Thursday, November 24, 2011

Surat Cinta

Huhuhuuuu.

Rasa macam eh lamanya haku tak update.. bukak selalu jugak, baca komen ;) tapi nak buat new entry tu tak sompek..

aku sibuk buat research nak gi Singapore.. huiiiihhh geram gila.. email nak book apartment.. kemain lagi dia jawab "Thank you for your request bla bla.. our team will contact you soonest".. tapi penat aku tunggu.. tak kunjung tiba pon.. benci lah camni :(

sesapa boleh carikkan aku website yang offer 3 bedrooms apartment kat Singapore yang offer daily rent.. tolong pass kan link yer? i lap u all... aku tengah tensi to the max!

Hari tu aku memekak kat tweeter pasal aku dapat surat cinta PDRM.. speed trap! baik punye gambar kereta dia snap... mencik okeh... lom bayar lagi... motip bagitau orang kau lom bayar? 

Ok tu dua hari lepas kalau tak silap.. tadi tengahari aku ni berniat suci murni gitew... plan nak masak tomyam lah malam kang... tapi tomyam paste takde stock kat umah.. so dengan berkobar-kobar drive pegi kedai.. aku pegi masuk kat no entry.. padan muka akak-akak polis baju putih dah standby tunggu aku kat situ.. ok mencarut tak baik.. tapi dah mencarut dalam hati... BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.... masa aku kena saman tu.. belambak kereta lain pon kena jugak... sebab situ bukan mainroad pon.. jalan nak masuk area shop lot tu jek... masa dia mintak ic ngan lesen tu.. dia tanya "Tau apa kesalahan?" aku jawab, "Tau, masuk no entry".. dia senyum sinis... ko ingat lawa????? perghhhhhhhhhh... pastu aku tanya "Saman ni berapa?".. "3 ratus".. muka dia relaks macam aku ada kampeni cop duit.... aku siap hover lagi buat tekejut gila-gila "Hah????? 3 ratus??????? mahalnya??" hati dah sakit, maka terus buat aksi annoying.. hahaaa.. dia cakap "Nak murah, bayar cepat, mintak kurang kat pegawai.. kita tengah operasi".... 

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... panas hati aku.. aku tau it's my own mistakes.. jangan lah nak marah akak polis tu pulak.. aku tau.. aku tau... tapi aku baru lepas dapat surat saman dua hari lepas.. and now ko saman lagi aku.. bagusnya, petang kang saman lah lagi T__________________________T

Berangin kepala hotak aku ni tau.. terus blah.. merajuk dalam hati... tanak pegi kedai.. ni semua sebab nak beli tomyam paste lah nie!!! tapi ni semua salah Pak Radie.. Isnin malam haritu kot.. dia drive.. aku dok sebelah.. selamba badak je masuk no entry tu.. aku siap sound "Napa suka sangat masuk kat no entry? kan ada jalan masuk depan tu?"... Pak Radie ckp alahhhhh jauh nak pusing depan tu... aku diam.. dalam hati.. ok lah.. logik gak.. sebab aku jamin semua warga kat sini pon buat benda yang sama... dan kau tak halang orang pon.. orang takde baru ko masuk.. tapi salah tetap lah salah kan? sama macam.. Lif Bomba.. tapi kalau itu yang bukak dulu, ko tanak masuk? ko masuk gak kan? tapi tu takde orang nak saman.. 

aku sampai je umah.. terus letak surat tu kat depan Pak Radie yang tengah mengadap PC buat keje.. "Apa nie?" ..... aku diam malas nak layan.. tensi okeh.. tensi... 

So hari ini ialah hari tensi aku.. 

Jangan Kacau, Kang aku Cakar sekor-sekor kang... 






Eh, jap, jangan lupa yeh, pasal apartment kat singapore.. hahaha... nak cakar-cakar orang, ada hati mintak tolong ;)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Laalaa said...

meh sini.. saya tolong cop kan. Minta diskaun jadi rm150.

Anonymous said...

Hi Filla,

Di singapore susah nak dapat 3 room apartment for daily rent. Bila cakap apartment tu,mcm flat/rumah. Pasal tu bila you search, you tak dapat apa2 information. Kalau u nak holiday ke singapore, baik tinggal hotel je. hotel 3 star kat singapore pun boleh tahan standard dia.

