Thursday, December 30, 2010

Pencarian Handbag pembuka tirai 2011...

agak-agak berbulu.. nyah kau dari sini..hahahahha... eh membazir ke hah? kalau ikutkan hati aku nie.. memang lah PEMBAZIRAN giler babas!!! duit kalau kepuk-kepuk sampai stok berabuk-abuk tak reti nak buat apa.. memang aku sauk semua skali.. tapi *ehek hek hek* tersedak-sedak semput jap...

tapi camne ah? susah tul arr jadi pompuan.. pompuan memang gile handbag kan? tamak plak tu.. nak cantik.. nak ada brand.. nak designer bag.. tapi duhet takde.. camne? NAFSU ni memang cilaker lah.. benci tauuu... kita yang pompuan ni pon pening nak handle nafsu sendiri, inikan plak lelaki... hahaha.. Pa, sorry... Ma tanak sebenarnya.. tapi tapi tapiiiii.... syaiton yang bisik-bisik.. "belilah.... belilahhh.. alaaaahhh bukan selalu.. apa salahnya... ko bukan pakai gelang emas sampai tak leh lipat siku pon... ko bukan pakai rantai emas sampai jalan tebongkok-bongkok tak larat nak angkat leher... ko bukan pakai cincin emas penuh sepuluh jari ponnnn, so ko anggap jerlah duit-duit nak beli emas tu ko laburkan ke handbag, pastu handbag tu banyak guna dia.. leh sumbat botol susu anak, leh sumbat diapers anak, sumbat spek mata laki, sumbat laki ko skali dlm bag pon boleyyyyyyy"

lihat sekarang.. sesungguhnya syaiton itu jahat kan? gile keji okeh buat ai mcm nie.... buat mak sampai tak tido malam... buat mak sampai kalau becakap otak pegi kelain.... KEJIIIIIII.....


projek dimulakan dengan USHA MENGUSHA dulu.. hahahah... benda-benda mcm ni tak leh bawak laki... nanti laki muka fade-up jer.. kalau boleh dia mendengus memang dah bunyik mcm lembu kene sembelih dah.. so untuk elakkan benda-benda mcm tu berlaku.. elok kita tinggalkan jer dia... jangan bawak bersama... benda-benda mcm ni pegi ngan kawan pompuan gak best.. sebab sama-sama dirasuk syaiton.. kuakakkaka..

langkah kami bermula pada hari itu.. muka buat-buat kaya sket... masuk konpiden jerk.. lagi konpiden bile tgk kat dlm GUCCI tu belambak-lambak orang.. dressing hampeh gak.. so tetiba mcm konpiden..hahahah... a'ah memanglah konpiden.. ayat tak leh blah mcm nie.. "Anny, aku tgk bag mcm nilah kat web gucci tu.. 'sukey gucci'.. "... pastu angkat bag tgk harga.. RM3,000 mcm tu.. ok letak balik.. "tapi design dia tak lawa.. ramai sgt orang usung sana sini.. cer ko tgk yang tu.. tu cun sial".. ok dgn pantas amik yang cun tu.. "RM7,000"... oh patut lah yg tadi tu RM3,00 JEEEEE... material dia canvas.. bukan leather... "dah jom keluar, design buruk"...

hahahahah.. design buruk yeh???? VANGANG ko ada RM7,000??? kalau tak de nyah kau dari sini...
-bestnya dpt baring-baring ngan bag mcm ni-

ok, seterusnya, melangkah masuk ke PRADA.. oh idamanku selalu.. hahahha.. pusing punye pusing.. Anny berkenan giler kat satu bag leather hitam kelas nak mam... cer tengok cer tengok.. baper??? (eh ckp slow-slow, kang SA tu dengar).. heheheh.. RM6,000.. berani ke nak angkat??? hahahahha.. ok bergaya dpn cermin dulu... "eh anny, cer ko tengok yang tu.. lawa siottttt.. peach sket".. kan prada design kedut-kedut... mcm buruk.. kira kedut yang mcm nie lah ---> PRADA KEDUT tp bile pegang jer.. perghhhh meremang segala bulussss.. kuakakakkakaka... LAWA SIAL... cer tengok cer tengok.. baper??? "RM12,000"... sekian wassalam innalilah terus.. kuakakakkaka... aku rasa mcm letak bag tu kat bahu terus kepala hotak tebayang aku sangkut kereta kancil sebijik kat atas bahu.. boley????? huahahhahahahahaha....
-PRADA KEDUT HARGA DOWNPAYMENT KERETA-

ok terus keluar... then masuk CHLOE... idamanku selalu jugak.. dah usha baik punyer kat website dia.. Rachel Bilson ada sebijik.. mak soka sangat.. eh? ko celebrity ke? bih kurang arrr.. haktui... ok, design tu ada, but colour yang aku aim tu tak de.. eh eh eh?? ko citer mcm ko konpiden jek nak beli.. duit ada tapi kaler je takde.. BOLEH BLAH!!!!
ni bag Chloe yang aku adore giler tuh... Rachel Bilson pakai.. oh takpe.. mebi ni bag ke 80 dia.. hahahah... ko tau baper? RM5,000 bih kurang.. vavi.. mahal lah dol... takpe.. sok laki aku jadi Dato', aku angkat 6.. lain-lain kaler... T_____T

pastu jalan lagi... erm.. banyak lah yang aku suke jugak.. cuma ongkos jek.. sayang dow buang duit.. ceh tetiba malaikat berbisik gitus.. hahahahha.. takpe.. niat baru nak usha... tapi sebelum tu dah masuk Marc By Marc Jacobs.. dah ada yang berkenan di hati Hobo.. tapi???? MBMJ lagi? takpelah.. kalau bajet ciput.. nak buat cemana... PAAAAAAA CEPAT LAH JADI DATOK... eh anak aku lom nak kawin lagi.. dah excited nak jadi nenek.. apakah? ok, lawak bangang!

