Wednesday, December 08, 2010

BERTEMU KEKASIH LAMA....

Aku lom penah lagi citer pasal kekasih lama aku yang nama dia Ayue ni kan?... oklah.. di hari yang lemau ini mari aku citer serba panjang lebar pasal kekasih lama ku ini... hehehe.. dulu aku panggil dia Ayue.. kengkadang panggil You Yue.. sekarang panggil Ayue JB... sebab dia dah stay kat JB.. huhu...

Ayue antara BFF aku jugak.. sebab dah duduk jauh.. maka apakan daya.. terpaksa redho :( ... aku kenal ayue sejak zaman berhingus tak reti lap sendiri hingusan lagi... zaman belasan tahun gitew... auwwww.. rasa bangga jer type BELASAN.. aku belasah kang!! hahahah... dari zaman tegedik-gedik..

Nak citer pasal kenangan pahit dan manis kami.. pergh... belambak-lambak.. yang pasti pahit dgn manis kalau ditimbang.. sama rata!! hahaha.. gaduh??? uihhhh pernahhhhhhhhh!!! lagu tema time gaduh? uihhhhh adaaaaa... hahahahha.... Ayue jgn marah k.. entry ni khas untuk kita berdua.. auwwww.. supaya kita ingat kenangan ni sampai tua... Ayue? dia lah satu-satunya kawan aku yang hot tempered leh tahan.. eh bih kurang lah ngan aku.. auwwwww... time Ayue tido.. ada saper2 berani bising? adaaaaaaaaaaaaa!! aku sorang jer!! hauaahahha... aku kan manusia jenis tak paham bahasa.. huahahhahah.. kan yue kan.. sebab tu ko sayang aku kan kan kan... hahahaha.... sampai skarang tak leh lupa lagu "im walking away... from the trouble in my life" ewahhh cakpong cakpong... kakakkakakahhhhh... giler gedik! merajuk jer nak walk away.. aku pang kang!.. hahaha..

aku jugak pernah gaduh yang maha dasyat dengan Ayue... ingat tak Yue? hahahah... nasib ko tak lambung aku dari balcony.. tak pon ko yang bernasib baik aku tak lambung ko keluar! hahaha.. begaduh time tu.. ayue jerit dari dalam bilik.. aku jerit dari luar bilik.. time tu aku tengah makan maggi aku ingat lagi... anny pon ada time tu kalau tak silap..pastu aku pegang gerapu tu dah menggigil-gigil dah.. dah tak jumpa mulut dah nak masuk maggi..hahha.. tetiba tgn pakinson..last2 aku bangun dengan gagah perkasa.. aku tendang kusi komputer tu... melayang kusi tu pegi kat pintu.. tekopak sikit pintu tu..huahahha.. sian owner umah tu kan? sompak sompek umah dia.. hahahah.. pas sepak kusi.. terus nangis-nangis berjurai-jurai air mata.. hahahaha.... aku kan kalau marah konfem meletop.. pastu diiringi air mata syahdu... hahahahahha..

aku ingat lagi ko tinggalkan kembar/sayang/suami/boipren ko kat Bukit Cerakah kan? ko cicirkan dia dari kereta pastu ko suruh dia balik jalan kaki.. huahahahhahaha... bepeluh kot ketiak mamat tu balik jalan kaki.. dah lah dlm tu mana ada transport.. cinta punye pasal.. akhirnya kawin gak ko kan ngan Man... hahaha.. i adore both of u!! such a great couple.. comel sgt!!! hahahah... aku ngan Pak Radie? ada skali aku geram aku turun dari kereta dia kat Subang sebab begaduh.. kat bus stop time tu.. skali betul-betul dia blah ko tau? cilakak tul.. nasib dia reverse balik kutip aku.. kalau tak.. takpe... tau-tau sok pagi memang kereta dia dah jadi arwah lah!!!

Buat pengetahuan korang husband ayue ni kembar okeh.. bukan kembar biasa.. kembar seiras! dulu mak kapel jap ngan kembar dia..huahahahahaha... pssttt.. ayue, ko jangan bagi laki ko baca blog aku... mati aku! hahahaha... masa time muda remaja gilang gemilang dulu... budak kembar ni bawak skuter.. giler hawt okeh time tu sapa pakai skuter.. pastu siap air brush bagai.. wahhhhhh... hahaha.. pastu plak ktorang dapat khabar angin budak kembar nie anak Dato'.. huahhahahahaha... giler PISAU CUKUR dow.. siap bagi-bagi ni.. "okey, kembar kan? ko satu aku satu.. deal?".. hahahhaha.. macam cilake... rupa-rupanya silap info.. orang lain plak anak dato.. hahahahahahha... bongok nak mati... tapi tulah..kalau dah jodoh... akhirnya ayue kawin gak ngan kembar idaman hati... aku tak de jodoh.. auwwwwwwwwwww *malu*
kalau tak kita dah bebiras dah!! aku ngan ko biras? hancusss dunia!!!!

