Wednesday, December 15, 2010

LELAKI MANJA...

Takleh blah..takleh blah..takleh blah.. FULLSTOP!!! Dengar hot fm pagi semalam? isu lelaki manje.. auwwwww... sebut betul-betul...M.A.N.J.A. geli geli geli... hahahaha....

apa kes lelaki nie? makan pon mak ngan akak-akak dia yang suap?? huahahah.... cpt imagine sekarang... rasa nak lempang-lempang jer.. ko tu lelaki okeh.. apa hal nak suap-suap nie? OKU pon aku respect boleh makan suap sendiri... aishhhhh.... sungguh tidak in the list betul lah lelaki mcm nie...

manja ni ada 2 jenis... meh aku huraikan sket...



MANJA MENGADA RASA MACAM ELOK DILEMPANGKAN AJER...

- Haaa ni lah jantan yang aku citer tu.. makan nak bersuap.. ngan mak plak tu.. kalau dengan gelpren ke bini ke manis gak ler ditengok.. eh tapi manis ditengok kalau dirumah takde orang lain.. kalau kat public.. aku macam nak muntah darah nengok! hahah.. aku takpe.. sebab aku paksa Pak Radie suap aku kat public kalau tangan aku penuh pegang anak lagi.. pegang botol susu lagi.. kalau tangan aku tiga, konpem aku suap sendiri ;)

- Jalan nak pegang-pegang... tak pegang kang merajuk... PERGHHHHHHHHHHH... merajuk? ada ke istilah jadi lelaki kene merajuk-merajuk nie? huiii haiii.. mak memang tak leh blah lah type-type jantan merajuk nie.. sesikit merajuk..sesikit merajuk.. ko penyakit ke haper ni? aku yang pompuan ni pon.. tak penah ko nak tengok merajuk.. ko jantan ada hati nak merajuk.. ingat kiut ke jantan merajuk?

- Sesikit nak jealous.. sesikit jealous... haaa ni kategori mengada lah nie.. kalau mengada tu kira kategori manjalah... eiiii rimas rimas rimassssss... jealous sesikit dah ler.. ni awek/bini ko keluar ngan kawan pompuan pon jealous.. bini balik lambat 5 minit pon jealous... awek ko pakai cun skit pon sibuk tanye kenapa?? kenapa u pakai lawa-lawa? ada jantan lain yeh? nak suruh lelaki pandang yeh? HOIIIIIIIIIIIIIIIII.... orang tu nak melawa pon ko nak bising-bising jeles tak tentu pasal.. kang dia keluar pakai baju mcm kain buruk ko nak?

- jantan kuat nangis... alahaiiiiiiiiiiiii bang.. jangan lah nangis bang... ni i ada ni.. meh i lap air mata u... sian kat you... hakkkptuiiihhhhhhhhhh! hahahahaha.. ni apa kes nie.. sesikit nangis.. sesikit nangis... tak call pon nak nangis.. call lambat pon nak nangis... tak masak pon nak nangis.. lapar pon nangis... ya ampun.... eiiishhh ko jangan memain.. konpem ada lelaki yang kuat nangis.. macam syahdu jerlah hati dia... cepat terusik gitew... ooohh kalau lelaki mcm ni kawin ngan aku.. aku rasa... memang melalak jerlah keje dia dpt bini mcm nie..hahahahhaha....

- EMO.. sesikit emo.. sesikit emo.. ko tak belai-belai pon nak emo... erghhhh.. emo ngan merajuk ni dia lain sikit.. emo ni sensitip... ko tatau apa punca pon tetiba dah terpeleot... hihihiii.. oloo looo loooooooo meh sini meh.. aku lempang kan sikit bagi sedooooooo sikit...



MANJA YANG BOLEH DITERIMA AKAL..TAPI STILL NYAMPAH AIII TAUUU!!!

-Makan nak berhidang... alahaiiiiii manja nyer lah mu nie... hahah.. ni taklain tak bukan.. Pak Radie lah nie.. tapi takpe.. lelaki kan ada ego yang dia rasa dia raja... (mcm aku citer pasal menangani stress haritu) rajaaaaa konon... hishhh.. tapi aku paham ler.. lain orang lain cara.. Pak Radie ni memang manja... kang kalau dah siap hidang nasik ngn lauk pon.. ko kene hidang air jugak.. kalau tak muke sipi-sipi nak sentap... aku lekkkk jer makan tak payah minum? hahah.. pastu kene usung kicap jugak letak dpn mata... kang kalau tak.. ada plak soklan "Kicap mana?".. pastu bini jawab "eh lupa nak amik dlm fridge".. pastu laki bangun gi amik.. muka dah nak sentap sikit.. tp ada aku kisah? alaaaa stakat amik kicap pon hangin.. kang aku suh cedok nasi dlm periuk tu sendiri nak?

-Baju nak suruh kita gosok... opppsss yang ni mintak maafff ler berbanyak... penat ler... tak suka gosok baju! kengkadang jer aku gosok... sian dier tak dpt nak bermanja part gosok baju.. kadang dia yg gosok baju dia sendiri... tapi macam biasalah.. muka mcm cekodok basi .. muahahaha.. sorrryyyyy!!!

