A wife & a mummy of two said...

wakakkaka :D akak nak tau naper saya gelak...agaknya semua tadika, teacher diorang dok ngajar bebudak buat menda alah ni sempena hari ibu agaknya... saya pun dapat, si Qistina bagi...

tapi mmg sgt terharu kan kak kan... hehehhe :D
walapun choclairs 3 bijik je kat dalam...yg penting anak ingat kat mak dia :D

pastu malam tu, siap mintak balik, 'ibu tina makan cekelat ibu tu boleh?' ahahahhah :D
sabor jelah anak ku...

Sham Ummi Echa said...

terharunya siot.. bes ar ko dpt hadiah..kunun2 dr acih ar kan..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

so sweet k..even adiah tu aceli from cikgu leha...he3.....

yatie rahman said...

happy belated mother's day ibuk filla..:))
nak bg testimonial nie kat ibuk filla
1- terima kasih atas kesusahan mempacking frame gambar tu n poskan ke sini.dah pulak terpaksa korbankan kotak laptop dell kan...
2- terima kasih kerna percayakan customer maya yg lewat bayar atas kesilapan teknikal..sabar sungguh awak nie filla sbb dlm masa 2 minggu..x pulak email tanya psl bayaran :))
3-1st impression psl packaging sgt superb...kemas..siap frame tu wrap ngan cling film...owh di uk kita pangge cling-film utk wrap/sealing foods
4- sangat puas hati ngan hasil printing n frame yg kemas...btw selama nie usha canvas mmg gambar x jelas sgt sbb material canvas tu...bukan pakai glossy paper kan, mmg mcm tu la hasilnya...

maka dengan itu...jgn la ibuk filla susah hati..kerna saya sgt berpuas hati..nanti kalo saya dah gantungkan frame tu..sana snap gambar yaaa...

busyuksayang said...

wah!!!!!!! sampai hati mama acih delete gambar sebab dia hodoh dlm gambar tue...so touching...hahaha!!!

mannira said...

yang...org tag awak..sudi2 kan la ya... http://mannira375.blogspot.com/

ila de cute said...

syahdu syahdu.... tapi bile baca ko punya blog baru nak rasa syahdu dah lawak plak...