Thursday, April 22, 2010

MAKANAN KEGEMARAN

Matahari pagi baru nak naik dah nak citer pasal makanan kegemaran.... heh.. aku punye pasal ler.... uiii pagi2 ayat dah kasar-kasar... aipppp! tak elok mcm tu.... attitude ibu semasa mengandung akan mempengaruhi attitude anak di dalam kandungan.... :)


kita citer lah pasal Acih dulu yer... ni pagi-pagi.... masa panaskan enginekan... aku bekalkan Acih koko crunch....
dia memang suke kalo aku bekalkan koko krunch.. (so dia leh skip breakfast kat tadika) dia kan tak suke makan yang leceh2 nie.... (bagus jadik anak aku.. dpt plak mak pemalas... sesuai lah tu)... oh kek lapis sarawak tu.. ada staff kat sini bagi...
ni lah antara favourite food Acih.. Kek Lapis Sarawak... dia memang suke sesangat.. semalam dia dah bantai 2 keping.. ni pagi ni makan lagi... ohhh aku tgk dia makan pastu aku ckp.. eh kejap eh Kasih... tetiba Acih tanye... "Ohhh.. mama nak amik gambar yeh?"... auwwwwwwwwwwwwwwww... malu aiii disitu tau!!! hahahahha..

Acih kan dah beso... dia yg cakap "nanti jap.. nak amik gambar mulut camni plak".. heheh.. hover!

pastu makan kek tu tak abis dia masuk dlm plastik dia picit2 sampai penyek... pastu macam nie:-


Mama: Kasih, kalau tanak makan janganlah penyek-penyekkan mcm tu..


Kasih: Biarlah..Kasih dah tanak!!


Mama: Takpe.. nanti sampai school boleh bagi kawan makan kek tu... tak elok buang makanan.. nanti dia nangis!!


Kasih: Mana ada... Mama ingat makanan ada mata nak nangis????


Mama: memang lah dia tak de mata!! tapi makanan kalo kita buang dalam tong sampah nanti dia nangis.. sian dia tau... duduk dalam tong sampai bau busuk.. bedosa buang tau!! tak caya tanya cikgu...


Kasih: mama ingat mama tu cikgu keeeeee...


Mama: *grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr* habis tu kalo mama buang Kasih dalam tong sampah bau busuk tu boleh ke?


Kasih: buanglah.....


pepagi dah ajak gaduh kan..... tapi ok.. dah berdamai dahhhh..... lepas aku tekan break sbb ada van pekerja bodoh mana tah signal terus main pintas depan aku ni ha..baik tak yah signal..aku break pastu horn.. dan Kasih dah duk bawah dashboard dah pon!! huahahahah.... saper suruh tak pakai seat belt!!!

ok cukup kisah bersama anak terchenta... jom tengok kisah mak Acih plak....



Aku macam Acih gak.. memang suke makan masak kicap... ayam masak kicap ke.. ikan masak kicap ke... makan plak ngn nasik panas-panas.. ermmmmmm sedapnye.... pastu betuah badan apa order semua orang tunaikan.... hari tu balik Ampang... dua tiga hari sebelum balik kene lah main pranan dulu.. call jer cakap... 'maaaaa... teringin nak makan bubur kacang durian.. tapi nak yang sejuk2 dah siap2 masuk dalam fridge... pastu nak nasi lemak... nak lauk ayam berlada'... huahahahha... kene lah bebel gak... tapi tup-tup adaaaaa jerk!!! hahahah...


pastu pagi ni kat opis plak... bestpren mak nama si Jeeja tu... masakkan untuk mak plak... rasanya laki dia yang masak.. dia tolong2 kerat-kerat jek...
sebab Jeeja ni pemalu... pemalu???? hahaha.. i letak gambo paling kecik blur-blur sket.. hehe

haaaa... teka lah apa ada inside? untungnya fillanie ada bestpren.... siap masak untuk mak buyung lagi.. jasa mu dikenang yer jaaaa... i lap u...


oh itu sajer buat masa nie... seronok kan hari Khamis saya??? cemana ngn hari Khamis anda?




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Jasfyra said...

kasih sama cam anak saya..suka mkn koko crunch ngan kek lapis.mkn pun memilih..sama gak..hihi..kesian kasih tergolek tu..hantu punya van

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

filla glamer kat http://www.budiey.com/ .. ada gmbr pak radiey ..acih .. kat entry pasl event gatsby tue ... tgk tawww

NUNU EERA said...

lps kasih tgolek msti die wat muke yg comel 2 kan..?? wah kak.. pgi2 da cite mkn2 ni.. nk kne g b1st ni..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

mulut mak nenek betul kan acih nie...geram ngan dia...
ada jer jawapan kalau kita cakap..samalah cam Batrice....kadang2 hilang sabar gark kalau berlawan cakap ngan dia..

amboi mak buyung..
untung ler....ada org masakkan ikan masak kicap special utk dia...rezeki baby ler gamaknyer ramai yg sayang tu....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

budak2 memang suka bagi jawapan pelik2.. budak2 memang banyak akal.. kekadang kita yang kena balik..

masak kicap memang bestkan.. kalau dah tak de lauk, masak nasi + telur goreng + kicap pun dah sedap hingga menjilat jari.. heheheh

untung ada family dan kawan yang prihatin dengan mak boyong sorang ni. heheheh

JMR said...

HAHAH..xleh imagine acih kat bwh dashboard..gns gk mak dia drive..tergelak gue...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

jasfyra: eh sama lah!! mebi sbb kek lapis tu comel warnawarni.. ;)

nurul diana: auww.. dah tgk..mmg giler glam..tu pasal sajer dok dekat2 ngn VVIP..hehe...

nunu eera: mana de dia buat muke comel..dia wat muke hangin!!

zanna: wuwuwuuuu.. ramai yg sayang.hehheh...

cikpuanmimi: tulah.. semoga selalu jek orang sayang!

JMR: haha.. ganaz sket jek..hihi..

azdra-azdra said...

ada unsur2 pangai izzah sket kasih nih.. menjawab mmg terror.. tapi kita dulu pun mcm tuh x? hehehehhe

weh join giveaway aku kat blog..

nafiiz said...

hu ih...anak filla
kemain mulut dia...
sronok ada anak banyak cakap ni...
macan2 boleh jadi...
jadi teman bercakap
jadi teman berkawan
jadi teman bergaduh pun ada..

untung..untung..untung
ada kawan macam si jeeja tu..
ni la dipanggil rezeki ibu mengandung...