Sunday, September 27, 2009

MEMBEBEL PUKUL 1 PAGI...

sekarang ialah pukul 1 pagi... dan aku lom tido lagi... nape? tah?... penat dah meniarap dpn lappy nie... bapaknye dah membuta... anaknye tgk tv lagi..boley?? dah ler hangin2 suh aku amik remote suh tukar channel.. perhal? lu nak tgk citer lu..lu amik laa remote bagi kat gua... gua tlg la tukar kan channel.. letih arr gaduh ngn budak kecik... rasa mcm haku plak yg budak!!!...

oh malam tadi... tetiba rajin selongkar kain baju dlm lemari... asing2 mana yg dah tanak pakai ketepikan nak bagi orang... skarang lemari aku dah cantik sgt... rapi jek.. dulu rapi jugak.. tp mcm gunung..stok ko tak cekap..ko tarik satu helai..konpom yg lain menyembah bumi... skarang ada 4 deret.. deret 1st.. baby-t.. auwwww baby-t diumur 30 mmg sgt sweeettt bunyiknyer..huahahah... ok okk.. tukarlah.. baju kecik2... ok sket ar bunyik dia... then deret 2nd segala tights, shorts (dirumah jek yer), t-shirt 3-4 helai stok pakai utk workout dan baju tido (baju tido sexy tak pakai..takuttttt!!!)huahahahahaaaa.... ok yg deret 3rd segala singlet... yg deret 4th baju2 jalan yg long sleeve... gitew... haku kan terkenal fussy gilos... mcm penah jadik askar jek!!... pastu yg hang plak... baju2 jalan yg saya sayang... temasuklah yg rm79 dpt 3helai.. sumer hang elok2... dan juga segala cardigan, sweater adidas dan lain2.... kat tingkat bawah sumer baju kurung yg x brapa fav...hahah.. nanti laaa.. yg tu next agenda nak mengemas bagi orang dan towel... yg tingkat paling bawah skali.. sgala jeans (pakai ngn tak pakai), kemeja2 yg lom iron (nak pakai baru iron), segala seluar pendek dan panjang.. skirt jeans pon ado..

citer pasal mengemas nie.. aku bukan rajin sgt... tp mata sakit jugak kalo almari baju tu semak2.. x suker!! pastu nanti susah nak carik.. balik2 pakai baju yg sama mcm x cukup baju jer.. bile kemas ikut deret by deret tu.. maka senang lah kerje kita kan? bab basuh baju pon sama... bakul baju kotor yg letak tempat tersembunyik celah fridge tu... kalo dah sampai setengah bakul mmg konpem kene cuci.. sampaikan anny teman tapi mesra aku tu ingat aku x de keje lain selain hari2 cuci baju..wak luuu... hahahha... lipat baju plak.. aku salu kumpul bih kurang 2round punye angkat kain..sbb tak berbaloi-baloi takat nak lipat kain yg sekali cuci jek.. lemari acih pon aku buat gitu... deret baju kurung, deret baju tido, deret suar or skirt, deret t-shirt... baju jalan cantik hang kan... jeans2 utk jalan lipat... aku mmg monitor budak kecik tu.. biar dia jadi mcm askar jugak... hehehhe.. kalo nak amik baju jgn main rentap jer.. mmg aku rentap tangan dia..hahahah... kijam....

rumah aku mcm rumah orang lain jugak.. bukan selalu nye bekemas... kalo orang nak datang of course la aku bekemas sket2.. pak radie tu mulut mcm pompuan.. kalo mak aku nak datang pon dia dah sound suh kemas umah.. hellooooo, mak tau lah keje mak!!!... tp acih mmg tau aku hangin kalo besepah... aku jumpa satu plastik gula2 siap arrr dia... selagi dia tak angkat buang dlm tong sampah.. aku mmg meroyan... skarang dia dah 'menurun' pangai mulia aku nih... stok nampak rambut selai kat lantai dah jerit2 suh aku yg a.k.a orang gaji ni gi kutip buang... lepas mandi..mmg pantang acih kalo ada rambut selai kene kat kaki dia...yes.. dia mmg menggelabah!! bukan nak buang sendiri... hakuuuuuuuuuuuuuuu jugak!!!... dulu lagi worse, stok time dia tgh mkn ada nasi sebutir kat bawah bibir suh aku yg amik sbb dia tak suke comot..

