Wednesday, September 30, 2009

KHAS BUAT ACIH DI HARI JADI YANG KE 4...(30 SEPT 2009)

hari ini ialah hari jadi Kasih Aleeya... hari jadi yang ke 4 tahun... oh dia sudah 4 tahun... tp bile orang tanye asek ckp dia 3 tahun... skrang kalo orang tanye.. asik pandang muke saya dan tanye "mama, Kasih berapa tawun?"... EMPATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!! bebuih dah ckp empat...hehe... mungkin Acih sendiri tak leh membayangkan cpt nya masa berlalu...

4 tahun bersama Acih adalah hari-hari yg bermakna buat saya... (walaupun bergaduh lagi byk dari berdamai) heheh... Acih anak yang baik..Acih sgt berhati-hati... Acih matang..... sebelum nak becakap panjang lebar.. dia akan fikir apa nak ckp supaya dia tak buat salah ayat... tapi kadang risau jugak.. sbb bile dia salah dia malu... bile dia malu dia jadi rendah diri.... Acih sensitif.... Acih lemah lembut.... Acih tak suke main2 ngn kawan kasar... sbb dia lembik...huahahaha...
saya sayang Acih walau baik atau buruk pun dia... kami belikan Acih b'day cake utk dia celebrate b'day dia kat nursery... saja nak bagi Acih rasa happy bile kawan2 nyanyi 'happy bday tu kasih aleeya...happy bday to you'... pagi tadi dia sgt happy dan pilih baju sendiri nak pakai utk kawan2 tgk dia bday girl yg cantik... utk budak yang umo 4 tahun dan dah pandai nak jadi 'princess' kene lah bagi happy sket... so saya pass kamera and cake kat teacher Acih... dan lihat lah hasilnye... Acih with Cikgu Ruby
nie lah kelas Acih... kat sini lah Acih tido ghopernyer..hahahah... mcm kenduri...
Acih makan bersama teman-teman seperjuangan gitew... Semua teruja menunggu kek

video

tak paham napa cikgu belah tengah rambut anak aku.. ces!!!! jadi ter'less' comel disitu.. oh yg baju merah itu ialah Acih's BFF... nama dia Aizara... yg baju pink sebelah Acih yg kecik molek tu ialah Nasya anak dara Mai~Okinokiyo.... mai, saksikan anak dara ko kat video ni..hahaha....



ni ler maksud aku rambut belah tengah... oh dimana fringe anak kuuuuu.... Jihan-Lala-Acih Acih - Nasya - Aizara Dengan cikgu kesayangan semua Cikgu Leha...


Entry ini mama dedicate khas buat Acih di hari jadi anak mama.... supaya Acih tau siapa kawan-kawan Acih...siapa cikgu Acih... dimana Acih belajar dari umur Acih 7bulan sampai lah sekarang... Semoga Acih sayang kawan-kawan, sayang cikgu-cikgu dan sayang semua sepertimana semua sayang dan kasihkan Kasih!!!

mama sayang kasih!!!! Happy Birthday Sayang...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

C!kpuanmuda said...

dah besar acih... :')

happy birthday laling

Farah_W said...

terharu plak baca entry ko ni...mother's eternity love...anyway happy birthday acih!!!!!

Lenny said...

happy birthday acih... mama tak buat celebration cum open house ke acih?

cakap mama, kalau malas.. pot luck laaa... nanti untie lenny datang.. hehehhehehhehehe....

busyuksayang said...

sebak & terharu plak baca entry nie...itulah kasih ibu kan...anyway, happy birthday acih...be a good doter to ur mama & papa ok...muahssss

Sham Ummi Echa said...

huhuhu...touching plak entry ko kali nih... terharu mak.. sapa x syg anak wei.. macam mana kita geram kalo dia nakal ke degil ke.. kita tetap sygkan anak2 kita kan.. huwahhhh...rindunya kt echa

okinokiyo said...

weh apsal anak aku sebok2..tpi mmg dia suka la nak mengappy besday to you orang ni..

eh diorg lgi la skrg ni minyak rambut nasya benci aku tgk mcm apa jek.tpi balik cpt2 aku syampu..messy2 ok apa minyak2 xcun lah

okinokiyo said...

tapi pesal lerr anak aku asyik kene tolak jekk menyampah tul sapa budak laki tu..hahaha.eh tkaper nasya ayah ckp life is tough

Chooyaya! said...

tetiba aku boleh sebak and tears baca entry ni.. acih, auntie sue harap, acih jadik anak yang baik dan membesar jadik cantik macam mak acih jugak eh?

P/s: bangang net aku 2 hari ni.. aku nak komen semua page orang tak dpt. cis!

Liyanaroxx said...

kak....so touching baca entry nih...ada gak kelembutan disebalik ke"slumber"an kak filla nih kan?terharunya baca...

dear acih : be a good girl to ur mama & papa ok?May ALLAH SWT bless u always...happy birthday dear...mmmuuuahhhsss!!

Jaja said...

hepi bezday acih..
semoga jadi anak yg menyenangkan hati mama & papa =)

p/s : nurseri gitu kot eh? saya pun klu amik anak balik dari nurseri, confirm rambut belah tengah. giler tak stylo =p

fadel toha said...

happy besday Acih....semoga jd anak yg baik....

Filla ~ Kasih Aleeya said...

to all: thank you sumer..nanti saya ckp kat Acih yang kawan2 kat blog mama sumer wish dia happy b'day dan jd good girl...
mai okinokiyo: nasya calit kek tu okeh..hahahhaah..weh dulu dorang suke pakaikan minyak kat pala acih..tp aku sound cikgu..aku tanak acih pakai minyak..melepek2 rambut..aku tk suker...
ok all, aku nak kejar gi course lagi ni... baiii..

azdra-azdra said...

aku tak rela korang buat pot luck lagii.. heheheheheh

wahai acih yang gud gal dan sgt matured mengalahkan mama dia nih.. hehehehe epi bday yer acih.. dari auntie baju merah.. ehhehee

p/s: jgn lupa ajak aku samo.. hahahhaa

mummy_ayu said...

happy buzzday acih!!!

anakcikmad said...

happy birthday acih~
^_~

ibu iman said...

hepi birthday acih...

Azie said...

Happy belated birthday acih...from sofea & yana. Semoga acih akan menjadi anak yg berguna nak menjadi benggaan mama & papa.

Birthday wish acih apa? ckp kat mama ngan papa acih wish dpt adik. Acih boring gadoh ngan mama....sbb takot jd anak derhaka...nak gadoh ngan adik plak. Nanti cepat2 papa ngan mama acih usahakan ye....hehhehe.

Siti Fatimah said...

Happy Belated Birthday Acih :) dah big big girl yek... dont be noty2 ok...wah nampak sedap cake acih nak cikit awat x wat bday party leh invite aunty and sofia kan kan.... hehehe...

shedevil said...

kak fila, aizara tu dulu penah stay kat london ea? muke dye familiar.

Filla ~ Kasihs said...

sha devil: yup, memula dia kat taska tu..pastu dia gi london.. pastu balik dari london dia masuk balik sekolah tu.. now tatau dia kat ne ;) (best pren acih tu aizara tu..haha)