Thursday, April 15, 2010

KASUT TRANSIT...

Acih baru nak masuk 5 tahun bergambar kenangan bersama kasut transit... sebokkkkk nak beli kasut sekolah.... hari tu dialog dengan Acih.....

Kasih: mama, kasih nak beli kasuttt transittttt....

mama: kasut transit tu apa??

Kasih: kasut transit lahhh macam Kak Syasya tuuuu... Kasut Transit!!!

mama: yelah... nama kedai tu Transit ke?

Kasih: bukan!!!

mama: habis tu?? nama kasut tu Kasut Transit?

Kasih: bukan!!!

mama: habis? cemana nak beli? mana mama tau kasut apa tu?

Kasih: Kasih transit tu.. macam kasut kakak Syasya tengahari tu.. Macam kasut abang kat school Kasih yang datang tengahari tuuuuuu....

mama: oh? kasut sekolah kaler putih tu?????

Kasih: Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lahhh!!!! kasut transit lah tu!!!

see??? budak-budak dia ikut sedap tekak ngn sedap mata dia jek nak panggil kasut sekolah tu kasut transit... sebagai mak or bapak... kita kene alert yeh... cuba pahami apa yang nak disampaikan... sebab selagi ko tak paham.... stok mcm anak aku nih.... memang mengamuk ler dia.... nasib mak dia bijak... huhu....

pastu apak dia belikan lah kasut ni ha... adalah bih kurang RM21 kot? kat kedai Bata... sengih sampai telinga okeh! dia ckp nak pakai time sukan... dalam seminggu sekolah tu... hari sukan dia hari Rabu... cikgu-cikgi dia akan bawak dorang gi taman belakang taska tu jek... jadik lerr... lagi pon 22 May ni hari sukan Acih... boleh ler dia melaram... setakat melaram.. pastu suruh lumba lari.. konpem keras mcm batang kayu... anak i kan pemalu mcm mak dia...

Acih ni memang suke mengadu sket... semalam dia mengadu... mama, kat school Kasih kan.. 'A' (bukan nama sebenar) ni kan.. dia cakap BABI.... hah????? abis tu Kasih cakap apa?... "kasih cakap aiyokkkkk tak baik tau!!!!"...

pastu ngadu lagi... "mama kawan kasih sorang ni kan... dia cakap Boleh Blah"..

eh tak reti lah aku nak merepeat... tengok jer video budak itam ni petang semalam... heheh..


*Acih memang suke telan air liur kalau becerita... mebi sambil telan air liur dia leh atur and pikir ayat dia bagi elok-elok sikit....
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Aini said...

hahaha.. Kasih is sooo cute!! Manja je dia kan?

iena said...

kelakar la kasih nih,.... macam2 hal budak sekarang nih.. kalu tak tertinggal tak per... sometime bawak lebih sepasang pas tuh tertinggal tah mana tu mak nyer jemmmm jer..

fadel said...

aku pun baru belikan adam kasut transit tu...yelah kene train dr sekarang..kang tahun depan darjah satu tak nak pakai kasut transit plak...cerewet adam ni kalau kene pakai kasut..panaslah..susah nak garu kalau kaki gatallah...sekali tu last week tadika adam ada outing day..dia pakai kasut clarks yg cam kasut crocs tu...kaki melecet. terus dia nak aje pakai kasut transit tu...

JMR said...

alalala..cumel bangat si kasih nih. suka tgk telatah budak2 gini..bila nak ada anak sndr ni...opss..ahakz...!kawen pon bulum...

Miss Moon said...

kasut transit jenama baru tew fillaaaaaaaaaaaaa

akakakkaka anak aku pun suka mengadu domba kayyyyyyyyy pastuh tak larat la nak dengar ...lom lagi dia mengadu pasal adik dia

hahhahaha lawak kasih telan2 air liur

ejea aziz said...

acih nampak kurus la..nape ek..tp still cute lg...suke dengan sora dia yg serak2 tu..hihihi..kasut transit..

Anonymous said...

tak faham sangat ape acih cakap. hahaha

sya said...

hahha ayoo tak baik la ckp babi... tapi acih sudah cakap babi byk kali daaaa... haha klaka la aceh nie

JuJue said...

akid kalo bercerita perkataan 'kan' lg byk dr bahan cerita... kan kan kan