Monday, September 14, 2009

Birthday Paparazziiii...

assalamualaikum....

13 September 2009 ialah Birthday kepada Pak Radie.. jatuh plak pada hari Ahad.. takde apa yg special pon... yelah kami Pak Radie tu dah tua... wat per nak celebrate2 mcm orang mude? hahaha... x der ler blow2 candle session sumer tu.. zaman dah berlalu dah... nak makan tempat spesel2 bulan2 posa ni pon leceh.. so mana yg sempat jeklah...

semalam lepas kelas Acih kat Subang Parade.. kami terus ke Pavi.. (oh kat Subang Parade Parkson) sempat ler sauk balang kuih raya/ balang kerepek yg beso tu.. 4 bijik..kuakakka.. aku dah tak der mood utk beli baju-bajuan nieh.. so skarang lebih kepada bedsheet raye sebagai ganti sbb tak tukar langsir, balang kuih (nak isi kuih yg bakal dirompak kat umah mak aku nanti).. nak bli utk deco2 umah sket (misi blom selesai).. dan KASUT RAYA AKU... weh bab ni tak sedo plak dah tua?.. heheheh..

so siler hadap jerlah gambar2 dari kami ni ye..

ini birthday boy.. geli nak type 'boy'... bukti date birthday dia.. poyo jek..
bini b'day boy hanya mampu belikan baju ni saje... sbb mcm sesuai ngn jiwa bday boy... (alasan!!) kalo bli lacoste mahal.. x der duit :( budak kecik dah start ngengade.. rasa nak siku jek!! Oh lupe nak ckp..kami makan kat Thai Express Pavilion.. boleh arr.tp squid ni tak sedap! dah ler tawar x der rasa apa pon..sblm makan aku dah ckp..ni konpem tawar.. mmg aku ni ada 6th sense tul lar... dah ler kaler putih melepak.. kasi ler garing sket.. ceh! ni fish fillet.. leh tahan la... nie chicken paprik... tp rasa rendang!!.. dap jugaklah.. tp amik ko minyak dia.. clear seafood tom yam.. nampak mcm hampeh.. tp rasa not bad! bedesing tinga mak..podeh! oh ni cuci mulut.. sedappp.. kasih jek bantai pulut tu.. pastu ala2 pelik pulut kaler ijau.. mango aku bantai.. licin la pinggan.. ok.. ada rupa nenek tiri? nilah dia muke aku kalo dah start membebel.. mcm haper!!! nampak tak mamat baju kuning kat blakang tu? haaa.. tau saper?? tu mamat yg citer 'Fuyooo Magic'.. ala yg jambang tu.. auwww..nasib tak suh dia buat magik.. teruja okeh.. relaxx..jgn bosan.... ada byk lagi nie... (Thai Cappucino yg tak sedap langsung..mintak extra milk baru ok)

lauk aku masak kat umah lagi healthy and sedap.. *haktuiiii*



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



bayam goreng asam pedas ikan patin drumet ayamas


buat Pak Radie, semoga dikurniakan kesihatan yang baik.. semakin menjadi orang yg sabar jelah lebih bersabar... lebih pemurah kepada anak isteri , semakin maju jaya dlm kerjaya, semakin penyayang, semakin lemah lembut budi pekerti, semakin pemurah, semakin gemuk sket, semakin sporting, semakin pemurah, semakin sihat, semakin disayangi, semakin murah rezeki, semakin pemurah...


oh itu sajer buat masa ini.. entry potluck di rumah Moon akan diupdate bile ada kelapangan dan kerajinan...

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

Mama Awisy said...

best lak bca blog mu ini..happy birthday pak rudy..

Mimy Hamid said...

patut ko suruh mamat baju kuning tu buat magic show sempena hadiah kat pak radie tu...br gempak..fuyooo magic

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mama awisy:helloo hellooo.. bukan pak rudy sayang... pak radie.. auw.. ai pantang nama rudy nie..rasa nak mengaruk jer!!

mimy hamid:eh aku benci sket la magik2 ni..sbb laki aku tu suke naw magic2.. laki aku buat magic dah cukup buat orang lain melopong dah.. ko nak tgk magic pak radie? kang ko tak caya kang!!

Chooyaya! said...

pak radie : hepi besday. sila noted si filla tu dah cakap banyak kali jadik pemurah... ok ingat?

wei, ko makan kat situ, sedap ker? gua tak pernah try... tapi pasal nko ckp tka sedap, so tak jadik la nak pergi.

