Tuesday, November 15, 2011

Suami Hebat... Melting....

"Sesungguhnya bertuahlah kamu andainya memiliki seorang suami yang pandai memasak, tetapi sesungguhnya tidak lah kamu itu insan yang rugi andainya memiliki suami yang TIDAK pandai memasak tetapi PANDAI mengambil hati"

Tak agak-agak create ayat pujangga kan ;) muahahaaaaaaa.... 

Aku taktau aku yang bermimpi di siang hari, atau Pak Radie yang bermimpi... Tapi aku sibuk sangat masa tu.. cuci kain tak habis-habis.. nak sidai.. nak vacum lantai.. lipat kain... tapi perut lapar nie.. lom breakfast... boleh je aku buat breakfast, tapi lambat sikit lah, sebab nak settle kerja-kerja lain sikit...

Pak Radie ko tetiba nak masak.. tupon sebab aku hint-hint sikit cakap lelaki terror masak nie bagus lah, best lah... chef-chef selalu yang hebat lelaki... pastu sound kat dia.. "awak suka tengok citer masak-masak kan? tapi tak pernah pon nak try, cer try.... cer try"

Alhamdulilah. misi meracun berjaya. *senyum lebar-lebar*

 hebat???? yer memang hebat untuk percubaan orang yang masak maggi pon cair ;) goreng kopok lekor pon hangus ;)

marah member bila snap gambar dia seksi-seksi nie.. auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.... sesekali per salahnye... lengan u kan cantik? putih bersih, kulit halus bak pauh dilayang.. sian kan? lengan pon berbelang.. tu kat pergelangan tangan pon berbelang... laki ai mat rempit... berpanas hujan naik moto.. 

mampos ko fillanie, berani mati gurau kasar ngan laki T____________________T

 bila aku tanya apa nama menu... ada dia sebut.. tapi tegeliat lidah nak sebut.... poyo memang bagi kat dia je lah.... gila, sebelum letak sausage.. letak cheese dulu.. fuyohhhh.. hebat hebat hebat!!! 

 see???? untuk Amaani... makan lah kau wahai anak, tu Apak kau peluh-peluh masakkan untuk kita anak-beranak.. auwwwwwwwwwwwwwwwwww... sweet daddy ;) sweet hubby ;)

sedap tu memang sedaplah kan... gila okeh.. lepas makan benda nie.. aku laki bini terduduk senyap je dua-dua ekor.. aku pandang kau, kau pandang aku.. pastu aku tanya dia "Gila kenyang, kenapa dia punye kenyang ada sikit macam nak temuntah??? kenapa muakkkkk???????" *masih menjaga hati laki*

Pak Radie ko yang poyo jawab "itulah awak taktauuuuuuuu... menu ni memang dicipta untuk makan pagi, stok kenyang sampai malam" ... vavavavaaaaaaaaaaaaaaa... ko memang hebat 
*peluk ketat ketat, menangis dalam hati*

itu ok lagi, yang tak leh tahan dengar ayat dia dari memula masak, sampai aku nak termuntah kekenyangan

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




"MELT IN YOUR MOUTH, NOT IN YOUR HAND"

dari pagi sampai petang

*muntah berjemaah dengan anak-anak*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

so sweet.. ila kalau nak tguu hubby masak kena tgu time ila prgnt..hari2 dibuat burger berselangseli dgn nasi grg instant.. kiki

me suya said...

kadang2 being a sweet hubby to fillanie ni... ng readers2 sekali rasa melting.untungnya akak.. heeeeeee boleh?

ZarinAziz said...

wahhhh!!! giler bakat la pak radie...ok la tu at least nak gak dia masak...bole dpt award laki mitali 2011 ni...hahahaha

Jiejah @ Iza said...

hahaahhaha suvit pak radie ..ntah bila laki ahkak nak suvit gitu muahaha

Anonymous said...

fila..
roti tu taruk telor x?
mcm nak buat la ptg ni...
ngeeeeeeee...
-AIN-

nice n pretty mama said...

Hakhakhak.. klako la.. nmpak cam sedap...

DiyanaRosdi said...

hahaaaa.. gila lawak kak filla ni.

lagenda said...

hahahaha...sekali dia turun tgn kat dapur, smpi baju2 terbukak! Wakakaka...

Yellow said...

korang berdua... sama je... funny!

Wawa Tasliman said...

hehehe.. nampak sedap la.. nati mintak resipi nak suruh my hubby tu buat jugak.. makan pagi sampai malam kenyang.. best lah you all ni.. :)

Tina Othman said...

sweetnya

mamasuri said...

hehehe....sesekali incik suami masak..kena bagi support kan..ehheeh

F.A.R.A.H. deeb said...

Laki aku pandai masak air ngan goreng tolo je. itupun dapo konpem bersepah. Camno tuh??? Ahaks!

Mimy Hamid said...

nak tiru resepi pak radie...giler melting..sedap ni

Anonymous said...

Filanie,

You memang kelakar...apa2 u cita..i mesti gelak sorang2..
you make my day...:)

ikatankasihku said...

suami mithali ni, harus makan banyak2 lagi kalau dia masak ni..he3

eda said...

hahahahah melt in your mouth , not in your hand ... mmg tak tahan statement berani mati neh ahhaha ~~~ cayala pak radieee auwww ..

inibelogqayyummama said...

Kah..kah.kahh.. lawak gle kak! Ayat x bley blah..."itulah awak taktauuuuuuuu... menu ni memang dicipta untuk makan pagi, stok kenyang sampai malam" ... hahaha.. aku gelak gle kak bace statement nih.. addddoiii.. hahaha..ape3 pon. korg so sweet laaaa.. peace ^_^V