-manja tak kalau slamber badak di musim hujan sejuk-sejuk ni relekkkk jer campak seluar jeans 2,3 helai... 2,3 helai okeh!!!! aku yang nak membasuh baju kecik-kecik tu pon pening takut baju tak kering betul.. nanti busuk! bau hapak.... ko lekkkk jer campak jeans dlm bakul tu muka takde perasaan bersalah... memang aku biar jerlah jeans tu.. tunggulah trip ke 3 ke.. ke4 ke... maknanya hari ke3 or 4 lah..hahaahah.. tupon aku sound "musim-musim hujan ni jeans tu gi lah hantar dobi sana.. bayar jer sikit.. dah tentu kering.. sidai kat luar ni kang tak kering busuk"... dia buat bodo jer!!!!! pastu bila dah basuh dah sidai.. dah kering tapi ada bau-bau lembap sbb musim hujan kan.. dia nak pakai dia cium dulu.. pastu agak-agak tak menepati piawaian dia.. slamberrrr badak jer campak balik dlm bakul baju kotor.... oloooo looo loooooooo manja kan?

alaa dah tak tau nak citer apa lagi.. sebab Pak Radie tu taklah manja stok nak sodok-sodok pala kat ketiak nyer type..hahahha... tapi dia anak bongsu... sebab tu dia mengada lebih sikit... tapi takpe... kita kene terima lah pilihan kita.. auwwww... aku pon manja apa? sbb anak pompuan sorang.. lagi dua jantan.. hahah.. aku boleh jer kalau mak aku nak suap.. comel jer.. heheh.. pompuan tak pe... tapi Pak Radie manja-manja yg boleh diterima akal lagi lah... sebab tu kalau dia tolong lipat kain.. dah besar rahmat!! walaupon dianye lipatan tu besar-besar gajah bentuk dia kan kan kannnn.. tapi rasa macam nak nangiss terharuuuu i okeh! hahahahahahahah... tapi dia takkan lipat depan aku.. tau-tau aku balik keje dah besusun atas lantai.. sweeet tak sweet tak?

sekian sajer cerita saya...
-tata-





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Liyanaroxx said...

entry kak filla yg membuatkan saya gelak x hengat kat opis nih...ahahahaha~ bab mak suap tuh mmg rasa nak BAGI PENAMPAR SULUNG LAGIK TERULUNG kak..ahahahaha~

b a m b a m ' s said...

bambam like this!!!ahaks~ ahhahahah

eikieyn said...

Hihi..same ar kite. kin manje lebey pasal kin sorang je anak pompuan dlm family. yg lagi 2 org adik laki. btw, sweeeeet gile pak radie. harap2 dapat laki stock rajin lipat kain gak ar cani. hahahaha.

mAmAbuDaK said...

di lipat ke dia tebar baju yg besar2 badak tuh...ao sweet tol...haku kalu laki lipat robak balik....hahahah

Filla ~ Kasihs said...

liyanaroxx:hahah..nak suap-suap plak..dah beso gajah tak sedo diri tul..hahah

bambam:i like u too.. eh tetiba..

eikieyn: RAJIN??? hahaha setahun 5 kali jer.. hahah

mambudak:robak balik? uihhh rajinnnyeee..

yellowie roses said...

TANG PART LIPAT BAJU TU YANG BEST.......
SYOKK JE ADA ORANG TOLONG....EVEVN BESO GAJAH TAPI TETAP APPRICIATE

Jiejah @ Iza said...

nice blog , akak follow yer .. :-))

~yaya~ said...

hehe..yg manja kategori pertama tuh, kalu u jumpa..tlg bg PENAMPAR PULANG BALIK kat dia ek..bermaksud di sini, lepas tampar pipi kanan, sila tampar pipi kiri jugakk..apehal tah nak manja2 cmtu..euwww!haha.

Heidi Shafiq said...

manje sikit je.. :)

lisa alias said...

psal mkn brsuap ngan mak nih..teringat kt kwn sy kt penang..
dia pi kuar mkn ngan mami dia..dlm restoran ns kadaq tu..mami dia leh suapkn dia ns...dia tk mau..malu laa dh besaq pjg..pastu mami dia dok sound kt dia dlm kedai tu.."ya syed..hanpa klau mami nk suap..malu konon...tp klau gf suap..hanpa dok buka mulut luass"...so utk tidak mjadi ank dur2..kwn sy ni kena laa terima..hahaha..

adel said...

lawak2..huhu..
tapi laki kita rajin kt dapur..kita yg manje mintak dia buat donut, karipap, cek mek molek..bla..bla...

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Siot je kalau dapat laki mcm ni. kau nak manja agak2 lah. selalunya anak mak kot yg mcm ni. aish. bencilah. perempuan manja pon kita cakap gedik. kalau laki manja? gedik gak ke? heh

Jehan Najib said...

sesungguhnye diri ini sememangnye tak reti nk handle jantan lembik2 keras kayak gini :D

green apple said...

semua bentuk kemanjaan aku leh terima except menangis.

Kalau sesekali mennagis or menangis pada benda yang lojik tu ok la like bapak ko meninggal ke kan. Ini menangis sebab aku tak email or tak reply sms.

Baby yang cute-cute tu pun aku lempang kalau banyak sangat nangis, ini kan ko yang dah berbulu atas bawah muka berjerawat batu segala.

Aku lempang ngan high heels baru tau.

Filla ~ Kasihs said...

HAHAHAHAHAHA....jerawat batu segala.. siap bebulu atas bawah nak nangis.. ko sumbatkan jek puting..

cik suka senyum said...

klaka la kak filla ni..haahaha

theblabber. said...

nasib baik saya tak manja.

*gila lawak entry ni.