Friday, April 09, 2010

Anak jaga bapak.....

semalam tgk cik acih ni bergaya ngn bag nie.. eh aper nama bag nie?? bukan lah bag actually.. dulu masa kes-kes budak kecik asyik hilang kat shopping complex... terus hover pegi beli bag nie.. bile anak pakai bag ni macam nie.. nanti ada ekor panjang tu.. mak/bapak boleh pegang... pegi ler mam kalo orang nak cakap buat macam tu nampak mcm anak anjing ker aper ker... janji anak aku tak hilang..kalo hilang ko nak bagi anak aku balik ke????? ewah... seksi muka acih posing macam nie...
sila abaikan meja solek aku yang macam-macam ada!!!! haa aper lagi.. belek lah aper produk mak pakai?.. hehehe... deodorant pon ado kat situ... macam ni lah ghoper bag bertali tu....

Al-Kisah disebalik bag tu yang aku tak boleh lupa sampai skarang... Pak Radie pon gelak kalo tengok bag nie.... cerita dia macam nie....

Acih dulu kecik-kecik... mulut dia macam bertih jagung sket.. kalo becakap mengalahkan mak nenek.. betul kot orang ckp kalo jalan lambat.. becakap cepat!!... Acih dulu umur 1tahun 2 bulan baru leh jalan 3,4 tapak.. skit2 jatuh.. tgk ler plak dia dulu gemok beketak-ketak... hahah.. bontot lagi ler berat!!!

tak ingat masa beli bag ni umur dia berapa tahun.. mebi 2thn lebih kot? so bagi dia pakai bag tu... Pak Radie pegang ler tali tu.. masa tu kat Parkson KLCC kot... pastu budak kecik ni relax jer bukak bag tu... sangkut kat Pak Radie.. dia suruh apak dia pakai.. dia cakap, 'Papa pakai bag ni, biar kasih yang pegang tali nie'... hahahah... betul-betul dia mengamuk suruh Pak Radie pakai bag tu.. ada lah orang tgk time tu.. orang tu tegelak-gelak boleh?... aku pon tak tahan nak pecah perot!! padan muker ko... takut anak hilang... last-last anak yang takut apak dia hilang... Acih pon tarik ler apak dia sambil bejalan.. huahahha... aku memang tak leh lupa!

x per.. bile dah terjumpa balik bag nie.. boleh lah aku pakaikan utk adik kasih nanti... ewah.. tinggi tul cita-cita.. anak dalam prot lagi dah sebuk nak pikir anak tu berjalan dah... gilo apaaa??...

eh ok lah.. nak minum Neslo Ais yang pekat berkrim sejuk giler nie.. auwwwwwww.. yang tengah pantang tu harap telan air liur yer... hahahahha...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

mamamarissa said...

acih acih...apak tue tau jaga diri sendiri :D

C!kpuanmuda said...

neslo ais?????! keji!!!!

JMR said...

hahaha..cumel giler acih masa tu..cian pak radie ye..

Anonymous said...

Filla,
nasib xde org tego ..cik salah pakai bukan camnie ..

ko susun segala mak nenek kat meja makeup tu kan ..acih x usik ke? waa displin tol.. bg tips sket ..kalu anak i, x dapek der .. kena sorok wooo ..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mamamarissa: hahah..tulah.. apak dah tua..pandai jaga diri...

cpm: huahah... sabauuuu yer... nanti masa mak akan tibe...

jmr: yer padan muke apak dier.. suke sakat anak..

anonymous: ohhhh... tu jerlah satu kelebihan budak acih tu.. mmg x reti usik2 barang or cakar2 dinding.. mak dia kan singa betina..hahahah....

nabiha said...

sis.. haha i fall in lurve with acih.. huhu.. very notty gurl..

nabiha said...

akak.. nnt name adik acih.. bg kasih khaleesya.. hehe..

hehe.. saje suke2.. maap ye

green apple said...

errr bukan deodorant memang kena letak atas meja solek ke?

ke sepatutnya letak tempat lain?

orked said...

nk beli lh mcm tu satu untk my niece.....
tp tgu dye jln dlu lh...huhu

cik orenlili said...

uish. acih posing maut.

comel :)~