Thursday, April 22, 2010

Daftar Online untuk murid darjah 1....

Sudah kah anda berbuat demikian??? saya sudah!!! eleh... menggelabah.. orang lain dah lama dah buat... aku baru tekedek2... ok just to share lah kan... kata sharing tu caring....

Kepada sesiapa yang ada anak lahir pada 2005 atau 2004... maka anda sepatutnya sudah pon mendaftar secara Online di Jabatan Pelajaran Negeri Selangor.. ini untuk yang nak daftar kat Selangor lah.. yang nak daftar kat Perak ker, Kelantan ke.. Melaka ker.. itu pepandai ler yeh.. aku tatau cemana....

Yelah budak dah ramai sekarang nie.. kalau kita lambat bertindak.. tak pasal-pasal sekolah semua dah penuh.. takkan ko nak bagi anak ko belajar kat bawah pokok plak.... so cepatlah isi yer.. zaman dah canggih.. click2 jer siap.. pastu print jek.... aku kan tak pandai nak copy screen eh? tah ler buta IT sungguh.. so aku bagi jerlah link Website ni yer.. sila click dan isi form.. pastu submit jek.. dah tu print jek yeh.. simpan.. kalo ko dah pilih sekolah yang ko bekenan tu..nanti detail yang ko print tu dah siap2 dia bagi address sekolah tu.. siap nombor tepon sekolah lagi..


Ok.. dah sedia??? Nahh!!! click website nie: http://apps.emoe.gov.my/esppsel/pptahun1/ ... pastu pepandai ler korang isi form tu yek..aku dengar cerita tarikh tutup permohonan 31 April 2010.. tatau betul ke tidak.. haa tunggu aper lagi.. cepatttt isi...
ni aku punye yang dah print... bih kurang mcm ni ler... bawak yang dah print ni masa nak apply sekolah tuuu...

ok ni lagi satu yg ko kene print... senarai semak.. so nanti pegi sekolah tu.. bawak lah siap-siap apa yg dia suruh bawak...


itu jek info aku nak share.... babai...









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

C!kpuanmuda said...

hoh.. saya adalah mendaftar tahun hadapan. sekian terima kasihhh :D

Diyana Zulkifli said...

oo..itu mcm ka?anak saya pula lambat lagi..thanks 4 sharing :)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aku tak buat online pun. aku terus jer gi sekolah BBS bawak suratberanak segala mala .. tp tup2 laki aku ubah fikiran nak suruh hantar sekolah lain ....gimana tu???

Mimie Ishak said...

fadilla sejak bile april ada 31 hari? 31 april tu ari apa ek. closing date utk application darjah satu nih tak valid ek?

Sham Ummi Echa said...

huiiii xlama lg acih nk skolah drjah 1 ar.. aku thn depan la bru register online sbb echa thn 2006.. kalo aku gelupur nk register skang boley ke..hahahha

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

perghhh kagum ok!!!

bukan kagum u daftar anak bagai...
kagum skang daftar anak thru onlineeeee!!!
taktau la later bile i dah ade anak how the registration gonna be like ;p

rynas said...

ohh kena daftar online ek?
baru tau..ok..ok.. anak lahir 2006
lagi 3 tahun baru daftar

sheila said...

april sampai 30hb je kak..
ko jgn silap ajar si kasih nanti plak hehhehehe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahah haku mmg lemah sket lah bab2 haribulan.. bab horoscope.. ishhh lemah lemah!!!!

Lenny said...

alya pon dah daftar... tapi skolah kat KL...