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

hee. sungguh sweet ye gamboo n pak radie.. ;p

zan-xray said...

mesra alam nya pasangan ni hehe.
epy belated bday radie.

napa tak amik gamba mamat fuyoo tu mcm tak de jambang dah tengok

onniey84 said...

auuww lauk yg akak masak lg menggoda gitew,,,,,hehehe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

chooyaya:bagus ko ni..alert..mudah-mudahan laki aku alert bab 'pemurah'..heheh..makan okey2 jerlah.. x ler terok sgt..dap gak..

nursakinah:sweet auwww...

zan x-ray: bukan dia takder jambang..tp dia dye jambang dia kaler oren!!!!

onniey84:auwww..tima acih!!hehe..

TinTaDariHaTi said...

Baper kali "semakin pemurah" daa... Hahaha...

ChLoE said...

Hyee Filla,

Best lah bace blog u, selamberr. I'm a new reader here. Yang menariknye mase pestime jupe ur blog siangnye, petangnye terjupe u n kasih kat Alamanda. Terus macam, eh2....minah ni bukan baru aku bace blog die tghari td ke???, sekali nampak plak acih...kompemmm, small world kan huhuhu (kantoi blogging opis hour hukhuk) Mase tu u buke pose kat Manhattan, me n hubby buke kat chakri ekpres.

Neway I will follow uuuu...

Owhh...hepi bday to pak radie!!

Anonymous said...

BILER NK MINTAK BONUS LAKI NGN SOPPING RAYA TU YG ASIK CAKAP 'SEMOGA PEMURAH' TUH....ISHSHHHHHH.NK JADI PEMURAH CMNER LG NIHH.KEDEKUT SGT KER.....X COKOP2 LG KERRRRR..KASUT DA BERMACAM2 KALER BELI DAHH..APER LG YG X CUKUP PILLA OIII UNTUK NK MASUKKAN KT DLM BLOG NIH....BALANG KUIH TU X MASOKKAN KER GAMBAR DIA TUH..MAHAL TUH..KUIH UBI PEDAS XDE GMBR KER..BYK KUIH YG DA DBELI TUH.DODOL YG KT UMAH TU XDE KER...APERRR DAAAA.....HAHAHAHA.MCM2 LG KAN...KEHKEHKEH..CUMA FILLA NK KENA TAU SEBENARNYER WISH BESDAY BOY NIH..SUPAYA FILLA JADI ISTERI YG RAJIN GOSOK BAJU SUAMI,JGN TINGGI SUARA SGT.JGN NK KUAT MELENTING..BIASA LA LELAKI MEMANG CM2....MEMBLOGKAN DIRI CUKUP LA SEKADAR DI OPIS..DI UMAH KURANGKAN-KURANGKAN LAA SKIT..HUAHUAHUA...PASTU...".@# %^& $#%& *& %$...# )( ^&*%$".#$% &^% +-(*&....KIH ..PAHAM X?ADA BYK LG NIH...TP ADER KUAR SKIT JER NIH.HRAP2 WISH BESDAY BOY NI TERMAKBUL AGAKNYER YR FILLA EKKK....TENKIU SESANGAT...KUIKUIKUI

Mama Awisy said...

sory..sekali pandang sajork tadi membaca..tak focus nama laki mu itu..sorry yer dear..

Chooyaya! said...

wei filla, ko dah kena sound ngan pak radie la.. haha

Filla ~ Kasih Aleeya said...

PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA TAK BAIKK TAUUU!!! *menyalak jap*

JuJue said...

aku baca ayat pemurah tu je banyak! bagusss..jadik laki a.k.a suami memang kena pemurahh. kan banyak tanggungann..
takleh bising2. tak gitewwww??

baru la idop aman damaiiii...

p/s: ko dengar sket ckp pak radie tuh!!! muahuahua.. barrruu la leh mintak kasut lebih sepasang tahun nih!

Liyanaroxx said...

hahahahaha....lawak ar pak radie nih kak...hepi besday ye kat papa kasih...mak ai...ayat PEMURAH tuh byknya!!!=))

busyuksayang said...

semoga semakin pemurah...statement tak ingat nyer...hahaha!!!

anyway, happy belated birthday to pak radie :)

ila de cute said...

Happy Birthday Pak Radie!!!

wei filla , takkan wish ko semoga jadi pemurah tu byk kali ko nak ulang??

ila de cute said...

hahahha, aku baru baca Pak radie punya komen...ish ish....heheheh

apsal ko tak letak gambo balang kuih ko tu??

happy2gether said...

Happy belated b'day Pak Radie, x smpt nak wish masa kat TT, dpt lak dgr ceramah pasal syasya...huhuuu....ehehe kelakar baca reply pak radie....sabo sabo bln poser nih...walopun kita dah raya awal...emm thanks Pak Radie sbb pemurah beli byk gak brooch dr Mai....ehehehhe

Sham Ummi Echa said...

hepi belated besday papa kasih
semoga wish besday boy dan bini besday boy dimakbulkan..aminnn