Wednesday, November 23, 2011

Cameron Highlands 2011

19 November 2011

Pagi tu bertolak dari rumah..janji berkumpul pukul 9.00 pagi kat R&R Sungai Buloh.. pastu aku set alarm kat phone pukul 6.30 a.m. sekali tak bunyik.. telajak bangun pukul 8.00 am T_________________T

rupanya bukan a.m... aku set p.m.. pastu bengang-bengang marah telefon yang tak berdosa... kesian phone aku.. hahahaa.... sudahnya jumpa kat perhentian lain jelah yer.. hehehe...

this time percutian dengan family belah Pak Radie plak.. ai like.. sebab this year penuh dengan percutian tekejut-tekejut.. auwww tanjat boboi ;)

Kabus tebal sebab musim tengkujuh mungkin? ewah bahasa gila-gila punye sastera-tak-leh-blah
begitu indah pemandangan hari itu di Cameron Highlands.. terpaku melihat gambar yang dipetik oleh suamiku Pak Radie perasan macho itu... air hujan bak mutiara tersusun indah menanti tiba masa menitis ke bumi Cameron... huahaha.... leh blah lagi ke tak nie?

baru sampei

Ktorang stay kat Puncak Arabella... ini lah muka aku paling kurus sekali.. hahah.. sebab pandang atas, maka ada effect dagu runcing disitu.. gila, aku dah gemok, matilah.

lepas Check In kat apartment tu.. lepak mentekedarah puas-puas... rehat jap.. pastu ktorang pon keluar carik pasal ;)

love this shot... My niece and BIL

tak tau mana nak pegi dulu.. so kami pegi carik pasal makan jagung dan usha sayur-sayuran.. 

oihhh haku jadi gila tengok sayur.. padahal memang konpom beli banyak-banyak.. masak sikit-sikit, pastu stok layu, ke tong sampah akhirnya T________________T

ini biras saya Kak Liza yang cantik manis ;)

plan dengan dia.. dia nak masak tomyam, aku goreng sayur campur.. kang kita beli tepung jagung.. pastu tamak menguasai diri, eh, kena beli ubi manis jugak, nanti rebus kat apartment.. sure lapar memalam.. 

Pipi Debap nie tido plak... fuh semangat kene kendong ngan my MIL... 

kitorang.. auww comel panggil kitorang kan?

Ayah (my BIL) with Acih... Eh Ayah pon comel ngan snowcap bagai.. macam kat Ostolia.. hahaha

pastu dah hujan renyai-renyai lari-lari masuk kereta, ktorang gi Cactus Point ke apa tah nama dia.. pasni korang mengadap jelah gambar keindahan flora yer.. ai kan pencinta flora dan fauna.. auwwww...















ok dah... amacam? korang dah jadi pencinta flora tak sekarang? hoiiiiiiiiiiiiiiii cantik sangat lah bunga-bunga ngan cactus tu.. teringin nak tanam.. tapi kang kalau aku yang tanam, confirm... CONFIRM mampos semua :(

tanak menzalimi mereka yang comel dan cantik.. so kita abadikan sahaja mereka di dalam belog ini ye!

lebar betul muka kau fillanie, ingatkan pinggan, rupanya dulang T__________________T

yang disayangi, Ibu dan Apak mertuaku.. eh bodek yeh camni? hehee

left: Abang Pak Radie, Right: Akak Pak Radie.. yang tengah-tengah tu anak-anak buah yang dah membesar dengan pantas nya..

Oih, my niece Raja Sofea, sekarang dah sama tinggi dengan MokCu dia.. baru form one, ko bayangkan form 5 nanti.... aku masa dating-dating ngan Pak Radie dulu, Sofea ni baru umur berapa bulan tah.. pantasnya masa berlalu...

Acih sombong ngan mama kan? mentang-mentang ramai sepupu-sepapat...

auwwwwwwwwwwwwwww...

"Singer, menawan keluarga bahagia"... *nyanyi lagu tema mesin jahit Singer*

Azhar yang kelakar comel nie... dia sorang jantan, so telah menjadi bahan buli.. aku pon suka buli..hahah

Amaani palingggggg tak boleh dengan Sofea..hahah... kelaka sangat.. dari dia kecik, nampak Sofea je terus tanak.. kalau sofea dukung jugak, memang tepekik-pekik dia ok.. 

