Thursday, May 28, 2009

CANTEK KER WAVY2 NIEH?

setelah merepek meraban mencarik penyakit bahan tuk kelainan... saya mcm tertarik menarik ditarik utk meneraiiii hairstyle ini... tp sesuaikah??? tp rambut mcm ni rasa2 tak yah ler buang duit gi salon bagai kan???? tp nak wat sendiri cemana??? peralatan dan perkakasan nggak ada... dulu ada bli..tp dah jual...heheh.. yg ada cuma roller bodoh bli kat kedai jinjang... guna tu.. biler bukak.. rambut jadik mcm pompuan mati laki... buruk nak mampos!!

jom kita menyebok tgk celebrities ini ngn rambut idaman saya iaitu 'wavy' atau pon wild curl... iskkk wild curl tu sgt 'tight' curl dia.. saya tak soka!!!

if i were a boyyyy... dah tak yah ler ko nak menggatal jadik boy... dah kebabom cantek nak mati jadik pompuan!!! giler dasat kan pompuan nieh? aper yg tak cantik?? yilekkk.. sumer perfect.. uiiii aiiiii.. cantik nyer rambut dier.... mantop!..

carrie underwood nieh?? cantik??? suker laaa rambut nieh.. rasa mcm mee maggi cepat dimasak senang dimakan.. eh senang di makan ke sedap di makan???

yer yer.... at least... cehhh 'at least' konon... dpt wat wavy camni pon jadik ler... uhuk uhuk.. comel giler nyer jessica alba nieh.. cantik ka rambut dier???? nakkkkkkkkkkkkk!!!

ok ... siler bawak betenang... bwk mengucap... aku tak suh tgk yg lain... aku nak suh tgk rambut si lopez ni jer okeh!! giler arrr.. rambut mcm baru bgn tido.. tp lawa giler rambut dier... (balik ni aku nak kusut masai kan rambut sebelum tido... dengan harapan.. biler bgn sok pagi leh jadik serabai/stylo mcm jennifer lopez nie)

shakiraaaaaaa...shakiraaaaa..... beyonceee... beyonceee... kuakakakkaka... tingat detik2 manis ulat bulu anny nari2 kat redbox masa lagu shakira ngn beyonce... melekat2 kat dinding.. rasa nak lestik jerrr!!! rambut ni curly sgt... tp ok jer..sbb shakira ni meletops!!

tu jer gambo yg aku ado..malas nak carik lagi.. tp persoalan nyer skang.... ADAKAH FILLANIE SESUWEII MENUKAR IMEJ RAMBUT SKANG KEPADA BERAMBUT WAVY????? tolong layan fillanie yg tgh mood tegedik2 ni..bagi suggestion sket... dimana nak buat? berapa kos??

16 comments:

MimY HaMiD said...

vote for jessica alba...cuba ko try kt salon sg wang byk...ini rasa guna teknik digital perm ni..aku nk pendek selalu nk nmpk muda belia..huhuuh

Akma M.Rudy said...

aku mmg suke tgk org rambut wavy2 nih..ko try le filla..mana tau cunss...
aku..mmg mcm teringin ajerk...tp bila pk nnti lg srabai muke aku nih nak2 time bgn tido kan..+ mls nak simpan rambut pepanjang...;P

genny da bomb said...

suka rambut cam carrie underwood...try la buk pilla wat rambut camtu...cantik n sesuai kot ng buk pilla hehe

Liyanaroxx said...

yup..style carrie underwood tuh mcm sesuwei jerk dgn kak filla...alang2 TRANSFORM kan dak acih skali!!!barulah boria mak & anak!*hikkkksss*

JuJue said...

HOIIII!!!
apa kejadah nyerrr ko gi tampal semua gambo gambo manusia tak de kaitan ngan ko...JENNIFER LOPEZ lahh.. apa lahh ehh ni JUJUE LOPEZ pon rambut ala ala beyonce, shakira dan semua yang telah ko sebut di atas tu okeh!

tapi mana gambar aku? yilekkk ahhh?? apa ko pikir aku pon seleeesssbritisss ke?

wehh buat la weh..senanggg ko takyah sikat! ah cam aku skang ni bgn pagi2..basahkan sket2 rambut..korek2 gel..tempek..siap! dah dekat sebulan aku tak sikat rambut! kalo sikat pon..serabut sama jugakkkk...

