Wednesday, November 09, 2011

iPAD2 untuk hadiah harijadi diri sendiri...

Ingat tak hari tu masuk Olay 6 weeks challenge? sebenarnya challenge tu kitorang very the blur ok... nak tanya depan-depan macam kurang sopan atau tak manis.. so kitorang main buat je.... ikhlas tak ikhlas belakang cerita... sebab masa datang photoshoot semua tu... diorang tak cakap pon benda ni is competition ke apa.. kalau competition aper benda nak dibuat.. kalau lumba lari tu aku taulah.. sapa laju dia menang.. hahahaaa... ni macam susah sangat nak cerita clear-clear..hahah... 

ok fine, adalah diorang inform Di sikit cemana-cemana... tapi diorang tak cakap kalau menang dapat apa... hahaha.... so kami pon bekerja lah dengan hati yang redho... tahan telinga dan tahan hati takut laki marah.. hahahaaa.. yelah balik tetengah malam... laki plak jaga anak.. ko nak mati ke apa? gila berani...hahahhaa...tapi dah committed ko kena betul-betul committed lah kan... lambat sikit aku jeling jam... Di jeling aku... pastu aku jeling Di.. pastu diam... hahahaaa... 

tapi pengalaman bekerja dengan Di, dengan Olay dan dengan Nuffnang memang pengalaman tak leh dilupakan ;) paling tak leh lupa time tengah shooting tu kena senyap.. jangan mengada nak bising sikittttt pon.. sampai aku nak gi toilet pon takut... sebab ada talent yang kena marah gara-gara flush time tengah shooting..hahha... mana lah budak tu perasan kan.. toilet nun kat belakang... hahah... terus aku seram sejuk tahan nak tekencing... 

so kitorang pon tak expect lah dapat hadiah apa... cuma kalau tak dapat apa-apa rasa hiba lah jugak..hahah... kesian kat Di.. kena buat sampai 7 post.... memerah kepala otak ok.. aku cuma join gi shooting je... dan pasal Olay ni jugaklah... aku kamcing ngan Di yang glemer tu.. hahah... mau tak glamer.. aku gi foodcourt kat opis ni tetiba "Sis, kawan Kak Di yeh? kim salam kat dia yer... i silent reader dia".....hari tu jugak aku tweet Di.. ada peminat kim salam... oh ye dik, dia dah jawab salam cik adik tu... kalau cik adik baca blog ahkak ni lah kan ;)

Ok sambung lagi cerita...hari aku nak gi Korea tu lah Di call aku... dia cakap jom collect hadiah kat Nuffnang sebab kita menang.... aku macam blur kejap... menang? pastu Di pon citer... ada 2 teams yang menang.. dia dah tengok 3 kali video tu sebab takut silap dengar kang malu 7 keturunan..kuakakka... pastu memasing suspen menang apa? menang apa???? Di cakap "aku rasa Ipad lah".. muahahaa.... *pitam*  "mana kau tau Ipad????".. pastu "Sebab aku call *** kat nuffnang, aku cakap nak collect lambat sebab Filla gi korea 1 week, pastu dia cakap 'ok lah, i use ur ipad first lah'... pastu aku rasa nak pitam lagi sebab tertanya-tanya... aku dapat tak? hahahaa... Di suruh bawak bertenang... jangan panik... dia akan pastikan aku pon dapat ipad sekali... hahahaaaa....

Pak Radie lagi kuang ajo.. dia siap cakap "Di okaylah ipad.. sebab Di blogger.. awak tu reader jer.. confirm dapat Ipud je... ke Ipod ke Pod ke"... cilakak tul... 

*lari tutup muka sambil bukak shower duduk sedu sedan bawah curahan air sambil mengenang nasib diri*

Ok bawak bertenang... aku pon pegi jelah Korea dulu... dan berjanji dengan Di ktorang akan pegi collect once aku dah balik..sebab the next day nye aku memang dah apply cuti... hahah.. gila tak de rest aku ok.. balik korea.. esok nye terus gi collect hadiah ;)

sampai je office Nuffnang... ada staff datang carry 2 bakul besar penuh dengan product Olay dan mata rasa nak terbuntang bila tengok setiap bakul ada kotak Ipad2... muahahahaaaaa *lap air mata hiba dengan hujung lengan baju* ko satu aku satu... terus rasa nak peluk Di, bukakkan spek dia... dan kata "Omaigod Di... impian jadi nyata Di... i lap u vely stlong" 

muka kewl gila kat dalam opis nuffnang... terima hadiah memasing, pastu kena snap gamba kat dinding sambil muka happy peluk hadiah memasing ;)

-iPad2-


masuk je dalam kereta baru lah terserlah kebatakkan memasing.. bukak Ipad masa tu jugak.. "Di apa nak ditekan ni Di.. mana nak on nie Di"... "Ntah, cer ko tengok tepi-tepi ke belakang, celah-celah".. sekali on terus mcm sakai.. hahaha... bajet boleh guna terus.. nak tekan apa pon tekial-kial... hahahaha.. 

