Monday, April 26, 2010

Preparation nak sambut orang baru....

hati dah mula berbunga-bunga nak menyambut orang baru.. auwww... poyo jek... sebenarnya kena ansur-ansur lah nak urus kan kain baju skit-skit nie... tak nak lah last minute sgt.... operasi meminjam segala barut-barut baby (recycle) dan sarung kaki/tangan yang halus-halus tu dah selesai... untung tul ada family belah sini ngan belah sana.. semua main recycle jer..

projek dimulakan dengan membasuh balik.. almaklumlah..dah lama beperap dalam plastik... cuci lah bagi wangi dan bagi mengelak kuman-kuman dan kutu-kutu..heheh... pastu beli penyangkut kain yg alahaiiiii comelnyerrrr.... ni sangat berguna ok... nak bawak gi umah MIL.. nanti masa pantang leh basuh sendiri yg cinonet2 tu sepit jek sini...
boleh di beli di carrefour dengan harga RM19 mcm tu lah...
semua guna yang lama kecuali baju baby jer belikan yang baru.. ada 6 pasang semuanya.. siannnn dier.. takkan ler baju pon x de yang baru.. Acih dulu semua baru.. tak aci lah kan kan? masa cuci semua ni rasa mcm mencuci dengan penuh kasih sayang tul.. auwww.. asal aku emo plak... hormon biasalah... hehehe... ni Kak Kasih... punyalah excited tolong mama dia... mama tebongkok2 wash balik semua benda-benda nie.. Acih dok berak kat toilet bowl.. sambil tgk mama wash.. mulut becok cakap biar dia yang sidai semua... hah hamik ko.. belambak-lambak plak..hahah.... ala la la laaaaa... comelnye..... hahah.. prasan tak.. x de selai pon baju kaler pink? huahah... asal mak nak beli pink jer.. apak dia tak kasi.. perhal tak kasi???? takut ler kot.. buat nye beli pink..sekali kuar jantan.. takkan anak jantan nak pakai pink.. sudah-sudah lah tuuu..jgn ler ko bermimpi yang nak keluar ni jantan... hahahahhaha....


oh itu jerlah laporan ringkas... mcm dah susah sket nak update blog skarang nie.. byk halangan dan cabaran.. jadi kalo lepas ni terkurang sket entry.. x dapek ler den nak nolong...


dah ler sedih!!! hospital baru tu boleh plak postpone!! hangin haku.... end of june baru bukak kot... siot jerkkkkkkkk.... x der rezki aku nak bersalin kat hospital baru yg cun tu.. jgn time aku nak beranak besok.. carik gunting tak jumpa.. carik jarum tak jumpa.. yelah tgk barang-barang semua dah pack nak angkut gi sepital baru...
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Bai said...

huhuhu takut je kalo tak jumpa semua barang tu...memang nak kena saman. hihi

mama eta said...

kak fila..tak rugi apa2 pun..lgpun bb jerkan..nanti dah lepas setahun boleh beli yg baru utk dia..untung boleh share2 jer..amalkan jimat cermat..

Anonymous said...

hahahah...sori la kak bg pihak DEMC yee..x dapat pindah new building sbb byk bnda x d luluskan lagik kt stu..insyallah june move ke sana n akak bole follow up check kt new building yg sgt2 cantek tu..k..juz nk share our specialist clinic nnt tgh2 die ade therapeutic garden so bule le bergambar sakan msuk dlm blog akak..saya pon x sabar nk move ke sana tp ape kan daya,kita hanya merancang..hope akak selamat bersalin nnt,kalo saya x malu nnt saya terjah bilik akak ye..hehehe..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

bai: ko jgn....... hahah

mama eta: yer.. kene jimat cermat...

anon: wah wakil DEMC.. tulah x de rezki... eh terjah masa dah beranak ok lah..jangan lak terjah masa tgh push!!!! hahahaha.. x sanggup mak!

aLya said...

wah syok nye...tibe sy plak nk emo huwaaaaaaaaaaaaa

rynas said...

wah saya plak terexcited tengok sarung tangan ngan baju bbyg comei2 tuh. Bila nak bersalin ni tak sabo nak tgk baby yang sure comel cam kasih jg.

JMR said...

best kak kasih tunggu adik baru..abg jmr pon nak adik baru gak..heheheh..

jmr: *xsbr nk jumpa bby baru gk nih..

Mama Eimanzz said...

yahoo... sib baik now nana tak pregnant lagi.. tgg next year,,dptla merasa bersalin spital baru ngan doc fairuz... cayoook....

sheila said...

baju bb aku dah siap pack msk toyogo...2-3 psg msk bag

utk bb ni kenalah beli lebih sket..sbb kakak kyra dia punya dulu belambak fink2 je..yg x kale fink dah kepam