Wednesday, December 08, 2010

Amaani Baik - Demam - Baik

Apa yang baik - demam - baik... ok ni cerita bergambar.. dari gambar sebelum kejadian demam, pastu demam.. pastu dah baik demam... sian budak polka dots nie... dia demam dia takde stok nangis ekk ekk ekkk merengek-rengek gelisah tu.. nehi nehi... dia terus high pitch.. hahahah... sekali dia tarikkkkkk nyaring gilos... sentap mak ko amaaniii... aku rasa tu tanda-tanda dia nak membesar... *suara makin nyaring*...


Si Bintik ni sebelum demam... sian budak ni tau.. apak dia selalu dera dia.. ditampar-tampar nyer budak nie.. dia buat gymnastik lah.. laju-laju plak tu.. kalau terpulas lah tangan anak aku.... aku pulas balik tangan apak kau yer amaaniiiii tayang utuk mama nie?

Big Sista Acih kat umah nenek.. dah almost 2 weeks kot kat sana.. sian ko Acih... mcm dah dibuang daerah..kuakakka... cuti sekolah.. biarlah dia dok ngan atok nenek sana... duduk kat sini pon buat perabih boreh jer nak bayo duit sekolah..bukan belaja pon...

dah nak start demam dah time nie.. tapi still ok lagi... kene dera ngan Acih.... sian budak ni blur-blur kene pakai spek sebelah biru sebelah merah... pening lalat amaani kejap..

dan bermulalah detik-detik mencemaskan bila ahad malam tu dia demam.. menjerit-jerit bila time nak hisap susu botol... air liur meleleh.. lidah asik tesentil jek.. ni memang aku konpem nie.. gusi bengkak lah nie... sian sgt.. aku tau dia lapar..tapi agaknya bila gusi tu besentuh ngan puting botol tu.. ngilu kot? yak yak pon cayaq.. panas kot demam...

bila demam adatlah.. kene kendong2... dodoi2... begaduh mak ngan apak ko sebab memasing sakit pinggang.. yerlah dah tua *uhuk uhuk* pesanan khidmat masyarakat, sila kawin muda... beranak time muda.. kalau dah tua baru nak beranak... hahahha..*malas nak sambung ayat*
-
-
-
-
-
-
-
-

hahahah.. ni lah amaani... time ni masih lagi ada saki baki tak sihat tu.. kat walker pon boleh tido..kuakakkaka... bak kata Jujue, like mother like daughter... aku time muda remaja.. naik bas tengah bediri sempit-sempit pon boleh tido.. ko boleh tido bediri?.. tak pecaya? sila pecaya ni kisah benar.. huahahahhahaha... turun temurun.. Wan pon kaki tido.. baru start engine keta wan dah bedengkur.. perghhh lagi teruk dari aku.. hahahahhaha...

hahaha... dik, ko mimpi makan stereng ke??? hahah...

ok ni dah sihat.. ni gambar malam tadi... mak apak Amaani dah tak larat nak dokong-dokong..maka dicampak jer anaknda dlm walker.. pandai-pandai ler ko nak bedikari yer yang yerrrr.... lega Amaani dah sihat!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo amaani sangat cute ngan comey .....
skrang memang musim demam kot kan...risau jugak...huhuhuh get well amaani..

Zahira said...

Cian Amaani, nway Amaani sgt comey!

J.M.R said...

comey giler amaani tido dlm walker tu..tu real ke lakonan je tu?:-p

Aida Zafirah said...

alala....sakit2 pun comel jugak....geramnye tgk amani tu....

mAmAbuDaK said...

sian ooooo..lapar sampi makan stereng...

elna said...

cute....sama la ngan anak saya...dalam pelampong pun leh tido.....masuk jer kete...pejam mata....senang..

Filla ~ Kasihs said...

purplelicious love: haha..yer laa..apak dia demam ler tuu..

zahira: sepatutnye kene sian kat mak dier okeh.. mak dia yg jaga malam!! hahaha...

jmr: kejadian sebenar..haha

aida zafirah: alalalaaaa... ada masa geram..ada masa rasa nak jerittttttt jer suh tido! hahaha..

mamabudak: kakakakhhhh tulah..

eina: budak kecik, kalau suh tido dia tanak.. bile tak suruh..merata-rata dia tido..hahah

eikieyn said...

alalala kiutnye tido position cium stering..rase nk tampor2. :D

safiyyah osman said...

ayok!!!cccccccoooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyynnnnyyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaa dia ...geram2...nak cubit pipi..mata bolat betoi..:)...comey gila la anak sis:)..winkwink..

Love said...

cumelnye tido dalam walker!! kalau anak saya demam mesti saya lagi gelabah sebab anak first! Dia kembung pun siap bawak g jumpa doktor, kalau demam mau saya yang di usung bawak pegi jumpa doktor. Panik!!

Orked said...

banyaknya baju polka dot adik amaani ada? comeyyyy.... demam-demam pun comey... tapi dah baik dah kannn?

_mama zikri_ said...

buk pilla.. walker nyer brand apa yak..? tahan ngak..? mau crik utk cheeky baby gue.. hak3..