Tuesday, November 22, 2011

UPDATE KASIHS

 Dah lama tak cerita progress dua anak dara ai ni kan? so marilah kita bercerita... 

KASIH ALEEYA

Anak dara saya yang sulung ni dah besar dah.. Umur dah 6 tahun... 2012 dah masuk darjah satu.. wahhh kertu mak kauuu... hahahaaaaaa.. 

Dah banyak perubahan dia.. siapa yang follow blog nie dari Acih kecik.. korang sure tau Acih nie cemana kan.. Miss Windy ;) now sejak dah besar nie... dah boleh control dah... maybe sebab dah gi kindy dan bergaul ngan kawan-kawan lain.. dan maybe sebab dah ada adik... so dia kadang mengalah jer lah kan.. 

hari tu gi amik report card dia kat Krista... so far ok lah.. semua subject dapat As yerlah tu... haha.. bila tanya teacher dia.. teacher kata Acih ok.. minat belajar.. suka baca.. cuma bab maths dia kureng sikit lah.. so aku tanya lagi, kalau ikut achievement dia.. masuk darjah satu nanti ok tak? ke a bit slow ke compared ngan others? teacher kata Acih ok.. *hembus napas lega*

so bila tanya bab attitude cemana? Teacher kata Acih banyak tunjuk ciri-ciri Leadership.. muahaha... ok tu aku memang tau.. leadership takpe, jangan ketua taiko sudah! Sejak Acih dah besar nie.. dia dah banyak dengar kata sikit, melawan dan menjawab pon dah kurang.. sebab dia tau aku tak suka... ewahhh.. bukan tak suka, sekali dia menjawab memang ko siap.. oh haritu dia menjawab.. laju je mulut dia jawab apa tah.. hah, aku naik hangin gila, terus bantai... masa tu jugak camera jatuh atas kaki dia... huhuu... ok terus cakap, 'tengok, Tuhan marah orang melawan mama dia.. masa tu jugak dapat balasan.. nampak???'

ok terus paksa minta maap ;) kadang tu sian gak, adik plak bangsa asyik nak menang.. sentapppp jer Acih tau.... hahahaaa... well, kakak memang kena mengalah ye Acih? barulah hidup adik beradik tu aman dan damai :)


KASIH AMAANI

Nie???? hahahaaaa.. tengok muka pon tau... Alhamdulilah penyakit makin besar makin kurang.. cuma selsema kadang datang jugak.. bab tu memang risau lah.. sebab takut lama-lama nanti keluar ke telinga.. 

Amaani dah 1 tahun 5 bulan... Nakal kemain... haihhhh lah... urut dada je tau.. banyak mulut jugak ;)

sekarang kalau nak susu pandai mintak sendiri.. "Mekkk, Mekkkkk, Nakkkk".. pastu follow aku gi dapur.. sebab nak tengok sendiri aku buat milk cemana kot? pastu dia amik kat dapur jugak bawak ke depan.. susun bantal sendiri, nak placing baekkk punye time menyusu... 

Apa kakak buat semua dia ikut.. bab menari ke, menyanyi ke, jadi story teller ke... kelaka tengok.. kalau berry dah tak risau sebab pandai datang mengadu... "Yakkkkk Yakkkkk" kadang siap datang bawak diapers sambil mengadu Yak Yakkkk.. haha... kalau orang kentut kang dia laju-laju pegi kat vontot orang tu.. pastu dia sound "Totttttttttttttttt".. hahahaaa.. pandai cakap Sorryyyy hehe.. 

pasal begaya bagi kat dia... pantang lawa sikit laju je "Minnn Minnnnn".. *lari pegi tengok cermin* pastu sengih-sengih dia cakap "Cantiiiiiiikkkkkk" dah lah dik, prasan T________________T

Dia memang suka carik pasal ngan Acih... tak paham haku tau... Acih tak leh dekat ngan aku.. kang dia jeritttt, dia hempuk Acih tu.. bila Acih gi kat Papa pon dia marah jugak.. eh, tamak kemain lagi yek?

kalau amik dia kat rumah babysitter, time suruh salam Acih mesti dia tanak.. grrrrrrrrrrr... sian Akak tau!




