Wednesday, May 06, 2009

Disetiap ada kamu... mengapa darah ku mengalir..mengalir lebih cpt... soriii lupa plak lirik..

kalau org tanyer... saper yg leh buat dada ko berdetak2 lebih kencang... (siler ikut rentak lagu indon tu yerrrr)... di setiap ada kamuuuu...mengapa jantungku berdetak?... berdetak lebih kencang.... seakan genderang maooo pulang....... ) kan aku dah penah ckp dulu... dulu aku ckp Ilhan Mansiz player bola tu yg leh buat jantung aku dup dap dup sedap... hahaha.... tp tu kalo citer pasal player bola.... haa ni citer pasal actor.... ini lah dia.... tak lain dan tak bukan... cinta mati aku... tp x ler aku penah buat paper cutting ker aper... tp ada tgk citer2 yg dia act... COMEL NAK MAMPOS okeh... dia belakon seyes... cair giler ko tau... dgn kelaka dia... dgn romantik dia.. ngn gila dia.. ngn kewl dia.... firt japan drama yg aku penah tgk dia ni.. citer Concerto... pasal dia jadik architect... ngn towel good morning dia buat bungkus pala dia.. tp drama tu shoot taun 2006 kot? dah berzaman... tp aku tetap centa!! tgk gambo ni jer dah buat aku geram mcm nak lempang.. kewl kan? dah ler comel.. apa aku suker sgt? dah ler dia model Levi's.. pastu mmg dah ditakdirkan byk sgt yg sama dia ngn aku nie... contoh???

BIODATA BOIPREN AKU
Name: Takuya Kimura
Birthday: 13th of November,1972 (bday aku ko tukar jek 13 tu jadik 3... nov dah sama)
Birthplace: Tokyo
Blood type: O (darah sama ngn aku)
Horoscope: Scorpio (horoscope sama)
Height: 176.5 cm (tinggi sama.....HEHEH.... tipu jer)
Weight: 58kg
Body: B95, W67, H89 cm
Shoe size: 26 cm
Family : two parents and a younger brother
Status : Married with 2 daughters (tak kesah ler anak ko seploh pon)

Drama2 yg dia blakon:-

Long Vacation (BEST)
Concerto (BEST)
Gift
Love Generation (lupe dah tgk ke lom...tp mcm dah..)
Nemureru Mori (Sleeping Forest)
Beautiful Life (BEST GILER.. MELELEH2 HINGUS SBB SEDIH)
Hero
Good Luck
Pride


LIKES & DISLIKES

Favourite colour: natural wood color (sama lah...).. cehhh dan2 jek sama..heheheh
Dislike colour: yellow (korang kan tau aku menci yellow?)
Favourite food: Spaghetti with meat balls (apa2 yg Kuya suker... Filla suker gak)..haha
Favourite brand of clothing: Levis (sgt sama.....auwww..)


Title: Concerto (Kyousoukyoku )
Cast: Masakazu Tamura, Rie Miyazawa, Takuya Kimura
Story: Love and ambition collide when two brilliant architects compete for the same woman and the glory of success in their highly competitive field. Kakeru, a young dreamer just entering the professional world, starts out with the goal of building a magnificent church. The story unfolds when a world-famous architect, whom Kakeru idolizes but has never seen, collapses in front of him on the beach. The skillful portrayal of the intertwined loves and professional trials of these characters makes for a suspenseful and inspiring drama.

cover album concerto ni dia buruk sket... bagi laluan yer.... heheh.. kalo dah chenta... buruk cemana pon... ko mesti tak kisah kan kan kan... utk pengetahun ko Jujue.... aku centa Takuya ni naper tau.. ko gi youtube ker aper ker... ko tgk ler kalo ada citer2 dia ni ko gi layan sket.. kalo aku ni yg paling susah nak suker org.. leh cair... ko tu bukan cair lagik aku rasa....konpom mcm air terjun jerrrrrrrr.... hahahahahha... meh aku up sket gambo dia yg comel...kira kalah ler ko nyer LUCAS ke LOCOS ker aper jadah tah..kalahhhhhhh okeh!!!
ni masa dia muda2... tahun 2000 kot... so ko diam jeklah kalo tgk naper shades dia kaler silver kan... hahahahah... kalo dah comel tu.. x kira lah..silver ker kuning ker.. konpem ok... tu jerlah...nak gambo dia lain2.. gi type jek "Takuya Kimura buah hati fillanie"... tgk ler aper yg kuar...hahahhaha... aku dah tak ingat..tp cuba tgk Long Vacation... takpon ko tgk citer Beautiful Life... sedih nak mampos okeh.... konpem ko nangis meraung2 leh buat demam babi skalik... mencik lah virus2 bodoh ni melanda!!!!

9 comments:

MimY HaMiD said...

ko mmg dh tahap gaban minat ni..tp mmg kiut pun..

Aryana & Adrienna said...

hmmmmmmm....upppaaaaaa

Miss Moon said...

kiut laaaaaaaaa..

patut la nko kawen ngan radie sebab radie pun ada iras iras jugers ...sila nko jgn muntah hokey

SickHaNny said...

La..tau tak mcm sape la..tengok betul2..mcm suhen dohh

Kasih Aleeya said...

sickhanny: bih tu kalo muker takuya mcm suhen... kira aku cinta mati ngn suhen ar ni?????? oh tidak okeh!!! cinta mati ku hanya dia... di setiap ada kamu... mengapa jantungku berdetap... berdetap lebih kencang...seakan genderang mau perang.... (gerudi inul sket)..hahahahha..

SickHaNny said...

muka mcm same takkan la cinta aku pun nak bg sama kat ko..eh ekau ni.tetibe gelek inul syok seniri ni pehal..ewahh ha gelek..sekali mcm gangster gelek da..syabas fila..konfiden!!

cabbiena said...

hahaha...
anda mmg kelakar...
tp mmg btul aaa kata missmoon...
ada rupa pak radie skit...

Momo / aiza / mohaiza said...

Dalam cte Pride die romantik habis...Jangan lupe tengok tau

mommyct said...

Tolong...haku pun merembes tgk dia ni (tetiba je ek aku menyampuk...salam)...sker gila long vacation!