Tuesday, May 19, 2009

BEBELAN DARI RUMAH...

perangai buruk saya ialah saya cepat bosan.. dari dulu sampai skarang prangai tu tak boleh diubah2.. once saya dah bosan ngn sesuatu tu.. saya mmg tak reti nak cover2 lagi dah.. boleh lah cover... tp akan nampak gak... sungguh buruk prangai itu.. saya tau... (mcm lah aku ni tak membosankan)... mungkin sbb saya jenis tak kisah ape pon tanggapan org terhadap saya... saya cukup tak suka org menilai dari segi luaran jer... siapa kita nak pandai2 menilai orang lain? kita nilai dulu diri kita sebelum kita menilai baik buruk orang lain... (itu maksud saya)...
kadang2 tu 5-6 bulan tu kita dah rasa tempoh yg lama utk kenal orang.. silapp ok.. tidak... bagi lama lagi sket... then baru ko tau.... saya taip ni tak der orang specific yg saya maksudkan.. sebenarnya aku x der idea nak update blog!!! hahahah... orang yg annoying... saya kawan jugak.. biasalah.. saya kan hipokrit... eh bukan hipokrit okeh..tp lebih kepada nak menjaga hati dan perasaan orang.. hidup ni mcm tulah..sometimes.. kita kenalah jaga air muka orang..tak leh laaa nak main hentam jek kan...
aper mender yg aku merepek nie..sbenarnyer..aku kat umah nie..dpt mc arini sbb demam..wat muker sian sket kat klinik smlm... pastu mintak jer mc arini..hehehhe... tp smlm mmg trok pon panas badan.. sampai acih pon sound 'uihhhh mama.. panas gilerrr!!'.. haaa hamek ko... pastu malam bepeluh2 mcm besukan..rimas okeh... tp hari ni mcm dah ok sket plak.. yerlah.. klinik tu charge aku sampai rm40.. hampeh... tak per... dah sound pak radie suh bayo balik kat aku..hihihi... di saat dan ketika ini..tekak sgt ler pait giler... dah baper ari tak lalu mkn.. dah drop berat jadi 45kg something jer... sbb biler mkn sket jer dah tak lalu dahhh.. doakan ler aku cpt sihat yer...
time nie.. aku tingat mak aku.. (mcm ler mak aku jauh kat UK ker mana ker..padahal kat ampang!!!).. sbb dulu2 kalo sakit.. aku suker wat drama swasta... biler org dok rasa2 leher ngn dahi sbb panas..mulalah menitik2 air mata.. hahahha.. sayuuu jek hati sbb aku demam..ngada nak mampos... tp aku mmg gitu.. masa ckp kat pak radie aku tak tahan sgt skt badan sbb demam nie.. terus begenang air mata..(tp dia tak nampak okeh..malu lerr aku... aku kan suker tunjuk aku ni bagus dpn dier.. mana leh nangis2).. dpn mak lain arrrr.. time sakit...ckp jer kat mak aku.. nak makan aper.. dgn pantas..walopon dia membebel..konpem jap gi siap jer..heheheh.. ingat time dulu2.. ckp "maaa,.. sedapnyer pizza hut..tingin ler nak makan"..tup tup..sok dia ajak gi makan... pas makan pizza... ckp plak.. tingin nak mkn kfc... pastu mak aku hangin plak... sbb dia kata bila anak2 yg sebut nk makan apa.. sebagai mak..mesti dia ikut jer... tp melampau ler kannnn..main petik jer nak makan aper... penampo nak?.. kuakakaka....
harinie mak aku nak datang umah kot..hihi... (yerlah ada org tu... cat kete.. dah mcm baru.. nak tayang kat aku ler tu).. bolehhh boleh.... tp tlg pi amik cucu kat nursery dulu boley?? eh ni kan permintaan anak kesayangan yg malas.. golek2 dpn laptop jek kejenyer... konpem mak aku dtg bawak makanan... slamattttttttttt aku... x yah masak... hihihi....
ok ler yer.... kepala mak dah wenggg sket nieh... nak teruskan acara begolek2 jap... fenattttttttttt.. fuhhh syorga dok umah tak keje..hahahaha... adiosss....

7 comments:

ila de cute said...

wei ko ting tong ke ni?

mannira said...

get well soon....

Mimie Ishak said...

ko naper nih asyik demam jek nih....ngandong ek? hihihi......bulan May nak abis dah tak lama lagi bulan Jun...bukan ko nak start bulan jun? tehehehehe

Sham Ummi Echa said...

cam lama jer ko dmm nih.. sian ko.. jap g mak ko dtg babap montot ko suh mkn ubat msti ko cpt baik kannnn!!!

MimY HaMiD said...

lama ko demam?? nsb gi klinik

Anonymous said...

ISHHH..MIMI NIH....MALU LA RADI TUHH..SUKER LA TUH...

Lenny said...

eh.. aku termiss entry nieh belh? ahahha.. takper.. aku doakan ko cepat sihattt..