kadang aku rasa ramai tak suke aku... mebi sbb mende2 mcm ni lah... mesti org akan kata.. ko nak pembersih ko bersih la sorang2 pehal nak org lain ikut cara ko??.. ok okkkk... aku dah matang skang ni.. dah tua... so aku kene paham lah... bukan sumer org leh ikut cara kita... tp aku tak kira... saper duduk ngn aku (acih ngn pak radie).. so dorang kene follow cara aku... pak radie salu komplen.. aku ni byk cekadak..mcm gud2 jer..huahahha.... oopss sorry lah kan... tp satu jek.. bab iron baju aku mmg MALASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS nak mampos!!! sib baik laki mak gi keje pakai t-shirt... tp sian gak sbb kadang dia tingin nak pakai kemeja..huhu... apa kata gi anto dobi?? murah jek rm1 eh? selai?? oh lagi satu kepantangan aku bab katil... aku ni gila bedsheet/quilt cover yg cun2.. so pejam mata jek nak beli gak.. katil kene lah kemas sentiasa... sedap mata memandang..nak tido pon syok jer rasa...

tapi ada byk mende yg aku pemalas gak sebenarnya.... mcm kalo letak barang kat mana2.. bekurun la barang tu kat situ.. punyalah malas nak angkat buh kat tempat lain..ahahhaha... aku tunggu pak radie.. dia tunggu aku... masing2 buat bodo jek.. main langkah2 jek... hehehehhe.....

sebenarnya aku dah kemaruk nak tnggu umah baru siap.. huhu... dah macam2 aku bayangkan nak buat kat umah baru nanti... duit je yg risau takut tak cukup.. tak cukup nganga jeklah kan... oh rumah saya kat sri kembangan tu saya baru jek lalu last week... roof dah siap.. pastu belah luar dah plaster.. dalam je blom buat... bodoh2 tahun dpn gak kot siap...kalo deco umah baru saya cantik... leh lah korang hire aku ngn pak radie jadik Interior Designer korang yek... gitewwww.. x agak2... eh betol aper.. umo aku dah nak 30 thn bulan 11 ni yeh... so kene konpinden kalo becakap.. (betul tak betul blakang citer)... well aku mmg byk plan once aku cecah angka '3' tu nanti... aku nak improve kan diri... aku nak berkarisma sket, aku nak lebih confident, aku nak lebih berjaya, aku nak start new project, aku nak lebih establish, aku nak jadikan angan2 aku jadi realiti, aku nak gunakan segala kebolehan dan talent yg aku ada, aku nak motivate diri sendiri supaya lebih baik dari hari ini, aku tanak jadi orang yg duduk diam2 pastu tunggu jer rezki dtg dari langit, aku nak eh sudah lah... kalo kira apa aku nak.. mmg mcm2 lah aku nak..hahahah... pendek kata AKU NAK BERJAYA... eh sebut lagi 'aku nak'.. dah dah dahhhh cukup!..

biasalah bebelan kul 1 pagi... oh tengkuk mak dah sakit sbb meniarap pastu kepala jek tegak mcm kura2... so saya minta diri dulu ye... nanti ada citer kita story mory lagi yer... *menguap*

assalamualaikum dan selamat malam.... eh selamat pagi!!!


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

genny da bomb said...

hihihi bebel di pagi ari citer pasal ngemas..

errrrrr kalo buk pilla nengok umah mak kompem kene jerittt je la manjang hahahahahahhaa..nasib baik bukan mak gue hihi

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

yehhaa! ngajin eh bebel pepagi buta ;))

annemary said...

kak filla.nk gambo lagi???!!!!

Anonymous said...

salam.

saye salah sorg silent reader akak.
akak sedar tak blog akak nie telah menceriakan byk hati?

hehe.

-anis yg tak mau dikenali

Filla ~ Kasih Aleeya said...

genny da bomb: haha.. ko pon konpem jerit kalo tgk umah aku tgh tonggang langgang!

nursakinah:yes membebel mmg syok..

annemary: sabo yer dik..byk gambo coming soon nie..auwww...

anon/anis yg tak mau dikenali: isk.. wat saspen... ingat nak mengutuk haku tadik... huahah.. ye ke ceria.. alhamdulilah kalo saya lebih byk menceriakan dari 'menyampahkan' hati readers2 saya..hihi....

Mimy Hamid said...

sah ko ni dah kena royan hari raya..heheeh ya ampun...kul 1 pagi tak lewat lg beb nak bebel...cuba ko memekak 4 pagi..br best org tgh sedap tido ...ehheeh