Friday, November 25, 2011

Kisah Wan..

Nak citer pasal Wan ;) 

Wan tu kelaka tau tak... tapi kalau time dia blur tu memang kelakar habis lah.. tapi kalau time dia hangin.. sumpah tak kelaka! 

Ada 3 kisah lawak nak share kat sini... muahahahh.. eh ada kawan Wan tau baca blog nie.. Hi kawan Wan ;) kawan Wan mesti lagi tau kan Wan tu blur cemana.. heheheeeeeeeee....







Kisah 1

ni pon Wan yang cerita.. belum cerita dia dah gelak tebahak-bahak.. ok kita dengar jelah ye.. kejadian ni berlaku kat umah Abang aku... Wan tengah lepak-lepak... pastu tetiba hujan turun.. bukan turun manja-manja... terus turun dengan lebat okeh.. Wan cakap dia sempat sambar kain je dan pakai terus... (Wan pakai baju kurung time nie).. yelah kan... ampai kain kat belakang umah... takkan Wan nak pakai baju kurung tak pakai kain? Wan sarung kain laju-laju pastu Wan terus angkat kain laju-laju..

Settle.

Pastu Wan ajak Atok gi beli nasi lemak... Atok pon temanlah Wan.. Nasi lemak tu kedai depan umah je.. tapi kena bejalan kaki lah... bukan lah betul-betul depan pintu gate kau... hahaa.. Wan jalan lah ngan Atok berpimpinan tangan... mampos aku kena lempang buat cerita siap tambah-tambah.. hahahaaaa... ok, tak pegang tangan :)

Dah beli nasi lemak.. Wan ngan Atok pon balik lah umah Abang aku.. dah sampai kat umah Wan teperanjat... hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. time ni baru aku gelak dengar citer Wan.. ko tau kenapa????? 

Wan pakai kain baju kurung kat luar... baju kurung tuck-in... hahahaaaaaa.... pecah perot okeh.. siap marah-marah Atok sebab tak bagitau Wan pakai kain kat luar, baju kat dalam.. Atok cakap "Alaaaaaaaaa.. biarlah... apa salahnya"...

Apa salahnya????? tak salah Tok, cuma tak sanggup je.... 









Kisah 2

Masa ni Wan kat umah dia.. Aku kat umah aku lah kan.. heheeeee.. ni pasal nak pakai face mask... masa gi Korea haritu.. Wan ada beli mask.. untuk aku pon Wan ada belikan jugak... tapi bukan yang peeling-off mask tu.. ni yang jenis macam wet tissue ko tepek kat muka tu.. ada lubang kat mata, kat hidung ngan kat mulut tu... aku kan suka hasut-hasut Wan... "Ma, pakai nie.. bagus.. nanti relax je.. nak tido.. mama letak kat muka.. pastu sejuk je.. pastu tido"

Wan terperdaya.

Pastu malam tu... Wan call.. 

Ringggg Ringggg

Ringggg Ringggg

*ok tipu.. ringing tone hp aku bukan macam tu*

saje nak buat effect cerekarama ;)

Wan: Helllooooo....

Aku: Helloooo..

Wan: ko buat apa? dah tido ke?

Aku: Lom lagi.. Nape?????

Wan: Eh, mama nak tanya nie.. mama nak pakai mask yang beli haritu... cemana pakai nie??? mama dah bukak nie.. 

Aku: Alaaaaa.. bukak je, kan dia macam tissue tu, bukak tissue tu, dia macam topeng.. tepek je kat muka..

Wan: Hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... mama dah bukak, dah pakai pon, ingat kan amik pastu lap-lap kat muka ni hah.... hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 

Aku: ?????????????  *GELAK BESAR*

Napelah Wan ni Comel Comel Comellllll sangat nieeeeeeeeeeeeeeeee.... 









Kisah 3

Hari tu kan ada lawan bola Malaysia lwn. Indonesia Final Sukan Sea.. haruslah Wan pon tengok.. Wan tu peminat bola sepak okeh.. tapi jerit je lebih... mesti adik aku tensi kalau tengok ngan Wan.. Wan memang suka menjerit.. tak de apa-apa pon Wan suka hover tekejut lebih... 

Ni Wan citer kat aku lah.. Masa tengok bola tu.. Wan tengok TV kat tingkat atas living hall.. Wan tengok ngan Syapik adik aku... pastu saat-saat kecemasan.. apa lagi Wan tepekik telolong lah kan?.. pastu ko tau apa jadi???

Jiran sebelah datang umah ngan anak-anak dia. jiran sebelah mak aku ni Indian muslim.. baik orang dia.. kebetulan pintu rumah mak aku tebukak sikit.... so jiran mak aku ni pon jerit-jerit panggil mak aku..