pastu perot lapar nak mam.. terus nampak The Loaf, kelam kelibut tak sedar diri dua-dua ekor.. carik penyepit pon tak jumpa.. rasa nak kepit ngan tangan jek... hahaha.. 5 jenis roti utk 2 orang.. berebut-rebut makan mcm makan nasik... lapa okeh...
ok ni lepas perot dah kenyang.. eh rambut mcm bulu musang

ok ini bag idaman jugak burberry.. mcm boleehhhhh jerk beli huhu.. tapi pikir 235 kali dulu k.. but not the black one, itu mahal..can't afford..huhu..SA tu gi check stock..laju-laju snap ;)

yang nie? oh tidak minat okeh.. eh korang tau taste aku kan? aku tak minat ler very the lady like nie.. aku suka yang ranggi dan casual dan tak formal dan BOLEH LETAK BOTOL SUSU ANAK...dan nampak muda 20 tahun *ehem* eh, gambo kat atas tu serious muka kesian duit tak cukup kan? hahaha

dah lah anny.. ko tak payah belakon.. SA dia ok, tp kerek sikit.. aku lempang kang.. tp bila ckp 'we're thinking to take these 2 pieces.. do you have new stock?'.. pergh laju-laju dia gi check.. vavi tul.. 'u want me to reserve the bags for you?'... dah lah apek.. tak yah! aku tanye leh amik gambar dia laju jer.. NO! well, if outside yes u can.. Lancau.. bodoh punye olang.. tu aku tau lah boleh.. dah tentu aku dah beli pastu suke ati aku nak snap kat dlm lubang jamban pon.. jgn belagak boleh?

ok yang depan tu hah.. cun? burberry prorsum.. prorsum tu mcm limited edition.. runway collection 2010.. after that dah tak de dah.. ah gitu... dia ada pemegang utk shoulder dan ada sling.. *temenung mengenang nasib disitu*
bih kurang ni lah kan burberry tu?

mak ada usha fringe bag..auuwww..comel ranggi giler to the max.. tp usha kat internet jerlah.. tak sempat mehhhh nak masuk semua butik..tp yang aku usha tu ralph lauren... hurmmm..nak gi klcc plak pasnie.. comellll nicole richie pakai..rambu ba rambu ramba giteww..tp gi wedding ko takleh lah melaram..mcm koboi pon ader...tskkkkk...

 
-fringe bag-


-kate moss boleh, kita tak leh yeh?-



-kate hudson wearing ralph lauren fringe bag, eh tapi mak google kat RL takde pon?-


-balenciaga, nak semua kaler boleh?-

tapi paling paling paling paling seribu kali paling berkenan is BALENCIAGA.. price? rm5,000... *fengsan* lagi sekali mengenang nasib bila laki aku nak jadi datok... huahahahaha.... takpon bila duit nak turun dari langit tup tup elok jer tecampak kat muka mak nih... boleh ke mcm tu? takpon jalan-jalan tetiba tesepak duit seguni...huwaaaaa...takpon menang loteri..eh? tu tak leh.. tu harammmmmmm... no no nooo... dasar perempuan materialistik...
-vanessa hudgens, balenciaga, menciiiii-

*sambil lap air mata yang turun dari pipi dan mengalir turun ke mulut dan bercampur dengan air liur kempunan* udah-udah lah tu.... moh ler kita balik..hari dah senjaaaaaa........


 
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

maria said...

kesimpulannya beg yg berkenan di hati tu banyak tapi bajetnya tak memandang lagi..ok tunggu bajet 2011 la ye...

Halia Kentang @ Annpaan said...

besh nyer klu wet berjuta2x melon turun kt muka kita kn2x..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ohhh....pengsan dgr harga....
dpt berangan jer lah......

Love said...

aaaaaaaaaahhhhh tak nak komen!! Nak gelak je baca entri ni!! Kelakau ngat!! (Eh... komen le ni kan?)

mAmAbuDaK said...

masuk kluar masuk kluar habuk tada...kahhhhhhh

Sham Ummi Echa said...

aku pon salu je berangan bila la nk trsepak duit sejuta kat tepi jalan nih. ke xde ke org kaya yg nk amik aku jd anak angkat dorang. huwahhhh sedih mengenang nasib diri. xpelahhhh bwk jer la henbeg yg ada nih. xpon pinjam je la sling bag barbie echa..huwahhhh

Najwa said...

now everyone can fly..main kutu beli tiket p obersea..few branded items kt obersea jual murah bersepah2 mcm sogo buat sale..bole hangkut seguni 365 hari pakai henbeg lain2 kaler

Emma Muzaffar said...

Kak Filla, beli je lah replica punya gred AAA @ 5A ... harga paling mahal rm660 ... 99% mirror to original .

semua yang akak publish tu semua ada tahu .. saya jual :)

saya boleh bagi good price kat akak

email, saya for detail :)

stylistababe@yahoo.com

thanks !

ikanbilis said...

taste ko makkkk, bikin papaaaaa kedana tapi cun gak kan

deena awanis said...

berangan kan free..x salah rite??hihi..

ooppss..first time jumpa blog ni..haii..best lahh u ni..i folo u..

Filla ~ Kasihs said...

u ollsss.. jgn la kaco mak nak verangan nie..hahahahah

annis said...

suka :)