Tuesday, September 29, 2009

seven lagoon kata Acih!!!!!

Hari ini hari selasa bersamaan dengan 29 September 2009...hehe.. betulkan??? huahahah...kali ni mak takkan silap lagi u all.... besok ialah 30 September 2009 bersamaan dengan hari Rabu dan bersamaan dengan Bday anakanda mak yg ke 4 tahun.... bersempenaan dengan itu, maka nya, kami sepakat membawa berkat membawa anaknda tercinta ke Sunway Lagoon utk sama-sama bergedik santai....

sila bagi laluan dengan gambar2 gedik santai di Sunway Lagoon.. hoooiii..cekik darah leh tahan dow... amik 2 parks jer (wetpark & amusement park) dah kene rm130 utk kami 3 orang.. so dia bukak 11pagi till 6 petang.. kami gasak tak tinggal seminit pon... hahahah.... uih ramai gak orang... kalo weekend mcm ulat agaknyer kan?.. tp ramai orang arab yg stok nampak mata..ada tu slubung terus ngn mata2 pon tak nampak...

tapi apa yg bestnya.. Acih happy giler to the max.. bile tgk anak happy mcm tu.. saya pon jadi happy sangat2... tak tergambar lah dengan perasaan.. ewah poyo sket... excited giler acih..masa otw tu..sket pon tak bersandar.. duduk tegak jer..hahahahah..... pastu aku sibuk ajar Acih.."Acih kalo orang tanya... mama ngn papa bagi apa hadiah b'day?... Acih kene jawab, mama ngn papa bawak Acih gi Sunway Lagoon!!!"... hahahah.... ok okkk.. Acih mmg bijak... tp dia tak sebut SUNWAY... dia sebut 'seven lagoon'... dia konpius ngn seben eleben kot....
kalo anak telebih excited.. x per.. bagi dia panjat grill umah dulu sebelum pegi jalan...
anak dan bapak yg comel.... auwwwwwwwwwwww puji hakmilik sendiri nampak?
memula sampai... naik menatang ni dulu... Acih bagus arr tak de gayat langsung... mak acih? jgn tanyer lah... huahahahha...

ni lah yang kalo lepak kat starbucks pyramid..Acih meraung2 nak naik..akhirnya termakbul gak cita-cita dia...

menatang ni mmg bodo... tp yg bodo ni lah yang Pak Radie naik sampai dua kali.. kalo aku? ko bayo ler aku duit..x kosa aku nak tebalik2 kene hayun mcm tu.. aku tgk dari bawah aku yg hover menjerit2..huahahaha... nampak pak radie? kiri skali tu..kat row plg blakang tu.. belah bawah.. tgn dah ler panjang dok lambai2...

ni first wetpark yg kami pegi..waahhh..... acih kemain syok lagi... tp dia kan pompuan melayu terakhir... mana leh kene air deras2 terjun kat muka dia...'mama kasih lemas'... nak slide kat terowong pon tanak..sbb dia tgk ada air betakung... sian anak aku!!!

pastu kami ke sini... berombak2 syok sungguh... tp best sbb time kami pegi.. cuaca cun.. tak panas langsung..redup mcm nak hujan... tp tak hujan..heheh..slamat aku dari jadi dayang senandung...

uiks..mintak maap ler gambo terseksa sket.. kalo ler mak aku tgk blog ni mampos ler aku nih... huahahahah....

ok tugas diserahkan kepada Pak Radie plak.. keje aku melayan acih dah tamat.. aku plak tukang jaga bag..hihihi...

sedap okeh dok bawah air tu.. mcm massage badan okeh... ada gak kat tempat yg stok dia tadah air dlm baldi pastu menggelupur sumer lari nak standby kene jirus..temasuk ler mak acih..huahahah....

