Thursday, November 10, 2011

Dulu dan Kini.. Sama Sahaja...

 Salam sejahtera ;)

Ok ini kisah kami berjualan di The Strand Damansara pada 30 October haritu.... pengalaman yang bagus jugak untuk ditimba ;) actually aku suka buat benda-benda macam nie.. dari time bujang-bujang dulu aku memang suka menjebakkan diri buat benda mcm nie.. cuma time bujang dulu suka buat benda-benda macam nie sebab nak happening sampai pening mak aku..hahah.... dulu bukan sebab nak menambah pendapatan, tapi lebih kepada melepakkkkkkk!!! hahah.. tak berwawasan sungguh! sebab tu mak aku selalu tak bagi.. tapi aku kan bangsa degil..... tak bagi takpe.. aku buat jugak senyap-senyap.. hahaha.. pastu kantoi... nangis melalak-lalak... hahahaaaa... 

dulu aku penah citer kot kat blog nie.. time study kat Uitm aku berniaga... dengan Anny... bukak stall western food... keja ngan orang lah kan.. owner dah siapkan segala bahan2.. ktorang gi umah dia bawak semua benda nak dimasak ke kedai makan kat seksyen 19 shah alam.. dekat ngan hotel de palma tu rasanya.. 

masa tu serious pengalaman tak dapat dilupakan... petang kul 4 camtu.. punggah barang masuk kereta.. drive pegi kedai.. pastu bukak kedai.. ko ingat senang nak bukak???? kena tolak stall.. tong gas kena angkat.. kayu api... ktorang bakar ok lamb kalau org order lamb chop bagai tu... kalau chicken chop kena goreng.. dengan kuali besa gedabak mcm orang jual kopok leko kat pasar malam.. ok sama T_____T.. haha... bepeluh-peluh ok... sampai lahhhh kul 10.00 mlm macam tu.. then tutup kedai.. pergh.. masa nie nak melangkah tu main heret je kaki... mak aku taktau kot masa nie.. hahah.. bila dia call je.. cepat-cepat lari pegi tempat tak bising... "Helloo.. hah.. dah study dah tadi.. nak tido dah nie"... muahahahaaaa... peace no war Wan!! *Big Smile*

dah tutup kedai kena angkut barang, pinggan mangkuk periuk belanga kuali kotor semua balik ke rumah owner... pastu pegi belakang umah dia... basuh plak... tarik suar jeans sampai lutut sinsing lengan baju.. start basuh... belakang umah owner tu ada condo... pastu ada beruk mana tah tepekik telolong nak mengorat.. bongok kan? agak-agak lah kalau nak mengorat...orang basuh pinggan sapu longkang pon ko nak wiiwiiittt wiiwittt.. lempang dari kejauhan kang baru tau... 

lepas cuci dan bersihkan kawasan tempat cuci pinggan tu.. tangkup semua.. jumpa tokey bagi duit.. pastu amik duit gaji sikit.. terus blah balik umah.... aku ngan anny balik je umah sewa.. mandi pastu tido... gila bedengkur mengalahkan seladang... hahahaha... besok nak bangun pagi sebab ada class.. petang je start balik meniaga.... kelasss kau fillaaaa... hahahaaa... banyak sungguh pengalaman aku ngan Anny ;) 

so now aku buat sikit-sikit jelah meniaga nie.. setakat jual toys, stationeries semua nie.. HAHAHAHA... gila ketawa bongkak okeh.. hahahaaaa... bukak kedai... pakai lawa-lawa... amik kerusi duduk... pastu gossip.. susah? kahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. dulu lagi susah babe! so aku enjoy buat apa yang aku suka.. cuma sekarang keadaan dah lain sebab aku dah kawin.. ada laki nak dijaga.. dan ada anak-anak jugak.. tapi Alhamdulilah Pak Radie ok ;) business framekasih masih berjalan seperti biasa, cuma aku serious tak sempat nak tegedik-gedik nak snap gambar frame sebelum nak deliver kepada customer.. dah siap terus gi antar je..hahahaaaaaa... ko tengok lah muka kucing kat side bar tu berbulan-bulan tak tukar.. hahahaaa.. 