JuJue said...

opsss..pembetulan sket pada ayat mak tadik.. auww..

APA KO PIKIR MAK NI BUKAN SELEBRITIIIIIIIII KE NYAH? JLO DULU BERGURU NGAN MAK NI OKEHH..BARU BELIAU GLAM SEDEMIKIAN ROPA.

ehh tapi tetekk dia cantik banyak daria ku punyer la..

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

kak pila buat cam jessica alba. perm tapi besar2.
;)
rmbut akak panjang ok tu, jgn si aceh nk buat gak dah la. hee.
yela nk tiru mama dia.
saloon kat sg wang la byk..murah2!
200 je la budget. depends ubat yg dia gne gak.

Siti Fatimah said...

i dr dulu sampai skrg mmg suka and teringin nak wat wavy2 nie but sampai skrg tak kesampaian hehehe... penakut kot and takut cam tak sesuai je.... lagik pon comfird nak kena jaga nyer bab yg ada skrg pon tak terjaga hehehe.... as for u filla i vote for jessica nyer style simple and nice.... nanti dah try jgn lupa citer kan nyer yek leh i pi try lak kahkahkah..... so jgn tunggu lama2 cepat bi buat tak sabar nak tgk nihh :D

Lily Satrina ® said...

filla, you try website ni. mcm virtual salon lah. so you upload photo you, then you cuba play with the hair styles and colors. have fun!

http://www.taaz.com/makeover.html

Mimie Ishak said...

cik filla, aku rase kalau ko nak buat rambut camni rambut ko kena panjang sampai ke punggung baru cantik....kalau rambut ko paras 'bra line' tuh aku rase nanti jadi kembang jek cam jennifer lopez tuh...lagi satu kalau ko nak buat permanent aku rase ko kena rajin dan mmg kena jaga gegiler....sebab lelama die akan jadi lurus balik...aku nasihatkan ko...ko buat rambut ko tuh biler ko rase ade majlis ker...or biler ko rase nak gi keje pastu nak vogue ckit ker...camtu ah....pastu yg terbaik biler ko dah panjang tuh ko mintak layer kan rambut ko dari luar pastu panjang bhg dalam....sbb biler ko mintak 'blow curl' dah automatic jadi dah.....lagi cantik and natural drpd ko perm permanent or digital perm...rambut pon tak rosak...
sbb bile ko buat camtuh aku takot nanti ko gi keje ko nangis sbb ari ari ko kena maintain tp biler ko biar rambut ko lurus jek...senang jek ko gi keje...cuma biler ade majlis jek ko buat 'blow curl' tuh...tp kalau ko nengok gambo tuh semua kebanyakannya tak permanent tuh dorang buat blow curl....

selamat mencuba....

C!kpuanmuda said...

i dah buat dan menyesal dan lepas tu luruskan semula... susah jaga sebab dia serabut tapi tak boleh sikat.. hahaha

busyuksayang said...

saya suka..sebab nampak sexy :D

chipsmore said...

ouh..sy dr dulu tingin nk wat rambut perm camni...tp masih survey harge katne yg murah nk wat..hee..
btw, i folo ur blog ;)

Anonymous said...

I pun dah buat...
skang ni tngh menyesal gila...
tak tau la kalau awak buat boleh maintain cam rambut-rambut meka-meka semua....try larrr....

cuya aya said...

Sy da buat. I like it . N nk buat lg. Tp rmbut xpnjg sgt.but lbh pnjg dr yg bt hr tu.sng.xpyh skt. Lbj lama lbh cntik. Wowww. Lurus da biasa sgt.

cuya aya said...

Sy da buat. I like it . N nk buat lg. Tp rmbut xpnjg sgt.but lbh pnjg dr yg bt hr tu.sng.xpyh skt. Lbj lama lbh cntik. Wowww. Lurus da biasa sgt.