Wednesday, September 09, 2009

Plan nak jadik omputih...

Hari nie InsyaAllah saya akan masak Western Food... diulang skali lagi... Western Food!!! hahaha...



aritu aku tekoyo2 gi amik olive oil...huahah.. tupon carik yg paling murah..botol kecik gilos rm18.. ok ok okkk... beli jer... eh? aku bli ke tak ah? aku mcm ingat2 lupa.. tp mmg aku pegang aritu masa bli barang dapo... haaa kan.. dah start dah bengong.... kalo balik umah kang.. olive oil tu takder.. x perlah.. guna jeklah minyak masak....



semalam aku gi Coldstorage... (lepas pos kasut C&K ku itew).. wah gitu..dah ada buyer.. now aku tgh misi mencari kasut lain sebagai ganti... takpon beli jek yg sama.. tp tak pegi lagi OU... C&K kat klcc kecik yeh?.. ok sambung cite... then aku beli chicken breast 2 ketul yg besauuu... so nyer.. hari ni aku bekobar2 nak buat grill chicken yer adik2... hehehe... pastu aku beli ayam sekor... utk potluck gi umah moon nanti... adalah mamat2 besidai kat tempat siang ayam tu... dok usha2.. aku pi ngn kwn aku jeeja ni... pastu aku bg ayam tu..aku ckp 'dek, ayam ni potong kecik2 sket.. kalo kecik tu potong baper?'.. kawan aku ckp potong 18.. ada ke 18? tu bukan mona fendi ke?... huahahahahha... eleh... abang2 coldstorage nie.. ngengade lak sumer... galakkkkkk!!.. dok usik2 kawan dia yg gigil2 nak siang ayam aku... aku pon usik gak 'dek elok2 potong tu.. kang hancor plak ayam akak tu kang.. ko jangan!!'... ok lah coldstorage ni hah.. budak melayu yg siang... kemas je.. cuba ko gi carrefour... bangla yg potong.. tgk muke ko pon mcm tak lalu... dia yg tak lalu hokey!!!! cilakak tul.. pastu ari tu aku bli ayam.. dia siang.. aku balik umah tgk.. sakit jek ati.. dah ler potong tak putus.. besambung2 ayam aku tuh.. bengong.. pastu dia main tetak ikut suka jek.. kang aku tetak plak ko kang!.. yg siang ikan kat carrefour pon sama.. bangla tu.. aku bagi dia.. dia terus masuk plastik timbang pas kat aku.. aku ckp 'siangggg... kasi potong...'.. then dia amik.. main blasah jek siang.. pstu aku datang lagi bagi dia satu lagi ikan.. sama gak terus bagi kat aku.. perhal???? aku nak ko siangggggggggggggggg.. paham tak.. ker sajer wat bengap... dah ler tu... kang aku buka posa je kang..



doakan lah kejayaan ku petang ini yer.. (dalam ati tetap sedih sbb dah berangan nak masak bayam rebus air.. ngn ikan kembung berlada..makan ngn nasik).. tp Pak Radie ckp tekak aku tekak kampungan.. ceh.. biarlah..mmg aku orang kampung.... menci menci menciii... giler solehah okeh.. gigih nak masak western food demi nak memenuhi selera laki nie... pergh.....



eh ok lah kengkawan.. mak nak gi kedai carik barang2.. nak beli fries.. nak beli lemon... korang buka apa arini? lauk2 kampungan jek ke???? auwwwwwwwwwwwwwwwwww...





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Mimy Hamid said...

tekak laki ko western la...mmg ada taste la...mai sechawannnnnnnnn

WhoOhUu! said...

hahah siot jek statement last sekali

genny da bomb said...

kampungan jerr ariniiii..mana mampu nk western cam buk pilla hihihihihi..

Liyanaroxx said...

arinih kita jadik kampung gak kak...mak kita masak bihun sup utara...hehehehe

okinokiyo said...

filla, ko ni ckp bangla carrefour tu aku terus jadik loya nak mati niihhhh

Lenny said...

erm... kalau ko pegi SR, ada chic cordon bleu kan?

tuh senang je nak wat.. ko bleh beli 2-3 ketul dada ayam yg besar.. siap2 marinate and isi seme menda dalam tuh... simpan dalam freezer..
bila laki ko terasa nak makan western.. ko tinggal deep fry jeeee... sedap pon sedappppp....

ko nak ke recipe? tapi nieh recipe aku la... tak tau la ko suka ke tak... :D

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimyhamid:dua chawannnn pon bole..

whoohuu:aper la nickname ko ni susah tul nak ditaippp...heh

genny da bomb:lagi senang buat..takyah merecik2 segala kunyit cili padi bagai..campak jer dlm microwave..relax tgk tibi..

liyanaroxx:syoknyer mak masak!!

okinokiyo:haha..sejak ko ckp bangla carrefour..aku pon geli tekak dahh..hahah..

lenny: nakkk..ko buat entry kat blog ko pasal resepi ala2 SR tu..nanti aku curik..