oh ye dapat product Olay banyak jugak.. stock bertahun tak habis.. hahah..ok guna jimat-jimat ;) pastu dapat  jugak 1 nite stay kat Cyberview Lodge.. siap ada mani and pedi dan body massage..itu aku ngan Di pon tak tau lah cemana nak pegi.. takkan nak tinggalkan family tercinta.. 

 pastu gi mamam.... Di baru beli GPS bau kedai.. haha.. akhirnya beli jugak bila dia sesat kat Keramat selama 2 jam.. apa lah ko buat kat area pasar tu tak keluar-keluar Di??? ko beli ikan pon elok.. hahah... terus set 'papa rich'.. wahhhhh very the near one... hahaha... terus pegi.. muka Di ceria dapat Nasi Ayam... sekali makan senyap... aku pon pelikkk.. sedap bebenor ke ni? rupanya nasi mantah... tak masak langsung.. aku rasa.. dah macam makan beras... gila ke apa Papa Rich ni??? ko dah Rich sangat dah nak bagi customer makan beras???????? huiiii hangin satu badan... panggil waiter tu.. tukar menu terus.. memasing buat muka garang... kemut-kemut orang tu amik balik Beras Ayam dia... aku memang bengang gak Papa Rich nie.. kat Cyber haritu aku order Nasi Lemak... sama gak.. nasi tak masak.. tapi aku malas nak mintak tukar sebab takut lambat.. so aku telan jelah.. perot aku kan kebal.. tapi hati sentap okeh... orang Papa Rich... apa benda korang nie???? letak harga kemain mahal... nasi lemak sampai dekat rm10... tekejut beruk orang kampung kalau dengar tau.. makcik-makcik kat kampung tu jual singgit je.. sedap nak mampos! 



Aku nak upload video announcement Olay pasal bagitau ktorang winner tu.. tapi aku kan buta IT... nanti aku celik aku letak sini k? 

last but not least.. thank you Diana sebab merealisasikan impian kita berdua untuk memiliki Ipad2.. yang akhirnya kini menjadi milik rasmi anak-anak kita *nangis sedu sedan*..... tu hadiah paling berharga utk birthday aku 1 week lepas kita received hadiah tu ;) gila, nak beli sendiri memang taklahhhh kan? terima kasih Olay dan terima kasih Nuffnang... 


*berlalu sambil pegang award kemas-kemas.. dan angkat gaun sikit takut tepijak* 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

PinKy MoMMa said...

eppy belated bornday filla..Allah selamatkan kamu!

tahniah tahniah! rezeki besarrr uols ;)

mamayiyen said...

woohoo! best gilak dapat iPad2 Filla!!! terbaca tweet hari tu ingatkan beli sendiri.. bestkan kalau dapat barang2 free ni!! hehehe..

apa2 pun happy belated birthday sekali lagi..
kalau ada nak buat2 iklan etc tu.. roger2 lah mamayiyen ni..hehe..
nak juga menang ipad2 *______*

Muhammad Al-Afiq said...

waaa bestnyer kak filla dapat hadiah mcm2..untung2...kak filla nak tegur sikit..akak tertulis "mani" instead of "mandi" kat entry ni...cuba try check balik...akak eksaited sgt ni dapat i-pad..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ada kawan ila bagitau filla dapat ipad tapi sbb ila follow blog fila ne ..ila pun mcm blur2..siap tanya kawan balik "eh fila lum buat pun entry menang ipad?.. hehe..alhamdulilah syukur dgn rezeki filla..

my everything said...

seronoknyeeeee!!!

IdaShazana said...

nak jugak ipad...
kenapa la olay tak nak pilih diriku ini
haruslah fila tido sambil memeluk ipad dr pak radie

misz beauty said...

tahniah sis!! best nye dapat ipad2 freeeeee... nak free jugak tapi muko tak layak nak masuk ape2... huk huk huk... sedehhhh ;-(

congrats again sis...;-)

auwcak said...

tahniah fillaa....best tuuuu ipad...makin rajin update blog ye

Anonymous said...

eh...bukan amek ipad tu b4 g korea ke?..kite bc entry kat blog D korang ambk b4 travel...
sori if im wrong...ngeeeeeee

A.I said...

Wowiiii!!! tahniah uolls ^_____^

Anonymous said...

@muhammad Al-Afiq
mani=manicure
its a treatment for fingernails and hands. not even related to 'mandi'.
nothing is wrong or misspell in that sentence.LOL

Mira Adzlia said...

tahniah2..best giler kowt dpt ipad..aish..shaye dpt notepad jela..haha :p

elna said...

best yer dapat ipad......tahniah yer.....and juga hapi baleted besday ok! kiss to amani tembam itu....

Filla ~ Kasihs said...

rezeki, Alhamdulilah ;)

kema said...

taniah ...

sesungguhnya aku jeles giler kentang ni...nk gak ipad

Anonymous said...

happy belated besday kak filla!!!
kamo inspirasiku..muahahahaa..

ipad2 kalo nk free apps jailbreak lor!!besh2x..xpyh le nk online kena on notebook ke pc ker..memg cool;-)
semestinya saya rajin bukak blog akk ngn ipad 2!!sy dpt hadiah jgk..hhuhuu

azi said...

tahniah kak filla. i ur silent reader tau :)
btol la kak filla eja, mani shortfom manicure la muhammad al-afiq