Ok pastu kami meneruskan perjalanan ke Pasar Malam Cameron Highlands yang terkenal itew..

ntah kenapa.. tercuri mata dan hati saya untuk mengambil gambar.. eh ye ke mualaf ni bangggg.. haha

Jagung Mutiara tengah berjalan... terror tak? amik gambar jagung sambil berjalan ;) oih sedap sangat lahhhh... panas-panas.. dia sapu majerin.. fiwiiiittttttttttttt... 

nenek beli fridge magnet nie.. comel sangattttttttttttttttttttt.. 

Eh? aku kah yang kena buli.. kena tolak cenggini?

malam tu.. Amaani makan jagung dengan banyaknya.. dia suka gila jagung... pastu kul 1.30 pagi muntah keluar jagung... eh, nenek cerita sebab mama tido.. auw comel...

Bangun pagi gosok gigi, fillanie buat sandwich sardin.. kan beli timun yang sedap tu.. nyam nyammm..

Ye.. yeeee je Ayah nie..

Pak Radie nie sweet tauuuu.. saja je amik gamba bini tengah comot... 

semua muka sembap tak mandi lagi.. mengadap ipad ;)

Dah cantik menggoda jom jalan lagi ;)

pinjam snow cap Kak Syasya.. F for Filla ke dik? 

tompang kereta Ibu.. 

habis si Azhar ni jadi mangsa.. "Azhar, amik gamba, pandang, pandang cepat".. pastu biasa lah.. snap banyak kali sebab bajet semua gambar aku tak cun.. hahahha... bebulus agaknya budak nie kat Mokcu dia..haha..tapi dia layan je, sebab dah sign kotrak naik kereta sama-sama Mokcu sebab dapat main ipad..hehe.

Oh tengkiu kat kawan-kawan tweeter.. sebab bagi direction nak gi sini ;) banyak rupanya kat map..haha


ok pak radie ada, tapi Abah plak takde..

ok ni Abah ada Pak Radie takde

cantik tul cafe dia tegantung ;)

tengok Amaani.. kemetot ngan coat.. hahah


penat tarik napas.. tak membantu T________________T

Acih and Amaani

tempat proses daun teh.. bau inai ok dalam nie


with Ibu

Kak Syasya yang cantik ngan Acih

aku kan takleh tengok food.. terus teruja, tak de rasa besalah, amik cake terus snap ;)


dapat duduk tempat best.. paling hujung sekali..

nie gang kamcing.. Azhar ngan Syasya.. paling terror lah kat umah nenek.. ada 2 orang nie.. serious macam ada 10 orang..hahahaaaa...

Amaani with Kakak Sabrina yang ayu..

ko tengok budak kenit nie.. hahah... makan nak pegang sendiri okay.. kalau aku amik sudu nak suap dia ngamuk-ngamuk.. kecuali kalau Pak Radie beliakkan bijik mata.. terus dia tunduk.. tapi mulut moncong sebab merajuk.. 

Puan Pengerusi muahahahaaaaaaa... 

Amaani dah besar.. character dah terserlah ;)

Amaani, dagu cover sketttttttttttttttttttttt..... 


eh belambak gambar kenit.. ramai akak-akak dia tukang snap ;) sekali imbas dah macam boy lah plak..huhu..

happy us

with anak besar Cik Acih ;)


haha.. tengah jalan nampak "Wowwwwwww padang.. jom jom jommmm kita lompat".. Eh, Na, mana muka? hahahaaaa..

Hahah semua gelak tengok Sofe macam singa comel... tapi Azhar lagi comel.. ko wat pe tu Azhar? orang suh lompat!!! 
time ni Syasya kelaka.. tinggi gila.. dah macam bersila atas udara.. ko boleh?

paling best Azhar.. MENARI ZAPIN?????????

fillanie cucuk langit?

ok dah, bagi chance mamat nie posing jap

best guna walkie talkie.. konvoi memang senang

ok sekian saja cerita di ladang teh..

sambung lagi jenjalan..

