Tuesday, December 28, 2010

Fillanie dah tukar kaler rambut...

Seriously, ada sedikit penyesalan disitu.. huwaaaaaaaaaaaaa.... tulah gatal padan muka diri sendiri... last skali rambut aku bekarat ialah masa baru start kerja.. tahun 2002 kot...

so, pada hari sabtu yang lepas.. suruh Pak Radie drop kan diri ini kat salon ni hah..memula kaler whole hair.. pastu gatal plak nak highlight bagai... nahhh! hamek kauuu...  

ohhhh tapi yang buat rambut mak tu memang kelakar dan baik hati ;) yang pendek tu hah..nama dia SP.. ntah ler SP tu aper mender.. Simpang Pulai ke?

ni masa otw nak drop aku kaler rambut.. Acih rindu sgt ler tu ngan adik dier... hahaha.. tampo dua-dua kang!

masa otw tu jugak kejadian ni berlaku... ada shop/bengkel tepi jalan area Puchong tu tebako.. dari jauh dah jam.. nampak asap tebal jer.. ktorang sumua bajet.. eh ni rumah tebakar panggil bomba ke? kedai tebakar ni?.. Acih lagi best..

Acih: alaaaaa mama, tu orang tengah masak lahhhhhh!!!!

banyak lah kau punye masak..  

ok sambung cerita rambut... jangan hairan plak sapa yang snap? Cik Anny datang singgah kejap.. dia kan memahami kehendak blogger hangit ni.. tak tanyer pon.. terus rampas henpon dan click click.. hahahaha... dah tu,, borak kejap.. terus dia blah.. appointment tak abis2.. tensi mak tau...

ko tau tak, kematu bontot okeh... kaler rambut punyelah lama... stok boleh keluar akar kat bontot!!! dari pukul 2 siap pukul 6 kot.. perghhhhhhh.. ko tengok.. aku dah sampai bersila mcm umah sendiri akibat kekebasan pungkok.. hahahah..

gedik nak highlight..

tengah-tengah highlight.. Pak Radie datang bawak tentera dia sorang nie..

ko tengok acih... hahahah.. PAGAR ROBOH dowwww.. hahaha.. tapi dia sekarang makin kelaka plak.. sakit-sakit perot aku kalau borak dengan dia..

Acih: *sambil belek rambut aku*... mama, rambut mama ni mcm EMAS...
Mama: Alaaaaaaaaaaaaaaa.. buruk yeh??? buruk yeh????
Acih: Buruklah jugak...
Mama: hahhhhh???? burukkkkkkkkkkkkkkkkkkk??? alaaaaaaaaaaaaaa...
Acih: eh tak delah....... CANTIKKK.... cuma buruk tu sikit jeeeeeee..cantik banyak.. hehehe.. dah dah dahhh tak pe ye mama....
Mama: ok.. *senyum manja merajuk sikit*

sekarang ko cakap ngan aku, saper baby tua dalam kes ni?

ok dah siap.. final touch.. blow-blow sikit..

so nak tengok hasil dia?

jom lah main scroll-scroll.. mcm tak biasa plak ;)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
mengada lebih so kena scroll lebih sikit
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
auwww malu malu maluu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ok dah nak sampai dah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
bawak mengucap yer... tarik napas panjangggg...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

bahahahahahahahahah... sape cun? Fillanie Balik Umah ke Kak Limah Balik Umah?

*hahaha nak pengsan tengok muka sendiri*

ok lah ok lah.. serious... aku tak nak memainkan perasaan korang..

jom scroll lagi..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ok dah..x yah nak poyo nyusahkan orang nak scroll2.. mcm heran sgt orang nak tgk muka kauu..

tu rambut jadi mcm tu sbb tangki air kat umah bekarat


*tumpang lalu, Kak Limah nak balik*


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

30 comments:

C!kpuanmuda® said...

cantik! turn mak belum sampai... tgh bagi rambut ni relaks kejaps.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Eee! sama lah ngn kak limah! haha. kelakar kan cerita tu? Filla..u nampak muda okey buat rambut mcm tu!!!hehe. tapi tak boleh lawan Acih lah! haha. Acih lagi comel!

my everything said...

hahahahahahahha lawak !! tapi cantikla i like!!

