Monday, November 14, 2011

Birthday and Anniversary Celebration...

Semalam telah keluar ke Pavilion untuk bertemu sanak dan saudara.. hehe... eish tak lah, semalam abang aku nak belanja makan sempena birthday adinda-adinda dia yang tercinta... auwwwwwwww... 

birthday aku ngan adik aku Syapik tu selang baper hari jer.. aku 3 dia 6.. eh Wedding Anniversary Atok ngan Wan jugak on the 6th Nov tu.. so yihaaaaaaaaaaaaaa.. mari kita celebrate bersama-sama.. orang ajak belanja makan.. gila apa ko nak tolak? 

Macam biasa lah kan... My bro called "Nak makan kat ne?" ermmm ermmmm ermmmmmmm kat VS Ampang jelah... "situ? makan nasi tanak???"... eh apa kelas birthday makan nasi? kat umah pon ada nasikkkk... *dalam hati*

"Tanak nasi, nak Western" huiiii konpiden kan.... then teringat Elly gi makan kat Jake's Star Hills.. macam best je.. ok terus suggest... hehehe... then tukang belanja setuju sebab situ ada Live Band ;) 

on the way ke Pavi naik keta Atok ngan Wan sebab Papa busy... jumpa Pak Radie terus kat Pavi je..

mak kau lipstick merah tak ingat.. tapi lom cukup merah.. nanti nak beli merah bijik saga... baru leh setanding ngan Cik Kiah kampung sebelah ;)

ini budak kecik macam telepas kandang okeh... dia panjat duduk tepi pokok krismas tu... sampai guard tu jeling-jeling aku.. aku tarik tak bagi main situ.. laju je tetiba eh dah ada kat tepi pokok tu balik.. haihhh lahhh... 

oh time ni panggil jerit-jerit "Amaaaaaaaaniiiiieeee, Amaaaaaaaanieeeeeee, pandang sini cepat amik gambaaaa"... dia buat bodo je.. sebab leka tengok muka sendiri kat bola-bola tu...

tempik banyak kali, akhirnya dia pusing jugak ;)

nak dinner awal sangat.. so minum-minum kat dome dulu ;)

nak bawak keluar camera takut semua menjeling tajam kat fillanie.. so belum bersedia dijeling tajam, suruh snap guna phone sajer T_________________T 

Ok guna camera lah ;) Atok ngan Windy.... hahaha... Wan panggil Acih Miss Windy... Acih panggil Wan Miss Winda.... comel kan... 

Windy and Winda 

galak anak mak ;)


kat belakang meja ada railing rendah nie.. Amaani meniti railing ni dari hujung sini ke hujung sinun... arrhhhhh aku dah naik letih tepekik telolong.. lantak kau lah dik, jatuh bangun sendiri... 


elok pakai kan seluar je... tak feminin okeh gaya ko ni amaani... 



 dan kami tiba di Jake's 

jangan takut sebab halal ye... dah interview dah siap-siap.. haha... 

 Elly, aku rasa tempat duduk kita ni di lokasi yang sama.. haha kan???

 Acih muka sentap... sebab Wan colour kertas colouring tu tak cantik... haih lah si Windy nie..

 Amaani? oh dia menjerit sebab Kakak jer ada colour.. Ini Tidak Adil.... 

 ok dah dapat.. terus perubahan air muka yang ketara ;)

 Fish & Chip Kids menu for Acih

 Lamb for Birthday Boy... 

 Beef Steak for Birthday Girl... auwwwwwwwwwww.. gegirl... hahahah

 sirloin for Pak Radie manje je je je jeeeeeeeeeee..... Anje ai nie kena jaga Amaani yang berkeliaran.. so ai tolong kerat-keratkan untuk Anje ai... hahaha... kalau anak aku 3 yang besar Amaani.. harus aku kena suap apak dia plak... 

 the girls auwwwwwwwww.... Wan cantik menawan malam tu... nak lawan birthday girl lah tewww..

 thank you bang sebab belanja we all.... 

 Amaani kenit nie mana boleh suap-suap... dia kan poyo.. makan pon nak pegang sendiri.. bila makan sendiri ko kena tengok muka bangga tahap gaban dia.. serious tak leh blah! hahahaa...bip tu? kojap yo... 5 saat je dah tarik.... dia ni jakun sikit... bip pon tanak pakai... 

my darling Acih.. suka makan jagung... habis jagung atok pon dia cukai ;)

 Amaani with "Loser" sign.. eh???? hahahaa.... dia tak reti peace... asal begambar, itulah modal dia ;)

 Good girl Acih, licin, tinggal fries je ;)

 with my Abang.. and with Abang Koboi... 

Ok, nice dinner, babai Jake's... 

oh ye toilet kat area sini adalah SERAM... ajak Acih teman.. pastu dalam tu macam ala-ala batu-bata.. pastu air paip dia tengah-tengah tu macam ada roda gelincir air tu.. aku ingat air paip dia sencor.. rupanya ko kena pusing roda gelincir air tu.. baru air keluar.. dah lah ada makcik cleaner jaga toilet tu.. muka seram.. bedak selepung... aku dalam toilet lama.. Acih kat luar... bila dah siap.. ktorang keluar.. Acih cakap "Mama, kenapa muka orang tadi tu seram? muka dia masam je mama... dia tengok Kasih tak senyum langsung.. pastu mama lama plak tu dalam toilet"

ok, ye muka dia memang seram... rasa macam tengok citer "Terowong" plak... 


Amaaaaaniii... ni bukan rumah okehhhh... aku angkat.. dia baring.. aku angkat dia baring T______T



ok itu lah sahaja cerita saya




sebelum menamatkan entry






izinkan saya hidangkan gambar terbaek...



































macam biasa la kan?









































































jangan sakit jantung

































































jangan rapat sangat muka kat screen



































































































sedia?


































































ready?















































Oh-Mak-Kau




























































 gila seram okeh.. kat dalam Jake's 










EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

Siti Fatimah said...

ko filla bikin suspensss sajo tau nasib i x sakit jantuk ok!!! apa pon2 nak try mkn situ cam sodap je... btw suka sgt tgk anak gegirl u dua2 comels :D

*Hani Alani* said...

akak, sabtu malam aritu ai olss nampak u olss kt alamanda. nk tgur tapi muke akak serious gile...takotttt.

amaani sibuk lelari...geramm okeh.

lagenda said...

Si kenit amaani tu mmg kelako kak..berguling2 dia.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baju filla tue yg acih penah cakap baju "krista kindergarden kan?" hehe..comelllllllllll

kema said...

haha... terbaek dr filannie n family...

lynn said...

ya ampunn....dah lama follow blog akak..nak tanya, amani minum susu apa? subur sgt kekdahnya..hehe