 Wake Upppp... Wake Uppppp!! panjang gila ke intro aku?? hahah..rindu dah lama tak borak ngan korang.. asik korea tak habis-habis kan... syok gila lepak kat bazaar macam ni.. ktorang share tapak sebenarnya ngan my adik angkat Kina ;) dia jual baju... 

nasib baik ada roof.. kalau tak aku dah pengsan bekuap dah kat situ.. hahahaaaa... sesiapa nak order barang masih boleh email ke framekasih@yahoo.com ... saya masih melayan order-order dari kalian.. stok pon ada, don't worry ;) kepada yang dah membeli terima kasih daun keladi ;) 

bersama orang kuat.. kuat nyaa... Atottttttttttttttttttttttt.... hahahaa 

 gossip tetap!!! hahaha.. 

 adik skirt oren ni pon jual baju... aku salute budak-budak nie.. kecik-kecik eh silap, muda-muda dah pandai cari duit... kuat berusaha... berwawasan.... aku nak pesan sikit kat adik-adik kat luar tu... dari muda nie kita kena kuat kerja okay.. jangan harap mak bapak je nak bantu kita.. kita kena bantu diri kita dulu... kalau mak bapak ko kaya, alhamdulilah lah.. tapi yang kaya mak bapak, takkan keja ko nak menghabiskan plak? sok mak bapak ko dah takde... apa ko nak makan? so dari muda, cuba ceburkan diri dengan benda-benda yang boleh generate income.. melepak boleh... tapi kalau melepak yang mendatangkan hasil lagi baguskan? ada banyak gila peluang kat luar sana... ko nak dengan tak je... selagi korang takde commitment nie.. sibuk-sibukkan lah diri... aku ni tak berapa nak terdaya sangat.. keja office lagi.. keje kat umah lagi... uruskan framekasih lagi... jual toys-toys lagi... so kadang aku selalu terlepas pandang email-email orang.. sorry yeh? kalau aku senyap.. tolonggggggggggg... pleaseeeeeeeeeeee... email aku balik utk remind yeh? 

Nie adik comel ni nama dia Kina... dia actually customer framekasih.. yang akhirnya jadi adik aku... Kak Filla support apa Kina buat... good luck dear ;)

gila, aku sorang je pakai sipar jamban.. yang lain vogue-vogue de vass.. hahahah... nasib kau lah yer... aku kan pemalas.... jap nak promote seluar.. hahahahaaa... ok black pants yang aku pakai tu ialah Free Size (FS) aku ada jual yang XL jugak.. nie size dia:-

FS - pinggang 26cm
labuh 38 cm

XL- pinggang 30cm
labuh 36 cm

Fabric: stetchable

RM49.90 sahaja... pastu tambah RM3 utk pos.. so harganya RM52.90 sekian terima kasih ;)

oh ye, seluar nie pinggang dia punye getah tu nipis.. so dia tak mencengkam.. ukuran tu before stretch.. kalau 26cm pinggang tu ko boleh stretch banyak lagi.. dont worry ;)

so far, ramai customer yang dah order dan dah dapat seluar nie.. semua suka ;) sebab selesa dan kain tak nipis ;) korang suka aku lagiiiii double triple suka.. sebab tu aku melenjan je seluar nie.. hahahaaa... 


 yang budak dua ekor belah kiri tu.. tetiba bisik-bisik "Oihhhhhhhh ko tak rasa kita kertu ke kat sini"... hahahah


Anny datang petang tu sebelum tutup kedai... dia belanja fillanie ice lemon tea... dan juga bagi support... Atta cayang bucuk tak leh datang sebab dia ada team building kat tanjung malim.. 

Anny ko ingat tak peluh bau kambing, tido memekak macam lembu???? hahahaaaa 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

PinKy MoMMa said...

bukan nak cakap lar filla..tapi tak nampak pun kamu kertu di situ huhu..macam sama baya jerrrr...

tetap gorjes..hot mama uols!

moga bisnez makin success..caiyok darl..

Saya Suka Baca Blog! Ninie Simmons said...

Hai...bazaar ni kat mana eh?

Kemn Azmaili said...

kak fila, tudung kuning tu my kazen lorr..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bezanya dulu takde anak sekarang ada anak.. dulu bujang bergetah sekarang?? mmmm... cun jugak..kalau idak takkan masuk tv hehe

M a s A z i m a H said...

haahahahaha lawak2 cite kak filla nih :p

Munnafendy said...

nmpk stylo la kina tu =)

JMR said...

uiks..bkk stall kt the strand ye kak..dh dkt tu..wiken ni bkk tak? kalo bkk, twit ek..kihkih

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

Yeay. Terharu kejap baca. Thanks akak support kina. Actually, kenal masa akak dtg melaka then terus baik mcm skrg. Nice to have you as my sister :') muahx! Ailapyoulah!