Thursday, November 10, 2011

MAC

 Dah lama tak beli barang MAC... niat aku nak gi beli eyeshadow jer dua ketul... satu nak beli eyeshadow yang untuk highlight tulang kening... sebab dah habis.. gila aku rasa 4 tahun dah kot baru habis... hahah... berbaloi betul eyeshadow dia aku rasa dalam RM60.. *lupa*

pastu nak beli lagi seketul apa-apa eyeshadow kaler dark-dark sikit.. sebab mata aku kan kecik... konon bila pakai kaler dark sikit.. bisa bikin mata guwe besarrrr.. haktuihhh... 

sampai je MAC klcc... SA tu melayan aku... aku dah tengok dah eyeshadow dark brown tu lawa.. pastu lagi satu dark grey pon lawa.. so rasa macam tamak nak amik 2 kaler.. pastu 1 lagi eyeshadow utk highligt.. dah berapa ketul.. tu dah 3 fillanieeeeeeeeeeeeee... kalau 3 ketul dah RM180 mcm tu... 

pastu SA tu promote menatang bawah ni hah.. 

ko tanak????? satu set ada semua nie... eye shadow ada 4 colours.. eyeshadow atas kiri sekali tu.. boleh buat highlight.. pastu ada black untuk kaler gelap yang aku nak ;) pastu ada blusher (tingkat bawah tu) ada lipstick kaler pon ok natural je.. pastu ada lip gloss kaler natural gak.. ada free 3 brush.. brush utk blusher, eyeshadow brush standard tu.. ngan ada small brush untuk ko buat smoky eyes gitew.. alaaaa.. gelap-gelap kat ekor mata tewwwwwwwwww... 

harga? RM288 ke mcm tu lah, lupa... 

 ok lah saya amik ;)

casing pon comel siap ada air ngn silver dust lagi.. gedikkkkkk... 

 close up


pastu aku dah lama nak tanya pasal based untuk ko apply before ko apply eyeshadow.. haihh aku tatau apa kebenda orang panggil benda tu?

 ada tiga kaler kalau tak silap.. dia suggest amik kaler nie.. sebab nampak natural.. dia macam cream.. lepas ko sapu ni ngan jari kat kelopak mata yang nak apply eyeshadow tu.. siap! nak guna ni je pon ok.. tapi kalau lepas tu ko sapu eyeshadow.. eyeshadow ko akan lasting sampai ke petang... aku ni bangsa kalau sapu eyeshadow tahan 1 jam je kot.. hahahaa.. pastu hilang.. so lepas guna benda nie... eyeshadow aku kekal lama tak luntur ;) *amik cermin check balik betul ke tak tanggal, ok betul tak tanggal* 

so kalau sesapa bangsa macam aku.. pakai eyeshadow.. kejap je tahan.. boleh beli benda nie kat MAC.. confirm eyeshadow ko akan bertahan pagi sampai ke petang... harga tak ingat.. hahahaaa.. bih kurang RM70 ke macam tu???? 

sekian terima kasih




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

PinKy MoMMa said...

cer tunjuk muka dan mata yang dah ditouch up itu..mesti sexy mata itu kan filla..

jgn ler memalu hikhikhik..

♥ Elin ♥ said...

hiiih mata sis sepet..! eehh silap2 kecikkk uwaahahha...jd mmg ler tahan 4 taon..cube mata bolatttt...kompem x sampai setahun kan!.

ap pun beli brg mahaiii untuk diri sendiri x galat..keje penat2,ini lah hasilnyer untuk diri sendiri kan,

yg nih berapa taon pulak nak pakai? :)

kema said...

la ingat ader wat demo sekali...

wat la toturial make up...simple make up jer...leh den ni blajar..

Yellow said...

set rm200++ tu mcm best!

Reensyarinie said...

wahhhh shopping...best2.org pmpuan mmg mcm tu kan niat nak beli 1-2 je tapiiiiiii terus borong yang lain. hehe..jgn harap nk tgk2 je.confirm terbeli punya..

Munnafendy said...

ada nama eh? sy panggil eye shadow base je, mmg thn lama klau pakai =)

Filla ~ Kasihs said...

pinky momma: tak nak laaaaaa.... haha

elin: hahaaaa, mata sepet lagi banyak pakai eyeshadow okeh.. nak bagi besar!! 2016 baru beli lain ;)

kema: haih, kat youtube banyak dah..

yellow: ye best ;)

reensyarinie: pompuan kan? haha

munnafendy: ye kot, eye shadow base

cik chinta said...

oke da tergode dgn set tuh...habis la..

PinKy MoMMa said...

tunjuk untuk kite kite ajer..ecehhh.. ;p

suka make up..make up ni uols..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

uikhhhhhhhhhh mahalnye fila... tapi kalau tahan 3 tahun berbaloila..

Anonymous said...

klu nak kasi mekap lasting nk pakai base apa plak? ehek ehek..

Cik Bambam said...

cantik kak.. tngu durian gugur lar baru leh beli MAC nie..huhu