Thursday, September 10, 2009

TAG pasal puasa oleh Liyanaroxx..

5 perkara yang anda suka tentang bulan puasa?

-insap sket

-aku jadi rajin masak

-boleh kurangkan lemak badan

-x yah pening2 nak pikir breakfast kat umah kalo weekends

-dpt makan roti john/murtabak.. (x penah beli selain bulan puasa je)



5 perkara yang best masa bulan puasa?

(eh bukan sama ngn soklan atas tadi ke?)

-ada pasar ramadhan

-leh bersedekah kat badan2 kebajikan

-pegi tarawikh..(hihi.. baru dpt gi skali aritu) Acih pon wat 8 rakaat non-stop..gud girl..

-leh tgk blogger2 buat entry psl makannn

-dok melekat jek kat pc kat opis.. x merayap sgt...



5 jenis makanan/minuman yang wajib ada masa buka puasa?

-NASIK

-TEH 'O' SUAM

-KURMA

-AYAM

-SAYOR..

(aku ngn Pak Radie kureng sket kuih-muih or air beraneka rasa nie)..kang buang jek..



5 perkara yang wajib anda lakukan sebelum berpuasa?

-kalo nak sahur mkn nasi.. b4 tido.. on dulu 'keep warm' rice cooker tu..

-dah tau apa nak mkn utk sahur

-sblm tido minum air byk2 bagi kembung..takut terlepas sahur..

-set alarm kat phone

-sahur!!!



5 cerita best/tak best puasa anda?

-hahah ada satu ni paling x leh lupe.. gi petronas kot.. pastu beli mineral water.. masa bayo tu terus bukak air tu dpn casher tu jugak aku togok air tu.. lupa babe bulan puasa!!! huahah.. pastu tetiba teringat tesembur air aku!! huahahha..mamat tu gelak geleng2 pala.. ceh..

-masa Acih umo bawah setahun dulu.. kat umah mak aku.. suapkan dia nasik ngn sup ikan merah... semangkuk.. dah kul 6 petang mcm tu.. dia sesuap aku sesuap.. dah nak abis baru ingat aku puasa!!!! huahahahha...

-time posa ni la Acih nak Baskin R lah.. nak Mc D lahhh.. pastu sua2 kat mulut mak..kang aku ngap kang!!!

-leh request nak makan itu/ini ngn mak aku.. (alaa kalo bulan tak posa pon asek request je)

-tak best sgt sbb kene stop main futsal sebulan... huhu..



5 orang yg tepaksa bocorkan rahsia puasa dorang?

-sham ummi echa

-kina

-mimiehamid

-busyuksayang

-bullet

(dan semua yg sajer tak der keje leh buat keje nie)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Liyanaroxx said...

Thanks kak filla luangkan masa...muuaaahhhssss!!!

busyuksayang said...

alamak!!!

Mimy Hamid said...

3 orang daa tag aku benda yang sama..nampak nya konpom kena buat!

BULLET said...

apehal plak den kono buek tag ni? napo namo den ado? xsuko betul. den poso ni

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

dah jawabbbbbbbbbbb

BULLET said...

dah jawab dah buk filla.

JuJue said...

air & nasi acih tu..ko wat wat blur ke ko mmg blur???