Wednesday, May 13, 2009

BLURNYEEEE KO NI FILLANIE...

di malam yg hening iniiiii (buat2 x blagak..padahal... kuakak..yerlah online kat umah ler katakan)..hihihikk..bebulus jek pak radie yg kene keje kat opis pastu tak blk malam nie..pastu tau lak bini dia mcm jakun ngadap laptop ni..lek lek lekkkkkkkk paaa.... hahahahah... bagi laluan sket ley???


malam2 ni mcm2 nak citer kan..cuma modal jek takder.. nak citer pasal aper? ada idea ker korang... cuba lah bagi idea kat aku ni haaa..leh aku goreng2 bakar2 sket kat sini kan kan...


ok jom citer pasal aku lagik... sbb lepas aku..mmg aku lagik..lpas aku...aku lagikkk... hahah..kata blog aku... suker ati aku ler... huahahah..jahat mulut pompuan nieh!!


nak citer pasal blur... naper org kata aku blur?? jom kita rujuk kes...


kes 1

ada skali ni aku ada course kat Melia Hotel dpn Berjaya times square tu... habis course tu kol 8mlm... leh tak aku sampai umah ampang nak dekat 2 jam? sbb?? aper lagik...sesat arrrr.... dasatttttt... org buta lagik pandai dari aku nieh... sian kat diri sendiri....


kes 2


balik dari futsal kat bangi... minum jap ngn atta ngn anny...pastu otw balik tu.. aku follow jek kete atta ngn anny..pastu lek jek aku signal masuk kiri..turun highway... nampak lak signboard JB... pastu kelam-kabut tepon anny... "annyyy..aku otw nak gi JB..cemana nak balik putrajayaaaaaaaa..huhuhu"hahah... nak dkt 1jam 1/2 okeh..dari bangi gi putrajaya..bahlol giler..


kes 3


aku kan x dpt anugerah cemerlang this year.. dan tahun2 sebelumnyer jugak..hahha.. pastu aku dpt surat... surat tu tajuk dier 'anugerah cemerlang'... bihkurang gini bunyik nyer... tahniah kerana anda telah berkhidmat dengan cemerlang... bla bla bla... aku bedebar2 okeh..siap terus pikir.. dpt rm1k nak buat aper?? nak bli aper... hahah... pastu terus kol member aku kat admin.. bunyik dia gini "... dkt2 ko ada org tak..aku ckp ko ni ko jgn gitau org tau..diam jek... weiii aku dpt cemerang okehhhh!!!"... pastu kawan aku pon tanyer "mana ko tau?".. aku jawab.."ni haa..aku dpt surat".. dan2 tu kawan aku gelak besar..... dia kata "aku pon dapat..sumer org yg x cemerlang pon dpt surat tu bodoh".... siler bygkan betapa kemaluannyer aku iniiii.... hahahahahhah... tak leh tgk muker kwn aku tu..sbb pecah prot gelak...aperlah bangang sgt.... (atta ko pon blur kan..aku tnjuk surat tu ko pon ingat aku cemerlang kan..bengong)


kes 4


time muda2 dulu tepon kat umah mak aku ada 2... aku ngumpat mak aku... ngn kawan aku kat phone..... aku ckp "mak aku tu..kalo dah start membebell...pot pettt pot pet potttt..mcm radio era."..tp berlagu ler nada pot pet aku tuuu..lek jerrr kan? ghopernyer mak aku tgh dgr kat phone lagik satuu.. bongok tul aku nieh!!!



kes 5
aku naik kete ngn kwn aku pompuan... pastu aku tgh gayut kat hp ngn boipren... pastu lalu plak kete ex aku.... aku leh menjerit.... "wehhhh.. ***** lah tu" teluper okeh tgh gayut ngn boipren... pastu terus tecampak hp... rasa nak off jek terus... bodo!!!



kes 6


masa ni aku gi langkawi ada course.. pastu satu flight ngn mamat kaya dan terbilang dari langkawi..hahah.. dia baik arr..dok borak jerk..sampai aku buat2 tido ler..mls nak layan.. pastu dia ckp ler dia ada bukak hotel gak kat langkawi.. aku pecaya ler.. sbb turun dari kapaltebang tu.. sumer org langkawi angkat tgn kat dier... heheh.. pastu tanyer gak kat drebar taxi kat langkawi..kenal tak en..bla bla nie.. drebar tu kenal..mmg org ni ada hotel sumer lah.. ok... pastu aku gi pekan kuah ngn collegue aku nieh... pastu tgh jalan tu aku pasan ler hotel tu.. ngn excited nyer aku teriak.."kooo... tulah hotel boiprennnnnn aku!!!"... kwn aku tecengang... sekali lepas aku jerit aku tgk ler sekeliling aku..rupanyer ramai giler org tgh makan kat tempat tu... sumer tgk... makkk maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! hahahahha



kes 7


masa ni plak kat pasar... giler arr citer aku kan? mcm2 tempat buk pillanie pegi..hahah... gi pasar ngn kawan opis aku yg giler tu jugak... pastu masa pilih2 ikan tu kan... ada sowang akak nie... dia mcm pandang aku then dia tego "ehhhhhh...lamanye tak nampakkkkkk.... pekabar?".. aku mcm dlm ati saper plak makcik nie..x kenal pon..ke aku lupe?.. aku terus jawab "errr... sihatttttt... sape eh"..tgh aku jawab tu.. dia gi blakang aku... rupanyer kawan dia blakang aku.... HUAHAHAHAHA... siler gelak.. ni citer lawak ker citer bodoh... hahahha..malunyer... panas terus tinga aku time tu..tp masa aku jwb tu makcik tu mcm senyum gak kat aku... tanak aku malu kot... babs tul... aku rasa nak campak sumer ikan tu..pastu lari2 manja sambil tutup muker ngn tapak tgn..nehiiii nehiiii nehiiiiiiiiiiiiiiiiiii...