Mak saya gila pokok bunga.. so jalan-jalan tengok pokok ;)

layan kenit... kalau menda ni senyap tak begerak.. dia tengok kat coins tu sambil tunjuk-tunjuk suh buh duit lah tu T_____T

begambar je.. tapi tak masuk pon

Ok, ready? jom jadi pencinta Flora lagi sekali.. ktorang masuk Rose Valley kot? cantik lah bunga.. suke sangat sangat... lelaki tinggal luar.. owang pompuan je masuk dalam ;)









cantik gila kan?

perot pon dah kriok kriok.. kena gi makan dulu

tak sedap sangat.. aku makan nasik goreng paprik.. tapi banyak gak makan.. hahahaa...

Amaani and Nurin main drum..heheee

pastu balik apartment rehat jap.. pastu gang perasan muda mudi keluar nak carik durian.. PIL teringin nak durian...

yeay kita makan sini dulu.. RM10 jek.. makan kenyang-kenyang ;)

sebelum balik, belanja anak buah nak Starbucks.. ye sila sila... 

balik, mandi relakssss.. pastu aku plak keluar berdua ngan Pak Radie.. pegi dating.. auwwwwwwww.. jalan malam-malam sejuk-sejuk sambil pegang tangan.. Pak Radie malu takut orang nampak.. aik???? malu???? ai ni bini u tau tak.. napa nak malu??? hahah #takpuashati

bercerita tentang masa hadapan, cita-cita dan segala-galanya.. i love u pa, will support u no matter what ;)

last day.. terus pack barang dan keluar... pegi sini jap coz MIL nak beli pokok..

Ada sapa-sapa nak maid???? 

Kak Liza and Kak Yati.. all the lovely ladies ;)

nenek belanja glove.. hahah.. tengkiu nenek!

aku geram betul tengok dwarf nie hah.. nak beli.. tak de taman plak nak letak.. 

nie lagi comel.. RM69 kot.. mahal lah plak.. takat tin je..tapi yang atas sekali tu RM29 kot?

bukti Amaani tak leh dekat ngan Acih.. ko nie dikkkk.. haihhh laaaah.. 

stobeli.. aku bukan lah fanatik stobeli.. so sebijik pon tak beli..haha.. beli jam jer ;)

haihhh anak bapak betul lahhh

kedian, pegi tengok butterfly plak..  

weh aku kan penakut serangga berkaki-kaki nie.. tak kira lah kepak ko lawa cemana pon.. tapi masuk jugak.. tapi mata harus sentiasa awas.. jangan nak datang dekat ngan ai tauuuu.. 

sian dia.. ni mesti ada orang penakut macam aku dah libas dia nie -_______-"

cantik.. tapi kaki?? geliiiiiiiiiiiiiiiiiiii....


ok lepas ni lagi geli li li li liiiiiiiiiiiiiiiiii... 



sumpah tak perasan.. sebab memang badan dia adalah sebijik macam daun..

Anny, this is for you...muahahahahhaaaa

Jujue, this is for you.. muahahahhaha

tomei



ko ingat ko comel nak letak dagu atas kayu cenggitu?


paling comel ;) 3 sekawan...

amaani suka gila..

before balik.. kita makan... lepak ngan Nurin jap ;)

ololooooo comel nyerrr..

makan kat sini... sedap jugak.. tapi pedas gilssss.. ai like ;)

aku punye.. meehoon goreng yang pedasssss


pastu dorang pegi lagi ladang Teh apa tah.. last call.. nak beli teh.. aku tak turun sebab amaani tido..

sebelum gi sini ktorang dah stop beli sayur, jagung bagai.. perghh penuh bonet hahah


percutian singkat yang sangat menghappy kan hati saya ;).. Amaani ngan Acih pon happy gilak..

Ok bai.. itu sajer.. gila aku busy okeh..update laju-laju ni tau!! hahah




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

Miss Layaleya said...

Salam..

Geram btul tgk Amaani.. rs cam nk gigit.. Nice pic!!