Maybe you let me know berapa budget you for the hotel per day. Nanti I tolong cari.

Sally

Ana Montana said...

sekarang kan hujung tahun.. mmg byk la geng2 polis ngan jpj buat operasi.. nak perabis saman agaknya.. kene beware la ckit.. huhuhuh.. sabar byk2 yer kak filla..


p/s: nak tya kak filla, rmbt akak byk gugur x?? kalau x, nak soh akak review produk rmbt apa akak guna.. tima kasih yer akak.. ;p

Anonymous said...

http://www.sewaapartemen.net/sewa-apartemen-di-singapore.htm

budaksenyumtakcantik said...

Kak filla..klu nak saman murah,email me..blh tlg dpt half price.anytime...

Anonymous said...

ni mesti masuk dekat presint 9 tu kan kak? Dalam FB ramai yg da heboh. dekat seminggu dorg berkampung kat situ. yang dekat mamak berkembar tu. ingat dorg tipu je T___T tak sangka betul plal

JMR said...

hahahaa..terimagine lak kak filla memebebel ngah mulut terjuih2...gelak aku di pagi ari nih..

twins mom said...

haha..so cute la kak filla ni... im a silent reader,but this time cannot thana la..have to comment gak.. hahaha....actually,u have a great husband,a cute daughters n a wonderful family..best sgt blog kak filla ni...

S!eZaN said...

Alamak yg dekat pasar borong Darussalam tu ke?bru je semalam msuk ikut jln tu..nasib baik x de polis..kalo x,mesti kena saman gak..

Anonymous said...

Kak filla...pasal 3 room apartment kat S'pore tu, cuba akak try Somerset Compass S'pore. Saya aritu stay kat situ, tp rate tak tau la pasal FIL yg bayar, tp memg comfortable. Location dia betul2 tgh2 orchard road, belakang Paragon. Walking distance je nak g Tangs ke, Takashimaya etc.

website: http://www.theascottlimited.com/contactus.html

p/s: saya suggest akak call je instead of email, sebb kadang2 memg berjanggut nak tggu dorg reply.

Filla ~ Kasihs said...

first of all, Pak Radie dah gi bayar saman.. memang saman tu RM300, dpt diskaun so bayar RM150.. cehhh.. tensi okeh! tq yang nak tolong fillanie.. i lap u all ;)

Sally, pls give me your email address? mine, framekasih@yahoo.com.. tq dear ;)

ana montana: auww kelas nama kau dik.. haha.. ok, dah selalu kot citer rambut nie.. gi godek balik yer.. standard ler rambut memang selalu gugur nieh haha..malu nak buat review pon..haha

anon: sudah tgk website itew.. tapi tak dapat.. kebanyakan minimum 7days.. saya nak gi 3 malam jer :(

budaksenyumtakcantik: dah bayar dah dik.. haha

anon: yes, kat situ.. lahabau betul..

JMR: bukan bibir je tejuih.. bebuih-buih keluar nie hah..

twinsmom: haha tq, i'm such a lucky one ;)

siezan: yup disitu.. hati-hati...

anon: somerset compress tu really cantik tgk kat web.. tapi mahal nak mampoih.. hahah.. boleh duduk 6-7 person ke????

Anonymous said...

Hi Filla,

Saya dah email you (sallydinesh@yahoo.com).

Somerset tu serviced apartment. In Orchard area, semuanya mahal belaka. Biasanya serviced apartment tu expats yg duduk sana. Ini web dia - http://www.somerset.com/singapore/singapore/somerset_orchard.html . Under somerset tu ada few serviced apartment in a few locations dekat kawasan city.

musim cuti sekolah mostly fully booked. Biasanya rent per month utk tempat mcm ni, dalam 8 ribu dollar mcm tu.

Sally

iEda saFuan said...

try booking.com or asiatravel.com ( or maybe u dah try survey kot )

misz beauty said...

sis pegi booking.com jek... saya selalu guna booking.com tu booking hotel singapore, indon dan mana2... senang, info banyak dan tak payah deposit... hehehee =D

norahafshah said...

sy pun kena saman akt situ..dahlah hari gaji khamis lepas..tension jek nampak duit terbang..kak kena brape byr awal ni ek...

sha said...

Hi, kak filla!

u can search ibilik.com then pick s'pore.
lepas tu tgk yg short rental section.

selamat bercuti :)