Tuesday, November 15, 2011

My Nuffnang Story


  *ehem ehem*


*ehem ehem*


*ehem ehem*


Ok dah, cukup, tak yah nak ehem ehem tak habis-habis.. gila nie, aku?? aku buat entry Nuffnang??? haha... memandangkan aku adalah seorang yang pemalas, tetapi tetiba jadi rajin.. pasti mencurigakan kan kan? ok lah, seingat aku, aku lom penah lagi cerita pasal aku dan Nuffnang kan? untuk orang baru yang tak tau apa tu Nuffnang? alahaii... cepat pegi google sekarang! sapa ada blog tapi tak de nuffnang, boleh diibaratkan pakai baju cantik-cantik, tapi keluar berkaki ayam... Eh??? hahaha... 

Sepanjang aku bergiat aktif ngan berblogging nie... macam-macam dah dilalui.. ewahhhhh.. getik haku mendengonya.. auwwwwww.. dulu aku tatau pon nuffnang.. orang letak, aku sibuk nak letak... pastu terkial-kial.. hahha... tapi bila ko berbelog tu berniat suci murni dan ikhlas tanpa harap kan balasan.. InsyaAllah, semua pasti berjalan lancar ;) apa kau mengarut ni syaiton.. hahaaaaa.. ok, baca balik point..

Nuffnang dan Blogger memang tak dapat dipisahkan.. sebab kita saling perlu memerlukan... kita dapat earnings from nuffnang.. and nuffangs siarkan advertisement di blog kita.. it's like win-win situation.. tapi yang pasti kita yang paling banyak untung!!! haha... sebab ada banyakkkkkk event yang nuffnang buat yang kita boleh join.. ada banyak prizes to be won jugak.. so tak best lagi ke tu???? tak caya sila visit NUFFNANG ... sesiapa yang belum register with nuffnang boleh berbuat demikian, baru korang paham apa maksud saya ;)

Aku penah attend sekali je Nuffnang nye aktiviti kat Berjaya Time Square... pasal Gatsby.. ingat tak? boleh refer SINI . masa tu aku je sorang tekedek-kedek datang dengan perot besar sebab pregnantkan Amaani... *maluuuuuuuuuuuuu* masa tu lah baru nampak semua nuffnangers disitu.. memang happening semuanya.. so terpaksa lah aku buat-buat happening jugak supaya tak nampak macam tunggul kayu.. hahaha.. *tak kelaka, diam sekarang*

orang jerit, aku pon jerit.. tapi jerit malu-malu.. muahahah aku kan sopang.. hahaha..... tunggu sampai lucky draw, sebab aku dah bajet, konfem aku dapat grand prize laptop ferrari..  sanggup tunggu dari pagi sampai petang... sebab orang cakap rezeki orang mengandung murah.. ok, bertambah confident.. hahah.. sekali thumbdrive pon aku tak dapat.. hahahaaaaa.... telan air liur je tengok orang lonjak-lonjak bila nombor dipanggil... tapi aku bawak balik banyakkkkkk hadiah Gatsby sebab menang main kat funfair.. hahaha... 
ada jugak aku try buat entry pasal Nom Nom Nom... sebab kalau menang dapat pegi Hong Kong... dan dapat menang gadget apa yeh? handphone kot? tapi tak terpilih #sentapmaktau... hahah... yelah aku kan malas masuk competition.. so bajet sekali apply confirm dapat... sekali reject!!! hahah... tapi tak pe... cuba lagi ;)

Paling terkini aku join Olay Regenerist punye 6 weeks challenge bersama blogger Diana Ishak.. sila refer HERE ada 4 teams involved, dan team kami menang.. ada two teams yang menang actually... so bila pegi photoshoot.. dapatlah berkenalan dengan team Nuffnang dan team Olay... dan kat situ dapat jumpa team lain yang wow, semua orang kenal, sebab mereka adalah blogger terkenal.... tetiba rasa nak nyanyi lagu "aku semut merahhhhhhhhhhhhh.. ngkau orang besarrrrrrrrrrrrrrr".. eh apa lagu tu?? muahahaha.... antara nya Cindy, Tammy dan Miss Ming.


pastu masa pegi shoot kat luar... ada sorang nuffnang staff tegur.. dia baca blog aku.... auwwwwwwwwwwwww terus rasa nak pitam.. sebab maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. hahaha... pastu bila menang Challenge Olay tu.. ktorang pon pegi office Nuffnang untuk collect hadiah.. that was my first time ;) kenangan indah sebab pegi collect hadiah.. hahaha... pastu dapat hadiah.. snap gambar masing-masing.. gila sangat terindah kenangan tu.. sebab we won an ipad yoooooooooooooooooooo!!!! hahah.. 

with our prizes ;)

Nuffnang???? jumpa kawan baru???? of course lahhhhh.... masa event nuffnang buat bersama Gatsby tu.... jumpa ramai bloggers ok.. tapi aku ni bangsa blur sikit... so kitorang tegur-tegur sambil passing cards.. eh dorang pass card kat aku.. sebab aku tak de card.. card bank ada lah.. muahahaaaaaa... Oh, pasal Nuffnang dan Olay tu jugak aku first time jumpa Diana Ishak... thank you nuffnang... sebab menyatukan kami.. auwwwwwwwwww... terus jadi kawan.. siap datang berhari raya gitew... 


So, aku harap, akan ada banyak lagi peluang untuk bersama Nuffnang.... especially nak jumpa bloggers masa Nuffnang Asia - Pacific Blog Awards 2011 tu.. selain nak bagi support kepada finalist yang bertanding... teringin nak tengok Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards nie.. berprestige of course kan? Asia Pacific tuuuuuuuuuuuuu...


Invitation yang diidamkan semua ;)



"Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. 










Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott


Jadi marilah kita beramai-ramai memeriahkan Majlis Berprestij ini...Asia Pacific okaaaayyyy... di Putrajaya Marriott... sebelum tu, kita kena win the invitation dulu... boleh lah kita pegi sama-sama kalau dapat yeh???? Peluang macam ni jarang datang.. so bila ada jom jom jommm... boleh kita support Bloggers yang masuk bertanding.... dan make new friends..

Ok, kepada yang bertanding tu.. good luck!!!!!!!


6 comments:

NenetPenne (NP) said...

i confirm tak menang..cemana nak menang, tercalon pun tidak..ha ha ha...

- dieyana - said...

hahha, mak KASIH memang kelakor!

psst! sebenarnya ai mmng tak tau apa2 ttg nuffnang, sehinggalah beberapa minggu yang lps, tersedar ttg nuffnang ni, terus register juga..haha, (org ada nuffnang, ai pun nk lah jugak kan, lps tu terkial2 mcm apa2 ntah...hahah)

AYuNG said...

hehe..gud luck jgk akak:)

Munnafendy said...

menang ipad?? seriouslyyy???
wohaaaaaaa!!!!!

gudluck! smoga terpilih =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun mcm nak buat je entry ne.. tapi tak terbuat lagi... busy.. tp hari2 mesti/wajib masuk blog filla.. okla kena balik jem otak meting lelama ne.. bubye..masak pe ari ne??

NUNU EERA said...

apesl akk xpass kad bank or kad kedit je msa kite meet kat gatsby tu.. bru kelas.. hehe..