Tuesday, December 14, 2010

MAKAN MALAM...

Malam tadi teringin sangat nak makan sup ayam... kentang ada, carrot dah tumbuh pokok pon ada, halia ada, daun sup pon dah kene pilih-pilih sebab busuk..kuakakkaka... ni kalau tak masak jugak ni..alamatnye ke tong sampah lagi lah ni...

so gagah jugaklah memasak.. eh.. masak sup ni senang gile tak sampai 5 minit kan? bila dah masak baru tau.. apelah yang malas sangat ko ni filla... campak jer dah siap.. ayam keras campak jerlah dlm microwave..defrost kan jerk.. perghhhhh wake up wake up... jgn jadi pemalas...

amaani tido jer, aku pon dengan pantas zup zap siap.. ngam-ngam plak Pak Radie balik umah.. dia nak keluar balik ada discussion kat luar.. so cedokkan dia sup... tak masak nasi ok semalam!! pecah rekod ni masak lauk tp tak masak nasi ;) kengkonon diet.. hakptuihhhhhh.... hahahah.. yelah sabtu lepas jer.. nasi briyani kul 11.30pagi.. pastu kul 3.00 nasik briayani lagi.. malam kul 9 nasik briyani lagi.. ko giler aper... ahad pagi nasik goreng sambal telo, tengahari nasi minyak... wah wah wahhhh.... hahah.. 
aku kalau masak sup tak suka pakai rempah sup.. sebab bile pakai rempah rasa dia macam berempah sangat... Acih lagi tak boleh..nanti dia cer ber... so aku suka guna sup bunjut adabi jer.. buat clear soup jer.. lebihkan carrot dan kentang untuk bagi perot kenyang disamping ianya berkhasiat...

rupa-rupanya kenyang giler gak makan macam ni.. takyah lah nak nasik2.. kentang ngn carrot ngan ayam tu jer dah buat perot kenyang... ayam ni pon share ngan radie.. ada lagi seketul dlm fridge.. beli ayam kat carrefour aritu.. dia potong berapa ntah.. besar gedabak seketul-seketul tu..mcm dia tau-tau plak orang ni laki bini selalu gaduh sebab dpt ayam kecik T___T hahaha ewah comel buat muka nanges2 kan?

ok lah itu sajer nak ceriti... ai ada one day course.. tapi confirm mak curi tulang keluar-keluar gak nie.. yelah saya mana boleh tinggalkan tempat kerje saya... nanti ada document urgent ke.. ada urgent call ke...

eh kuh me.. ai pegi dulu... baiii...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR ONLY RM65 FOR
BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

AMMAR YASIR said...

Dahlah tengah lapar ni..tengok sup ni membuat diriku semakin lapar...

emy/mamasuri said...

dah lama tak bikin sup ayam kat umah..makan panas2 dengan nasi..letak sambal belacan ..perhh

annis said...

kak filla memang kelakar habes.
lovvvvvvvvvvvvvvve to read ur blog btw :D

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

aku pun suka clear sup dari sup berempah.. tp kalau mamak punya sup aku suka plak yang berempah. heheheh

mAmAbuDaK said...

soup malas pon sedap ape