Tuesday, September 08, 2009

berbuka puasa dengan artis...

mcm biasa tajuk mesti poyo supaya berebut-rebut orang nak tgk... artis mana giler meronta-ronta nak berbuka puasa ngn mak?... hehehe...

ok ler... ni citer hari Ahad lepas.. ada bukak posa bersama family ku... tempat berbuka puasa kali nie ialah di JW Marriot KL.. murah wa ckp luuuuuuu... well bab survey2 tempat gempak tapi janji murah nie... bagi jerlah kat aku kan kan...
kereta sumer park kat Pavi... then berangan pelancong.. amik gambo kat air pancut..

oh ini nama dia Kak Tam... dia keje kat Pavi... dia ialah anak angkat mak aku.. penah dok ngn kami masa kat Sabah.. bih kurang 2-3 tawun kot?.. so ajak dia skali gi berbuka.. lama dah tak jumpa.. walopon Pak Radie kene tebalkan muke 10 inci sbb dipaksa snap gambo nie.. tp nak wat cemana... hehehe...LV okeh.. ko ado? aku adoooooooooooooo... gambar saje!!! bag dia blom lagi.. sepanjang-panjang tu segala mcm ado.. kuih-muih, kueteow goreng, mee goreng, ikan bako, murtabak, tandoori, abc, laicikang, puding, nasik dagang, satay.. perghhh x ingat dah.. byk sgt.. tu baru kat situ.. yg belah sini??? haa hamek ko.. nasik campo ada dua stall.. pastu dia susun sepanjang-panjang dinding.... ko nak aper? sambal tumis udang+petai, masak lemak cili api jerk ada 3,4 jenis.. daging salai, rebung+perut, paku pakis, segala tok nenek kerabu, tomyam, sup ekor, bubur lambuk.. kambing golek, kari kambing, sayo campo, keropok2, buah-buahan.. uihhh byk lah lagi.. x ingat dah... hah ni kambing golek nampak? sedap siot kambing dier.. tak dry.. juicy gitu.. 2 pinggan mak tala..hihihi.... belah tepi tu sumer juadah makanan... sudah ler makan tepi2 pool.. ohh indah jer..
belom azan lagi budak dua ekor ni dah tala ABC dah.. eh kelaka.. masa orang sumer sibuk pilih2 makanan... budak dua ekor ni ilang.. tau2 tengah order ABC kat stall tu..huahahahhaha... mcm gi honeymoon plak.. auwwwww... padahal telan2 air liur tgk lauk dpn mata... azan jek mak terus telan ni.. lupa nak carik kurma..heheh.. pastu kene kutuk.. sbb gi hotel sibuk makan ketiaw goreng... baik gi pasar malam jek... heheh.. well sgt sedap.. sbb lapo... abg aku ckp ni bkn kambing local.. ni kambing australia ke apa ke jadah.. yerlah.. abg aku dulu kije hotel.. chef2 gitu.. kat ritz calrton.. so kalo nak tau pasal food leh tanye dia.. oh pasal kambing ni.. 2 pinggan utk aku sorang yer... ni mak aku punyer.. fening lalat aku... ni nama dia timur+barat.. dia hantam buh skali.. janji kenyang alas prot dulu... nasik dagang abg aku.. ehhh kalo aku.. tanak aku amik mcm nie.. kang syg space prot... mkn ni dah kenyang.. eh satay dia pon sgt sedap.. Acih suker makan kuih.. so aku amikkan utk budak 2 orang tu kuih.. (sebenarnya aku yg nak) tp budak2 ni keje kan kuih ni sampai begaduh2 bagai.. x dpt mak merasa.. nak bgn amik lagi bontot berat...

puding roti nie sedappp.. tp too sweet for me.. kalo kurangkan tahap manis dia..lagi power..
camera aku ni mmg ada masalah dengki ngn aku tau.. kalo gelap pasang flash. pastu gambo mcm orang minyak!! benciiii... suasana di malam hari di tepi swimming pool.. boleh plak satu stall lauk tu tebakar.. kain ala2 langsir dia tu tekena api lauk tu.. hamik ko.. kelam kabut orang.. aku pon bangun gak...sbb dkat giler ngn meja ktorang..hahahah.. panikkkk... pastu hamek ko.. sambil makan sambil bau asap kebakaran.... belengas tul budak dua orang nie.. heheh.. saye ngn kak tam.. mama-saya-ida Acih.. pergi membawa diri.. dah begaduh ngn Dhya lah tu.. rambut dia panjang kan?? smlm aku dah keje kan bagi sontot dah.. tungguuuuuuuuuuu rambut baru Acih nanti ye..heheh... kusi bukan tak byk.... tp nak duduk kat baby chair gak... nasib ko tak kene halau ngn waiter kan pa kan?


tibalah masa artis bergambar bersama kami.. eh tak.. kami bergambar bersama artis..