Acih meroyan sbb takder sapa nak layan gi buat castle... hishhh tertekan mak apak ko ni acih kene paksa2... sib baik Pak Radie mengalah... huuuhuuuu...

pompuan celoreng tepi tu dah berjaya buat anak aku melalak...gara2 nak ajak acih begambo ngn dia.. tapi dia ajak guna penyampu ketuk tangan acih yg berkulit nipis mcm bawang..ingat apa hal anak aku sedih air mata menitik2.. rupanya dia ckp 'orang tu buat tgn kasih mcm ni' (sambil tunjuk aksi kuis ngn penyampu'...

lagi gambar anak dan bapak jer yg penuh lerr...nyampah!!! aku x leh nak enterprem sgt sbb pakaian tak baper nak sesuai okeh!! hihihii....oh kasih mcm papa gak.. x gayat langsung.. lagi dia suh ganas2 terbang menatang nie..aku?? x yah laaa...

tgk harga yer... mamee singgit? bedebah betol.... dah ler kat entrance tu dia selongkar bag..sib aku semunyik baekkk punyer nugget..kalo tak malu jer org kuarkan nugget dari bag mak..heheh..

sementara aku g toilet.. Acih lepak dulu dpn umah hantu nieh...

ni utk sesaper nak masuk sini... siap jek duit...

bagi chance gambar aku plak yer... huahahah... ni dah berbaju berani sket lah nak menonjol..

dan lagi...

ok skarang baru boleh muntah..hahaha

nak ikut mana? mcm2 ada...

map juge ada tepampang kat sana yer...

minyak tetap kene isik yer...

comel kan... dah tak main tagging ketas2 dah.. dia bagi ala2 jam jer..tp hilang rm50 kene charge yeh....

Acih dah dpt milk betenaga lah dia..kalo tak tu.... nak dokong lah nak cancang lah...

terimalah gambar family kami bersama duck yg acih suker nie..... dan terimalah....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



gambar tuan punye blog yg diedit utk mengurangkan dahi bekilat2... saya suke gambar ni bukan sbb dahi bekilat... tp sbb nampak kepala saya besar!!!!! huahahahhaha....


sekian letih dow update entry nie...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

miss nadya omar said...

hepi besday acih.
ske baca blog k.filla,
sgt besh!!!!

azdra-azdra said...

epi bday acih!!!

semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata...

seven lagoon pun seven la.. janji happening bday kali ini kan??

muahhhhsss!!!

Liyanaroxx said...

happy birthday dear kasih aleeya yg comel lagik tembam lagik cute mute...best tak gi seven lagoon kasih?hehehehe...kak filla mmg mummy vogue ler...suka tgk pesyen kak filla...tak nampak mcm mak budak pun!!! *jealousnya tgk kaki yg cun dan kecik itew...pakai short pun best jerk!*

ms diaz said...

epi besday acih..bile kak filla nak buat besday party acih + open house tuk hary raye..i dah x sabar nak mkn2 masakan kak filla...*wink*

ejea aziz said...

hepi b'day to u..hepi b'day to u...hepi b'day to acih...hepi b'day to uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
be a good girl ye...bestnye pi seven lagoon...
libra girl memang good girl..wakakaka...puji lebih2 utk diri sendiri skali...
mmmmmmmmmmuah...muah...muah...

Mimy Hamid said...

jeng jeng...buk filla leh masuk ms world gitu...pepaham sudah wakakaka..dek kerana bikini mengancam..auwwwww..hepi besday acih

Sham Ummi Echa said...

hepi besday kasih aleeya.. semoga jd anak yg terbaik k..

wah..berpoya2 x hingat ek.. wah tgk gambo2 ko ni.. tingin plak aku nk bwk echa g seben lagoon nih.. hehehe..

nsst@bingo said...

Happy Birthday Acih...
bestnye celebrate kt sunway lagoon..dh lama x gi sana..

busyuksayang said...

wah!! bestnya...hubby pun dok sibuk ajak gi sunway lagoon nie...tapi mak malas, tak larat dah :D

anyway, happy birthday to acih...stay cute & notti...muahsss

manisz said...

happy birthday Kasih Aleeya!

WhoOhUu! said...

Happy bufday Acih.. Seven pun seven lah...

...$weE+ 666... said...

...hepi belated befday acih sayang! *muahz muahz*