-butterfly- said...

:: hahahaha!!!!!!!!!!!
:: adeh..
:: sape yg edit pix sblm tu kak?
:: amat kelako..tp style!!:)

^i|z|z|a|h _ f|e|n|d|i^

ikanbilis said...

cantikla filla....kak limah nye rambut panjang sikit lagi..ahhaha

~RiNa~JeYnA~AmiRa~aDaM~ said...

Rasanya okla tu sesuai dgn kaler kulit u... Taklah karat mana pun..sesuai tuk asian people..

J.M.R said...

takde la buruk sgt, ok lg nih...

tapi kan..tapi kan....erhmm...

Miss Moon said...

fila sangat cantek la rambut nkooooooooooooooooo

scha_10 said...

entri ni plg lawak kot..hahahahahaha..kelakar tol acih ni :p gambo hantu kak filla tu best ;)

Shykin Moksen said...

hii. nice blog. sy folo awak.. sudi2la kiranya..

Azleen said...

cunnlaaa.... sgt cantik..nk jugak laa...

Cik Amoi. said...

eh kak, cantikkk je rambut tu! :)

fadel said...

rambut berkarat tu canteklah filla...i like....patutlah aku rasa kau lain aje hari ahad lepas...btw aku ternampak kau, pak radie & anak2 kat subang parade ahad lepas...malu plak nak tegur...hehehe..

Akma M.Rudy a.k.a MrsSLuRp said...

Cunss...harus le mcm tuan die kan..heheh
Ps : aku cam tingin nak buat color ala red ler...mcm gojes jerk ari th aku tgk ade akak nih buat..;p
Pss : pengisian 'post' telah dibekukan.

Sham Ummi Echa said...

ok je aku tgk rmbut ko tu.cntik la. menangis kak limah tgk. pasni kak limah merajuk trs x balik umah dahhh..kuakakakak

Yann said...

Cantik la filaaaaa.. cun cun cun

mAmAbuDaK said...

cantek kak limah..jom balik umah saya

S!eZaN said...

cantik!!
acih lawak la..

emy/mamasuri said...

wah cantik ahhh..
aku baru plan2 nak g kaler rambut..
cantik ler..bila nak g bertapa kat salon ni..huhuhu
tp gambar kak limah tu memang kelakar..hahaha..

Halia Kentang @ Annpaan said...

hot mama sey..
hehehe

juneHalim said...

ok jek kak filla...bak kata acih la cantik banyakkkkkkk... ;D

Anonymous said...

Salam kenal...saya baru je ikut blog awak ni...terjumpa tru blog sape tah...trus jatuh cinta kat blog yang kelaka sangat2 ni...Cantik rambut baru awak ye...by the way...anak2 awak comel sangat..

eikieyn said...

hahaha..serious lawak..huhu lame nye kin tak pegi saloon..harap je pkai tudung, tp kemaruk nk andam over2. hihi but ape2 pon..suke sgt rambut bwk u..cantik!!~

Mimis said...

hmm.. cantik gaks rambut baru.. :)

:: Mikhaeyl & Rafaeyl :: said...

nice hair.. new hair for new year... cun gitue

safiyyah osman said...

hahahaa..tkjut time gmbr first pas scroll bwah lama2..ahahaa..

cantik ja..dah pendek lor rmby sis..

Iela Fazielah said...

ok pe... cantik... tp mmg lawak la..

mamamarissa said...

kak limah cun woooo :D

shera haifa said...

haha,,ngah2 syok scroll tekejut tngok rmbut mngerbang tu..=)

PeNgEmiS dUniA said...

wah , truk tul karat dalam tangki umah ye ! haha *kiding . anak x wat skali ke potong rmbt?