kes 8


aku xleh nak pikir dah... sbb skt montot dok kat kusi jamban ni haaa... laptop buh kat kusi meja solek.. konpom montot ada bekas bulat2 lubang2..sbb kusi jamban ni lobang2.. adoiiii... kes 6 ni citer pasal mak aku nyer blur... x leh luper okeh dia citer... hahha... skali ni..mak aku gi ler kedai runcit mamak nie..bapak aku ler bwk kete... pastu suh bpk aku tnggu dlm kete... mak aku pon yer2 lah bli beras bagai... pastu lek jer bukak pintu kete campak barang2 ngan beras bagai kat seat blakang kete..pastu membebel..mcm ni bunyik dier "ayah ni aper lah besepah2 sgt kete ni..kemas laaa sket.... semakkk!!!"... pastu ghopernyer laki org lain... bukan laki dia..huahahhahahaha... bengong giler... ko bygkan.. angkut balik beras tu sumer..ghopernyer bapak aku keta kat dpn..hahahha.. dah ler campak barang dlm kete org... ada atiii marah2 kete org tu semak..... mak aku siap 'soooorrryyyyyyyy....'..huhuhuuuu..... aku mmg tompang malu okeh... tp tulah.... mana lak tumpah kuah kalo tak ke mulut kan...



dah.. cukup cukup...kematu dah aku nih...jgn tnjuk sgt kat org yg awak tgh kemaruk yer fillanie... hauahahhaha..samat malam... assalamualaikum.. smoga terhibur ngn lawak bangang nieh..

17 comments:

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

salam kak filla.....
Sonok je bace n3 ni di pagi2 bute ni..pas tu glak sorang2....law jrn sblh umah dgr...mau nye kene jrt...gile ke hape dak ni....ha2...syabas kak filla.

busyuksayang said...

kes 3 & 7 mmg tak bleh tahan...hahaha!!!

genny da bomb said...

kes 3, 7 ng 8 mmg le buat ase nk guling2..kakakakakka...aduilaaaaa..sakit perut den kekekkeke..mcm iklan mcd plak yang beli ikan tu kekeke..silap keta ni teringat kat kawan...dua kali tu silap masuk keta org kakakaka..malu gilos..

buk pilla yang surat tu mmg takleh blah la..tak tahan gile nk gelakkkkkkk..kakakaka

ejea aziz said...

huahuahua...
lawak..memang terkekeh-kekeh baca...2,3,7 & 8...adoi la..sakit perut den...sabo je la...

fadeltoha said...

hi filla...rajin nyerlah filla mengupdate blog tiap2 hari...tp bagus gak sumer n3 filla boleh wat org gelak sakan especially citer pasal blur tu.Anyway..selalu gak fadel baca blog ni since filla dh x update fotopages kasih....

Juhasni said...

filla...akak kan suka ler baca blog filla...suka ngan bahasa giler2 filla...hehehhee
rajin2 ler menulis yer...sbb baca hasil kerja filla leh hilang stress akak tauu...
anyway salam perkenalan dr akak ....

Mimie Ishak said...

fillanie...itu yg ko tak leh luper...yg aku tak leh luper ko nyer kes blur ko rase ader tak?hahahha

mannira said...

weyyy..pecah perut...mcm org gila je gelak sorg2 depan pc...

ila de cute said...

hahahahha filla, lawak nya ko..hahahahha...mak ko pun lawak gak..

Ummi Aiman n Wife Faizal said...

time online nie, acih duk buat pe?

Lynn said...

ii..salam perkenalan.1st time ni komen.slalu baca je.. :-)
dah senak dah perut ni gelak sorang2 dpn pc. hilang dah rasa ngantuk.lawak btul laa....

genny da bomb said...

tgh stress keje ni..masuk baca sini lagi skali...dapat jugak mak gelak seround lagi kekekeke...cemana nk copy icon ym yang guling2 tu kat sini ekk.sesuwai letak kat sini kakakakka

Sham Ummi Echa said...

kes mak ko paling lawak la filla.. x thn aku wei.. sama kes cam akak aku gak.. dia pon penah salah keta nih.. yakin jer hempap bontot kt kusi..skali toleh.. jntan mana lak dlm keta ... rupanya naik keta depan...hahhaha

...$weE+ 666... said...

hahahahahaha... ko mmg blur dowhhh!!! aku kenal sorang lagik yg blur lebey kurang ko gak... hehe... kak nurul!!! nanti aku nak wat entry pasal dia arrr... tu pun kalau dia tak marah... hehehe

wehhh sowi smlm adik aku take over komputer, tu yg aku sonyap jer tu... hehe

Mummy Nini said...

Hahaha... nasib baik ler hari sabtu.. boleh ler aku gelak beso..
macam-macam hal... tapi betul ler aku suka baca blog buk filla nie..

jap aku nak sambung gelak...
Muuakaka.. hahahaha.. hehehe

subbdink said...

OMG! lawak giler kes 7 dan 8.
hahaha nak pingsan gelak.
i've been following your blog dah beberapa minggu. syiok la baca. lawak kepala senget.
allow me to link your blog ya kak filla. =)

DAHLIA said...

Sukalah baca blog ni...lawak...

Penat gelak...