"Kakakkkkkkkkkkkkkkkkk... Kakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..Kakakkkkkkkkkk"

Mak aku pon lari-lari turun tangga pegi kat pintu..

then jiran cakap dengan muka yang panik "Kakak, Kakak takde apa-apa ke? kenapa kakak? kakak jerit-jerit... saya risau, saya datang sini"... 

ko tau, jiran mak aku datang bawak pisauuuuuuu okeh!!!!!! hahahahaaaa.. dia ingat ada orang pecah masuk umah... muahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... hover tau jiran.. eh bukan, hover tau Wan... 

Wan cakap "eh, takde apa, saya tengok bola"

T______________________________T

(ok kalau aku ada kat situ, dah lari masuk bawah katil, malu)







Itulah Wan... memang selalu buat kelaka-kelaka blur comel dia... 


Wan and Fillanie ;)



Aku pon pelik kalau ada orang tak suka or benci ngan Wan...gila haper???? hahahaaahaaaaaaa.... tapi Wan selalu pesan.. biar orang buat kita, kita jangan sesekali buat orang... 

macam tu yeh? ok baik saya akan ikut kata-kata ibunda.

Eh tapi kalau ko asik biarrrr je orang buat kau.. orang pikir yang bukan-bukan pasal kau... orang pijak-pijak kepala kau.. orang buat benda-benda yang melanggar hukum agama kat kau atau family kau.. OMG... aku takkan maafkan... aku repeat.. aku TAKKAN maafkan... eh tapi orang macam nie takut ke jadi syirik? i don't think so... 

Sekian.. citer kelaka jadi citer serious.. kuakakkaaka...


*Peace*

*I love you Wan*














EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

23 comments:

sHeeMa DeaN said...

kah..kah.kah.. terbahak-bahak sampai kuar air mata.. lawak gilaaa arrrr...sporting gilaa laa wan... ok..ok..ok..nak sambung gelak balik.. kah..kah.kah..kah

afid said...

hahaha..memang comel.

saya gelak kuar air mata..

hai kak filla...:)

aishah jamrek said...

lawak betul tapi cute ^_^

Huda~Banny said...

sumpah kelakar citer yang 1st!

mak saya pon pernah g sekolah (sbb dia cikgu) dia pakai name tag nama ayah & kasut sblh lain....pkl 1 balik rumah baru dia sedar...mmg sumpah kelakar! mak ooo mak!

reDaPPle said...

kak dilla tlg org dah pecah perot baca cita blurr wan... huhuhu best nya kalau dapat jumpa wan laga2 pipi =))

Miss Layaleya said...

hahahahaha.. sib baik saya x lepas ketawa kuat2 kat ofis ni.. sumpah kelakar.. hahahahahahahahahahaha..

mama_mya said...

akak, citer wan nih mmg giler ahhh.. dah haku tergelak2 depan pc samapi bos tanye, "eh apahal ko gelak sorang2". mampus haku terus tersenyap. kimsalam wan ek. ehehee.

NUR AIN ZULAIKHA said...

seyes klaka..saye da gelak sampai org lua tnye ko knpe gelak kat dlm bilik sorg2..hahaha

Maynee Razak said...

hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....pecah perut gelak...

SURIA AMANDA said...

x nampak mcm mak ngan anak..tp mcm kawan baik jerk..

nice n pretty mama said...

kahkahkah... kelako.. filla pun mcm wan kelako...

FiZa said...

hahahahahahahaha comel nyer wan.....kirim salam kat wan ek...ckp dgn wan,,, saya nak jadi anak angkat wan blh tak??? hehehe

SHILZ said...

comel je wan! pakai baju kurung tuck in paling cool. fesyen weh! sekali sume orang ikut. kau mampu??? haha!

bloggercabuk said...

comel lar wan ni... saya nak jadi anak angkat boleh wan?? ;-)

Miss Moon said...

aku suka mak nko pilla ...baik gile ..

ada gaks ke tak suka kat mak nko sah sah mental org tew ...apa daaaaaaaaa...jeles la tewwwwwww

JMR said...

tang face mask yg lap kt muka tu tak tertahann..wan fillanie ni mmg kelaka dan comel la ..

btol ckp wan tu, biar org wat kita..tp smpi limit, ko luku2 je org yg tu kak..

Filla ~ Kasihs said...

Wan kata waalaikumsalam.....wan kata ok je nak jadi anak angkat,,, nak jadi menantu pon boleh hahaaaaaa....menantu ok, bukan HANTU!!!!!!!! ;)

Jazica Albek said...

yang jiran tu tak tahan!! xleh bayangkannn. hahhaahahahahha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

citer yg 1st tue mmg kelakar!!

Rosma said...

Aduhai..tengah tension2 kena kerja weekend, terus tak tension! Hidup Wan!!!

misz beauty said...

mak2 kite memang suka buat kelakar kot sis... bahahahaaaaa

DN AZLIMA said...

Akak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... kite bace entry ni sambil pakai mask... tak nak gelak.... tahan je... tapi TAK BOLEH.... Gelak berdekah-dekah sorang2 depan lappy then habes rosak mask kite.... Sayang akak coz ur blog buat saya hilang stress dan saya happy baca blog akak.... =) tq....

Anis Shafeera said...

sakit perot baca..hahahaha