Wednesday, December 29, 2010

Ambik Kunci Umah Baru...

Hari Isnin lepas kami telah mengambil cuti sebab ada banyak sangat urusan yang nak kene settle...bukan senang laki bini nak cuti serentak... aku ok jer.. Pak Radie tu.. dia bukan nye suka sgt nak merendek ngan aku ni hah.. yerlah... ai kan nyonya tua :(

Paling excited ialah sebab dah boleh amik kunci umah!! yeay.. tapi menci.. semua pakai duit.. tetiba nak amik kunci kene bayo dulu... tnb lah air lah cukai pintu tanah bagai.. huh tensi...

pagi tu bangun siap-siap... anto si kenit amaani ni dulu gi school... bolat dah budak ni kan... kemain syok lagi dia.. "heh, saper nak bawak jalan-jalan? nak anto gi school jer pon dah heppi"
Acih takde.. still kat umah nenek.. tapi lepas anto amaani gi school nursery, kami pegi bank dulu.. baru tekedek-kedek nak bank-in duit raya anak-anak.. Amaani? account bank pon lom bukak..hahaha.. nak bukak kene beratur panjang plak.. x pelah yer.. saya ni bangsa tak suka beratur.. jadi tunggulah tahun dpn baru bukak account amaani >__<"

lepas gi bank, pegi register new school Acih plak.. kami decided to change to Krista... kat P.9 tu jer.. (krista+daycare) = TEKINCIT gaklahh.. takpelah, setahun ni jer.. pasni dia dah masuk darjah satu.. lagi pon dah 6 tahun.. dah takde nak hooray2 sgt..

pastu aku dah pakinson kejap.. lapa dow.. sebelum pegi kembangan aku ajak Pak Radie gi Pappa Rich.. nak makan roti-rotian.. fuyohhh.. sila try toasted bread with peanut butter tu.. perghhhh tebal giler penut butter dia... aku dah kenyang.. tp sayang, siap kaut ngan sudu okeh!!!!! melekat-lekat kat gigi ni.. nak kasi clear ko kene telan air sambil kumur-kumur.. acah jer! hahahaha... tp serious peanut aper tah dia pakai siap kacang2 dia tu besar-besar crunchy gitus.. so dgn muka tak besalah aku sauk jer ngan sudu makan.. jerawat nak timbul ke tenggelam ker tolak tepi..

uiii pastu korang should try naan dia.. eh lupa tajuk dia apa.. tp naan with curry... sodap gilos.. nipis2 jer naan dia... pandai mayen dan terbaek mbek mbek...sampai lari-lari manja gi toilet lah.. sendat sgt perot ai.. hahahahaha...


kedian kami meneruskan perjalanan lagi.. amik kunci dan straight pegi umah.. dgn syahdu dan hiba.. saya pon membuka pintu rumah ini.. oh rumah ini kini milik bank kami... alangkah indahnye perasaan ini.. hahahha.. giler excited ngalahkan orang bli umah banglo... hahahah.. x perlah..janji mak ada tempat nak beteduh udah ler.. auwwwwwwwwwwwww...

ini snap dari pintu masuk... dapur akan dipecahkan dan toilet tu akan dipindahkan ke belakang.. kalau tak, alamatnye, hari-hari makan maggi..sbb dapur cuma muat punggung jek.. heeeeeeeeee...

oh neighbour ktorang satu indian satu chinese.. 1Malaysia gitus..hahaha.. kira kami diapit lah...

ok ni snap dari dapo plak... sibuk jer moto tu tau.. dah lah keluar minyak hitam tepek2 atas lantai... eh helloo nak park mintak permission dulu k... umah ni dah ada tuan tau.. eh blagak eh? hahah..

tu Pak Radie ko temenung tgk umah.. (mengalahkan engineer akitek bagai lah)

yang ni asoh sebelah umah.. hahahahahah...

ok lepas dah berangan-angan syok sendiri dgn umah sendiri.. kami pon meneruskan destinasi ke Hartamas plak... Pak Radie nak jumpa opismate dia kejap... kemudian perjalanan diteruskan ke The Curve.. sebab perut nanges-nanges nak makan Ayam Penyet.. last makan masa ngandung! mentang dah tak ngandung, ko ingat boleh diabaikan lah permintaan mak nie?

ok lepas makan kat sini, meneruskan misi ke Harvey Norman plak.. nak usha-usha barang sket.. USHA jer okeh!!!! kalau nak beli.. boleh jer,, tapi 2011 dimulakan dengan belajar makan pasir lah.. hahahaha...

pas-pas tu.. mata mak ni tak leh tahan okeh.. tgk butik-butik dlm tu mcm lambai-lambai.. "mehlah mehlah fillanieeeeee, mehlah mehlahhhhh".. ada suara halus berbisik di telinga.. Pak Radie ko muka mcm tayar pancit.. so bantutkan hasrat tu... capai 2,3 barang jek utk bday presets orang.. utk diri sendiri takyah.. biar jer muka jadi buruk.. baju compang camping... (eh luahan perasaan ke apa ni) hihih...

tu jer nak bebel.. nanti mak bebel lagi...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Ceritera Kami said...

sis syoknya dh ad home sendiri..bukan tu kat alpinia kan? bapa ye cost uma kat stu? mahal x? skg ngah survey jgk uma2 landed nie..

Ain aka Mama KiMy said...

Hahaha.. ari2 mesti masuk blog U..utk hiburkan hati yg tgh stress kerja..walau isunya biasa tapi tetap lawakkkkk tahap gaban di hati I..Keep it up...

zeta said...

tahniah dah ada rumah sendiri..aku je blom ada umah lg..tertonggok la dok quarters yg xbrape nk best tu..mahai la umah dekat2 kwsn kita kerja ni..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

lawanya rumah uuu!!! kar area mana tuh?

emy/mamasuri said...

eh kat mana rumah baru ko tu??
cantik lah design..suka2..

Filla ~ Kasihs said...

Kat paragon 202 , seri kembangan!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

yang kat tepi highway tue ke??

bubblesphoto said...

congrat mama kasihs dah ade umah sendiri...


nanti boleh buat house warming!

Noorul Aida said...

weeeee sronok nye...
suke laa blog akk....
slumber jew...
tahniah for new house..

bile nk pindah???

mAmAbuDaK said...

ala muka pancit ko pam je lah pak radie tu...dapat umah bahagia cam baru kawin perasaan dia kan..kan..kan..

ikanbilis said...

best gile paragon tu...i pun da tengok umah tu tapi apakan daya tak mampu...tapi kite still berjiran.. i kat alam sanctuary aje..

green apple said...

pendek kata, sok sok ko buat housewarming, aku dah memang sah masuk list kan?

ko tak jemput, siap!!!

J.M.R said...

asoh tua tu pon siap tgk2 rumah akk gk ye?:-p

anne said...

kak filla,i sudah jth cinta sama blog u..best la cara penulisan u..sempoi..even benda simple tp best nk baca..lawak pon ade..keep it up k!

Iela Fazielah said...

wah2.. kunci sudi amik... xsabar nak tgk progress rmh lak.. selamat ber"reno" ye..... ahaks!

Halia Kentang @ Annpaan said...

wah,,
bakal pndah umah baru la..

MummyYana said...

Bestnya kak filla dah ada rumah sendiri..cantik design rumah..ala2 moden..