Tuesday, December 14, 2010

Sesi Penyiasatan bermula...

Semalam aku laki bini tengok CSI Miami ke mana punye tah? aku ni suke gaklah tgk CSI tu.. eh saper mamat ala mcm poyo2 sket tu.. yang tua tu..huahahha.. aku suke gak..tapi kadang dia tu mcm poyo2... dah lah dah tua.. konon semua dia tau... haishhhh..nyampah aiiii tauuu... mcm hebat nawwww ler ko nie... hahahah... ala, citer omputih ke citer industan ke.. konpem hero sajer yang hebat... hahahahkkk....

pastu semalam citer pasal lelaki ni mati dlm toilet kapaltebang.. leher dia kene cucuk ngan benda tajam.. si investigator hebat tua nie ada skali dlm flight tu... so kene lah jgn panik-panik... ceh dia yang check lah mamat yang mati tu... teruja tul aku..hahah.. yelah.. dia selak-selak baju orang tu.. kesan luka tu.. terus dah dapat dua tiga point bukti lah.. petunjuklah.. GILER HEBAT... benci tau perasaan mcm kita ni bodohh..dia je hebat..hahahah... pastu dia arah kan pamugari tu buat itu, call sini sana.. wahh hebat hebat...

sebelum dpt tau ada org mati tu..dia duduk sebelah mamat nie.. mamat ni panik sebab kapatebang tu mcm gegar-gegar.. pastu dia peluh-peluh..dia ckp ngan hero tua tu.. dia tanak mati kat situ... dia pelik napa hero tua tu relekkkk jer... eh si bodoh ni pon.. dah tentu lah si tua tu HERO... apa kes hero nak peluh-peluh mcm ko? pastu si hero tu suruh dia jgn panik.. tu cuma angin jer.. tak de apa-apa yang bahaya pon.. si tua hero tanye mamat bodoh tu.. keje apa... si bodoh tu pereka... tapi umur baru 28 tahun rambut dah start gugur... so dia pakai rambut palsu (siap jongket-jongket rambut palsu dia).. tapi rambut tu special sbb apa tah..dia memang jenis melekat forever lah.. so takkan jatuh lahh...

motip aku citer pasal si bodoh tu... sebab mamat yang mati dlm toilet tu... dia guna nama orang lain utk naik flight tu... dan orang lain tu tak daftar pon utk flight tu.. rupanya dah mati kat hotel dekat area airport tu.. sapa yang bunuh??? yang bunuh tu yang mati dlm toilet tu lah.... kenapa dia bunuh? mano lah den tau.. hahah... tp bile dorang siasat lelaki yang mati kat hotel tu.. dia masuk bilik tu.. bawah teddy bear tulis 'happy birthday'.. bile dia tekan bell.. lelaki dlm bilik hotel bukak pintu.. rupanya dah siap pistol kat bear.. mungkin dia nak bagi kalis bunyik sikit lah.. pastu dorang check kepala si mati tu.. ada melekat bulu.. ooohh bulu bear tuuu! hahah.. sakit jiwa aku tgk cara dorang ni nak nunjukkan terrrrroorrr lah sangat!!! hahahah... lepas tu dekat kesan tembus bear tu.. ada bulu lain spt rambut/bulu.. tapi bukan bulu/rambut manusia!!

hah dengan ada nya penemuan-penemuan mcm tu.. dengan YAKIN lagi KONPIDEN... aku plak berdebat ngan Pak Radie... "ni konfennnnnnn!! konfemmmm mamat bodoh yang duduk sebelah si tua hero ni yang bunuh!! bulu tu dari rambut palsu diaaaaaaaaa!! KONFEMMMM!!!" hahaha.. giler yakin okeh... sebab yg lebih meyakinkan bila si tua tu masa kecoh dlm flight tu.. (sbb ada pembunuh dlm kapaltebang kan).. dia panggil si bodoh suruh jaga kabin.. sebab dia ckp hanya si bodoh tu jer satu-satunya yang bukan pembunuh.. ecehhh ecehhh.. aku tau sgt.. mestilah tu pembunuh sebab orang mati-mati ingat bukan dia yang bunuh kan kan kan????

A'ah pandailah sangat! hahahaha.. bukan si bodoh tu yang bunuh.. huahahhaha... rupanya stewardess tu yang bunuh... aku tak leh lah tgk CSI sebab macam memula je aku perasan terror.. pastu aku mcm tak paham dah citer tu dah kait sana kait sini.. sungguh tidak boleh menjadi inspektor sahab... terus angkat bantal, aku gi tido lagi bagus..huahahahhaha...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

JaJa'Z said...

filla, tu CSI NY..si tua tu dlm citer tu nama dia Mac Taylor..hensem woooo..hehhehe..citer tu sebenarnya dr season lepas2 lagi...jaja pun tgk ulangan dia kelmarin..jaja memang peminat CSi ni..tak kira la miami ke..las vegas ke..memang jaja tgk..teruja tgk cara penyiasatan tu..

HeLena said...

ahaks...lawak la buk filla nie...emo sungguh tgk csi yea...

J.M.R said...

ala, takde gmbr..igtkn ada capture gmbr skrin TV..ala, yg mcm ramai buat tu..hehehh

mAmAbuDaK said...

tragis pengakhiran..bukti jumpe bantal..

ynadona said...

ades....suspender tol kak filla

Shinnaz Ahmad Rasid said...

CSI Miami? Hari Isnin ke? Bukan NY? wehh! Handsome apa Mac. I suka Flack!! handsome. ;p

b a m b a m ' s said...

nama org tua tuh buka horatio ker kak filla??selalu gak tgk CSI..peberet tuhh!selalunya pembunuh akan dpt dikesan selepas 30minit tayangan!hahahahha..tips..kih3..

LayarLara said...

itu dah ulangan entah kali keberapa dah...

Aya Ariel said...

kak..ko kate hero tua? kesian kat mac taylor..hensem okeh..aku takleh nak recall lah kalo ko cakap hero tua dalam csi..sebab aku pon fans csi gak..kalo tgk csi..tak kira las vegas ke..miami ke..new york ke..konfem aku tgk takder kelip2 punye..laki aku punye lah semangat duk cite pot pet pot pet kat sebelah..selagi takdak iklan..bo layan..anak duk merengek-rengek..sila lah merengek dulu kejap..kasik la mak ko neh tatap tb tuh puas2..kan..kata die hard fan?? pengsan~~