Itu jelah dulu nak story..... Anak-anak permata hati.. penghibur duka ;)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Jiejah @ Iza said...

2-2 comel . kegeraman tgk .

marinahunny said...

suka mabik gambar ni mesti ikut mak dia..hehehe

suka baca blog mak kasih ni ;)

♥ Elin ♥ said...

:) seronok tgk anak kamu membesar.sekejap jer kan..elin start follow blog kamu since si amaani tuh dlm hari lagi.jd si kakak tuh x tau sgt ler..apa pun anak2 kamu semua comel n adorable.

nih mcm nak start production lagi jer nih...:P

Anonymous said...

comel la amani kak...kasih pun comel gak....putih dan gebu gebaszzzz

syazcikwanie said...

salam kak filla. tiap2 ari sye bkk blog akak. kdg2 sehari tah bape kli gn hrpn akak update blog. hihi sye suka ank2 akak. dlu sye plan nk ltk ank nme kasih. xsangka ade og ltk nme tu. :)

Unknown said...

owh.. kak filla..
knp la ank2 mu itewww sgt la comel...
ikut ginetik ma diaorg ek...
hohohoho...

Me & The Boys said...

argh comeinyeee! syok betul ada anak-anak pompuan nih :)

azura roslan said...

duk follow belog ni.. Anak-anak akak comel sgt..

s h e d O t said...

comel yg amat anak2 kak filla ni..ekceli, saye baru je jd reader+follower akak..tp mcm dah separuh entry yg sy baca..semua best2..lg2 cite pasal dua org budak yg comel ini..sehari adala dua-tiga kali saye bukak blog akak..BESH!!

ohye, share la sket ape yg akak amalkan dpt anak2 comel cenggini..kot2 ada petua mase peknen..xpun doa2 ke..heheh..sebab saye pun tgh peknen ;)

tahniah kak filla!! akak mmg terer menulis blog sampai saye terpaut..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak ila pun asik bergaduh tapi bila salah sorang takde mulalah bising.. penah bawak amana kuar sorang dalam 3 jam jugak .. tetiba dia cakap sensorang.. bila ila tegur dia boleh cakap "mama diamla, amana tengah cakap dgn bayang2 arief" sentap!! terus rasa bersalah bawak amana je kuar tapi kalau bawak dua2 mmg ila tak leh handle..

Anonymous said...

eiii..geram tol tgok kasihs ni..lebih2 lg amaani....gebu betolll....comeii...suke bace blog akak ni tau, dlm sari tu 3,4 kali bukak..sebab akak kan suke update...kalau bukak, tp akak x update, sedikit kefrustratedtan di situ.hihihi....

Anonymous said...

amaniiiiiiiiiiiiiiiiiii

~MaMa AdRiAn FaRiQuE~ said...

hye k.filla...ni dia silent reader nk komen...hahaha!!

lama da dok follow blog akak...tp segan nk komen...

beza amani & adrian 3 bln je...ms dkt2 nk due slalu iza bukak blog akak sbb sukeee yg hamat la tgk muka si amani tuh...

now klu tgk muka amani sure teringat kt adrian...muka diorg ada iras² la...tp amani lg cute kot...hahahaha!!!

salam kenal yer k.filla....
:)

Cik Bambam said...

comellllll~! kak acih pon comel..dik amaani pon comel..

yelar2..


mama fillanie pon comel jugak!hahaha

Anonymous said...

dah sama besar je muka acih ngan amani tu hihi..

JMR said...

alahai K.Aleeya ngan K.amaani ni..dua2 comel lor..anak sapa la nih....~