Wednesday, November 16, 2011

SUPER SWEET

 Petang balik keje rehat kejap... tetiba teringat hari tu Acih ada sebut nak makan keropok Murni.. eh ye ke nama dia Murni???? 

so gorengkan lah sikit untuk dia ngan Amaani.. lepas goreng.. benda nie elok je parking kat kelengkang Amaani.. hahaha... dia kepit okeh.. Akak tak leh pegang.. kalau nak, amik keropok jer.. mangkuk Amaani jaga ;)

pastu Acih cakap "Mama, besok pagi mama boleh tak bangun awal sikit, gorengkan lagi keropok Murni? Kasih nak bawak pegi school"...

Boleh anak, tapi mak kau tanak bangun awal pagi semata-mata goreng keropok ni.. mak akan goreng sekarang.. dan sumbat dalam bekas kedap udara supaya anak boleh bawak pegi sekolah keesokan harinya ye anak?

"Thank you mama" *muka disimbahi cahaya*



*******************************************************************

Aku nyampah nak makan nasi... nak beli pon dah menyampah... nak masak pon menyampah.. tapi kalau tak masak, maka ahli keluarga yang lain pon akan hidup dalam kebuluran T___________T dan kau akan rasa useless kerana tidak menyediakan makanan untuk suami dan anak-anak... 

call Pak Radie, dia ada kat mamak tengah discussion.. ok bagus... terus letak tepon dan sms..


SMS bini: beli Mee kuning basah, sayur sawi, lada merah, bunga kobis, daun bawang, kicap manis, sabun breeze (refill kuning)

SMS laki: Bunga kobis tu cauliflower kan?

SMS bini: yeeeeeeeeeeeee 

#sentapmaktau ko nak cakap omputih kan... cauliflower konon..

SMS laki: breeze tu serbuk ke cecair

SMS bini: cair

SMS laki: cair kuning dah habis... purple ada

SMS bini: Blasah..


nyampah tau.... dah lah takleh bbm ke whatapp ke... zaman sekarang orang tak pakai dah SMS-SMS ni... dah lah kalau bertext dengan dia nie... tanye banyak.. jawab pendek2 cukup.. baik call.. tapi kalau call dia tak pickup apa arahan... Text pon soalan manja-manja... breeze kuning takde, yang ada purple pon nak tanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sauk je lah apa kaler pon.... #manjalakimak


**********************************************************


lepas 10 minit, laki muncul di muka pintu dengan 2 plastik penuh barang.. *sweeeeeetttt*

anak-anak tekinja-kinja nampak apak dia.. macam kan sebulan tak jumpa *sweettttttt*


pastu bini sediakan ini untuk laki dan untuk anak-anak

*supeeeeeeeeeeeeeeeeeerrr-sweeeeeeeeeeeeeeeetttt*




'ok babai'






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

kema said...

haha.. janji ader mknan....


terbaek la filanie..

M@iRaB@bY said...

keropok moni kot

FeezaAkashah said...

double triple sweet laaa akak ni.... auwww i like...

mamasuri said...

ok jugak pak radie nak beli barang basah...kalu laki aku...aku suruh beli barang basah...dia beli lauk yang dah siap...huhuhu...terliur lak mee ko tu..mee rebus yek???

Mama Tuah Melaty said...

Aduiiiyaaiii..kalau baca blog filla nih, tak menyengih, tak gelak ketawa tak sah. So sweet lah korang laki bini.

Aya Ariel said...

huahahahah..pak radie sweettttt..
tp buk pilla lagi sweeettttttt

afid said...

kak filla,

keropok mony kak.

:)

- dieyana - said...

"keropok moni..keropok moni," sah tak tengok iklan keropok moni ni.hihihkhik...

✿MisS NadRAH♥ said...

sedap nyer=)

keropok moni mmg budak2 suka..
siap hafal lagu kat tv...
hehe~

Cik Yan said...

rangup setiap hari...keropok mony! cewah siap aku nyanyi utk kak pilla..aku pn pakai sabun breeze liquid..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

super duper sweet

Filla ~ Kasihs said...

korang ingat haku tatau nyanyi lagu tu? "keropok mony keropok mony" spelling je salah.. haha.. terror sebab Acih selalu nyanyi...

Mak Lagenda said...

Org lelaki slalu gitu kan kak..

Laki mak lg sedey hamek. Soh beli ikan merah,bantai dibelinya ikan kerisi yg BERWARNA MERAH.

Soh beli keledek,bantai bwk blk umah sengkuang..

Bab tnya itu ini bnyk2 tu mmg 1 hal lg..pesan beli limau nipis, lenggang kangkung blk umah x beli apapun sbb katanya limau semua abis. Ada limau kasturi je

Adoiiii la laki mak! Suwit jugak smpi rasa nk bg tandukan berapi berkuasa 3!!

JuJue said...

Filllaaaa... walaupon ko pandai nyanyi lagu kopok moni... tapi ko sebut murni. dahhh nyanyi pon bunyi salah. salah lah! *sambil jeling*

ak yuyunz said...

turut sedih.. sebab laki ai, suruh dia beli serbuk kari, dia beli serbuk kunyit.. maka takde la kari pada hari tersebut.. hoh..

saudah said...

Sama la laki kita..Selalu cakap 'beli je lah kalau kuning takde ambik kaler lain'.

Tapi nanti dia jawab, "Nanti ayang tanya kenapa tak beli kaler kuning la, yg purple tak sedap baulah..ada je komplen"

Bertambah sentap hati mak..

Deqna said...

memang suweeet lah u ols..

heheheh keropok mony lah... kebetulan pulak hari tu gorengkan sampai satu bekas tuk anak...

LiYaNa.MaZLaN said...

kopok mony la kak.. hehehe.. ari tu saya g kedah, kopok ni 100gm 80sen, murah kan? macam2 kopok mony de.. org kdai tu kta de 16 jenis.. saya beli dekat sekilo gak la.. =)