-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Mak Engku dengan Kak Engku.. eh tetiba lak mak engku..huahahah..

my mom ngn Fafau... aku tak herannnn... aku lagi heran tgk anak aku melalak2 celah kelangkang ni haaaa..

a'ah ni lah yg 'tak heran' tu.. auuww.. weh wehh.. ni first time okeh aku amik gambo ngn artis.. tu pon sbb anak aku nak gi sana.. sebooookkk nak salam kak farah.. last2 sumer malu nak gi.. pak radie ngn macho gi bawak Acih ngn Dhya.. terus sound fafau.."sorry kacau.. ni adik2 ni nak salam..".. kata dia kat aku lah.. 'adik-adik' yeh?..

abaikan perot Acih pls..

ngn Kak Engku.. eh Cik Fafau pon ada sibuk kat blakang..heheh..

ok kenyang perot senang hati jom balik.....

RM62.10 per pax sahaja ye... dan hidangan nye ialah 108 traditional favourites... (more to malay food) -kata berbuka posa.. takkan ko nak mencekik western kot...

*utk nak tau ke'best'an berbuka puasa di JW Marriot KL.. sila click ini:-

RAMADHAN BUFFET DI JW MARRIOT KL


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT
framekasih@yahoo.com

11 comments:

azdra-azdra said...

bagus kat sana byk choice.. cuba kalau kat sini.. setakat bukit bendera resort yang rm27+++ seorang.. tp biler nak tambah dah habis.. patut ke dipanggil buffet?? lebey kepada bapet adalah..

BULLET said...

BEST GILER MAKAN BUFFET.PASTU DAPAT GAMBAR NGAN ARTIS PLAK KAN. MENARIK LA. PERUT ACIH NAPE CAMTU? BANYAK TUL MAKAN

Mimy Hamid said...

waaa aku akan ke JW MARRIOT gak sabtu ni..tungggu review dr blog aku plak..heheh

Liyanaroxx said...

huwaaa....acih telan ABC trus perut ke depan ke kak?=p fafau tuh mesra gak ek kak filla?

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

wow..sdapnye makanan. juadah.
;)
sure banyak kak pila melantak ni..huk
pipi da temmmm

genny da bomb said...

ehh ni bukan pes time kot ni buk pilla..dulu bukan berlaga2 pipi ng abg nuar jen ka???hihihihii..bestnye makan tepi pool...agak2 dah penuh terjun pool sure tenggelam..tak pun timbul sbb dh berat hihihi

laponye tengok makanan2 ni

busyuksayang said...

mak engku...awwwwww :D

Filla ~ Kasih Aleeya said...

azdra:hehe..yeke? uii pantang aku kalo food tak refill nie...

bullet:haha..perot Acih ada bola..

mimyhamid:ko hantam makan sumer tau..kalo tak rugi gi buffet..eh tp better call awal book nak makan kat swimming pool..sbb dia pecah dua..satu lagi kat level 4..ala2 dlm room beso..*bowink*

liyanaroxx:fafau ok laa..sumer org dia sengih je..

nursakinah:haaa??? pipi tembam ke..ko biar tul.. tgh kurus nih.. sajer je tau bagi mak panik..

gennydabomb: eh tak..abg nuar jen tuu lain kes.. itu ktorang sbb satu rombongan gi meminang..so mcm cover line sket arr..huhu..

busyuksayang:heheh..eh raja azura tu halus jek muka dia.. eh ada fazura gak time tu.. tp x kosa la nak begambar..takut kaco dia.. walopon aku suker giler tgk fazura..tp kene relaxxxxx jer..heheh...

ila de cute said...

filla, aku pun suka marriot..sedap kan and the most important harga nya reasonable...hehheh memang le berbuka dgn artis nama nya, tu ada fafau n kak engku... ko pun rupa mcm artis.... apsal dlm gambar tu fafau mcm tak lawa sgt? ke memang dia tak lawa?

Anonymous said...

filaaa... tq yang... harus terjah sabtu nie.. :)

-ipah-

Chooyaya! said...

fila, ko lagi cantik dr fafau ngan kak engku. ko lagi runcing. ok dah. sekian. bye