Tetiba teringat pengalaman pegi Singapore ngan Ayue dan Mai dan kawan ayue... hahahahaha.. zaman tu saper pakai baju dua lapis giler stylo lah.. aper orang johor ckp 'gerekkkkk seyyyyy'.. hahah.. tau dua lapis camne? dalam mesti long sleeve putih/hitam ke.. pastu luar baby-t bundle!! hahaha... pastu suker ati lah nak pakai shorts ker.. nak pakai jeans kene kelepet besar-besar.. pastu kene senteng macam banjir.. muahahaha... maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu bile ingat balik zaman mudeee.. ingat lagi time tu... baru balik S'pore.. pastu terserempak ngan Pak Radie (time tu takde apa-apa..kawan-kawan biasa je).. dia leh sound aku menggelabah pakai mcm tu panas-panas buta.. Ehhhh?? suke atiiii arrrrrrrr.. dia memang dari zaman dulu suke carik pasal... helloooo?? ni trend okehhhh trend! ko aper tau pasal trend pompuan...hahahha... dia siap suggest pakai jer yang macam orang naik motor tu.. tau? yang tulis apa tu? suzuki ke yamaha ke apa ntah.. hahahha.. untuk mat rempit tu... helloooooooooooooooooooooooooooooooooo!!! hahahah...

eishhh.. banyak sangat pengalaman zaman muda remaja dengan ayue.. yerlah.. kata serumah time tu.. mestilah banyak cerita suka duka... tu blom lagi kisah gi Tioman kan ayue kan kan? eh yang tu tak leh citer... hahahahahhahahaha top secret! huahahahah.. mampos aku pecah perot!!!! hahahahahah.. eishhhh rindu lah kat ko Yue... jumpa kejap sangat lahhhhh hari tu! plan Singapore kita hari jumaat ni pon hancus! hahah.. next time ok?

So jom kita tengok gambar yang tak seberapa.. yerlah, cameraphone 2mp jer.. sian laaa haiiiii...

inilah dia Ayue sayangku selalu nie.. hahahaha... order Sprite.. yang sampai rasa mcm parit..hahahah.. aku siap rasa nie.. aper ke rasa dia mcm tu ar??? aku ngan ayue ckp jangan-jangan air mabik.. mampos balik kang jalan kelelong-kelelong sapa nak jawab? lepas dia tukar barulah betul SPRITE..hehe

tengok Ayue.. dia dah happy dah dapat air sprite yang betul...

pompuan atas ni tak yah citer lah.. tengok food jer terus muka jadi happy+stim.. hahaha

gambar blur pon nak masuk jugak ;) eh? ke ko nak amik gambar orang blakang ni Yue?

sampai-sampai je makanan.. terus rebut-rebut nak makanan pokok.. krap krup krap.. mcm orang asli.. suruh makan ayam yang sedap..tapi rebut-rebut makan pokok.. dasar kampungan! hahah.. pastu komplen rasa ayam macam kain buruk.. rasa hapak... huahahha.. oh ye, anny pon dtg join.. tapi dah nak masuk maghrib baru nak sampai.. mood bergambar dah takde.. sorry!! hahah..

wahhhh order saladddd tu.. tanak kalahhhhhhh.. nak jugak bagitau dunia... 'Heyyyy... salad adalah makanan ruji kami' WTH!!!!! padahal sambal belacan siap jilat2 jari tanak ngaku... siap plak buat tangan BEST-BEST.. waklusssss.. hahah.. takdeee.. aku nak nunjukkan kat korang... besar mana pinggan salad tuuuu.. ko ingat muka aku tak tebal nak snap gambar buat tangan BEST2 mcm tu?? huahahhaha.. nasib lah yang tengok tu Ayue jer.. huahahahah..

Bile dah rasa mcm separuh KAMBING... aku nak muntah tengok mende ni.. hahahha.. apa ni weiiiiiiii... cakap kat Ayue.. "Yue, ni makanan ayam ke apa?" hahahahah... ni ko bagi kat ayam, ayam pon tak lalu.... tetiba sedar diri balik... hellllllllllllllllloooooooooooooo?! ni chillis okeh.. chillis... chilll.. chillllll chilllllll... jgn jadi kem!!!

dah siap entry... sampai ketemu lagi.. babai...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS

7 comments:

J.M.R said...

tu makanan utk dua org ek? aiyoo..:-p

adel said...

sweettt..

green apple said...

woih!

chilis haram oii.

aku baru tau semalam.

tu pun lepas aku sendawa empat lima kali. dem!

Zareene Saifuddin said...

Ayu.. masih ayu cam zaman2 korang kt UiTM dulu... same goes to u, filla... in other words, korang nih mentennnnnnn....

Mimie Ishak said...

pssttttt hehehhe nko nih suke mengimbas kenangan lalu tau...aku pon tak dapat jumpa ayue aritu dapat cakap tipon jek ngan ayue....huhuhu....tp kan psssttt gossip...eh nko pon ada gak gadoh yek....aku pon sama pernah gadoh ngan minah kecik nih...mwhahahahha...nko takder kan mase tuh tak silap aku..heheh nurul tengah gosok baju kelam kabut simpan semua pisau dalam laci pasal 2 org pompuan kena rasuk setan....hehehh....darah muda wei tak leh kawal...tp bila aku pk balik kita nih dah macam adik beradik gadoh kawan, gadoh kawan....hehheh sgt manis mase tuh..ayue yg aku kenal...die baik dan pemurah...dan juga pemarah...ooopss...bila marah anak mata hitam die tuh bergoyang goyang ler menahan...hihihi...tp walau apa pun aku sayang die....heheh dgn nko pon aku pernah gadoh kan filla....opppsss....kan dah citer gadoh...tp kita semua cepat lembut hati...cepat sejuk..dah marah boleh baik...sgt sayang kamu semua...huhuhu...

happy2gether said...

ehhee kelakor giler bila aku baca entry ko nih...bila citer s'pore trip tu teringat aku merajuk sbb kena kutip botol coke..ehehhe siap balik naik bas lgk...oops lagu 'i'm walking away' tu pon aku hingat...tp bak kata mimi, kita kalo gado camne besor sekali pon baik gak akhirnya...sayang korang semua gaks..mmuwahh...

ikanbilis said...

ahahahaa nice entry