Suka sgt baca blog ni..:)

Miss Moon said...

tgk entry nih terus rasa cam nak manja manja ngan pak sutan goda ajak aku naik cameron hahahhahaha

Cik Bambam said...

geli betol tgk ular tuhh!!huhuhu

NeenaAnuar said...

akak 19 nov kat cameron ye? heheh.. saya pun ade kat sana.. celebrate anniversary.. ade gak jejalan kat sungei palas boh tea plantation tu on 19 Nov dlm tengahari... but by petang dah balik KL dah sbb saya gie cameron hari jumaat... kalau kot ade rezeki mesti dah gebang2 ngan akak kann... hehehe.. :D

Anonymous said...

owh best nye kak filla...sy br plan aritu nk ke c.hghland..mybe bln doblas ni! hi2 dpt gk info sket2 b4 p sne..tq

Cik Yan said...

amani muka notti ler..tapi kekiutan tu tetap ade..

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini,

Blog khas buat PENCINTA HANDBAGS yang stylo (handbags & tips):

http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM (:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampak happy.. walau cuti tue singkat amat bermaknakan? ..

aimi laili said...

comel nye amaani! grrrr

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini (:

Blog yang sgt sesuai buat PENCINTA HANDBAGS! Banyak handbags menarik dan tips berguna.

Lawati kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM (:

JuJue said...

owwhh so sweet pergi cameron bawak balik kenangan untuk jujue... HOiiihhHHHhh!!!!
mula mula aku dah iyeewww iyeewww iyeewwww ala ala mak salleh ok tengok gambar cicak hina durja belang belang sampai tegak bulu bulu roma. sekali scroll down..terkezuttt aku! siap tercarut! sudah la..gambar sebesar alam!
owhhh boboi tanjat yer, ini bukan lagi tanjat..tapi sudah mau terkucil tapi ku tahan jebat!

IdaShazana said...

sungguh la happy tengok...
tapi tak jam ke kat cameron cuti2 sekolah cenggini?

FeezaAkashah said...

comelnyeee amani tu... rs nk picit2 jer pipi dia..

Diana AR said...

suka gambar uols lompat2 hehe.. nak gi cameron jugak nak beli sayur..tgh gila nak sayur je ni huhu

Didyana said...

bestnya..this week sy nk g cameron..baca entry filla nih terus rasa excited nk g..tak sabar mak nyah..

F.A.R.A.H. deeb said...

Fila bape rm accomodation tu? Kiteorg br nak planning2 gi nih! Hehe...

Anonymous said...

syomel la anak2 awak...anak2buah pun cecumill ...suker tgok

Anonymous said...

Kak Filla mmg best, sgt puas menatap enrty ni ngan piccas2 yg lawa2..

Bertuah kak Fila, famili sndiri & famili IL sporting2 ...

Anonymous said...

kak filla...
sgt2 nak mintak tlg.....
kak filla mkn durian tu kat area mane?
sbb ade yg mengidam durian cameron..
harap kak filla dpt bitau location kedai durian tu..

plsssss....

Filla ~ Kasihs said...

sorry tak sompek nak reply comment..

ok kita tolong orang yang tanye soklan ye?

ida syazana: jam sesikit ;)

farah deeb: tu bukan apartment tuk sewa, tempat kerja biras nye accomodation utk staff ;)

anon: durian ada jual kat tepi-tepi jalan.. boleh parking tepi dan singgah :)

anon: yup bersyukur keluarga saya dan keluarga mertua saya semua baik-baik ;)

Tia Sepan said...

amani tu sgt comel bile pki coat!

chocolatomuffin said...

salam kak fila,

best plak nmpk post cameron ni..amani comelnye..bambam ni..lgi 2mgu nk ke cameroon ni, nk tye thp sejuk sne cmne eh..as ai ade bby usia 4months gitu..so nk prepare la pape patut..thanks in advanced.. = )

Filla ~ Kasihs said...

chocolatomuffin: bawak sweater.. tido malam bawak socks.. seluar panjang semua tu.. sian baby nanti sebab sejuk... hujan jer...

Anonymous said...

salam akak..
cantek la gambar2 akak..
akak guna camera ape?
nk tips utk blurkan blkang tu.. xreti lah..hehe

btw..Amaani comel sgt..tembam.. :)

ketikketok said...

bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri nano microfungus aromaterapi di dunia!