Tuesday, August 31, 2010

Mama... Kasih nak kawin boleh?

baru 5 tawun dah gedik yeh? mak ko ni dulu, nak pakai lipstick masa form 5 pon malu..lepas pakai lap balik..boley?..hahaha... so masa sembang-sembang dengan Acih.. dia pon cakap gini:-

Kasih: Mama, nanti Kasih dah besar nak kawin boleh?
Mama: Boleh... nak kawin dengan sapa?
Kasih: Kasih nak kawin dengan Wafi..
Mama: Wafi? saper tu?
Kasih: Kawan Kasih kat school..
Mama: Ohhhh... kenapa? Wafi tu hensem ke?
Kasih: Hensem gilerrrrr...
Mama: Sapa hensem.. Wafi ke Papa?
Kasih: Wafi lah.. Papa hensem sikit je..
Mama: oooohhh.. habis kalau Kasih kawin dengan Wafi, Ieky cemana?
Kasih: Emmm..Kasih kawin dengan Wafi lah dulu...
Mama: Sapa lagi suke kat Wafi?
Kasih: Kasih dengan Dina jerrrr..
Mama: Oh Dina pon suke Wafi? habis tu.. Kalau Dina nak kawin dengan Wafi jugak cemana?
Kasih: takpe takpe... Kasih kawin dengan Wafi dulu..lepas tu Dina pulak...Kawin dua-dua..
Mama: Mana boleh.. Wafi kene kawin dengan sorang jer..
Kasih: Kasih kawin dengan Wafi, Dina kawin dengan Imran... lepas tu.. Kasih plak kawin dengan Imran, Dina plak kawin dengan Wafi..
Mama: eishhh..mana lah boleh macamtuuuuuuuu!!!!

haaaa korang nak sangat aku update pasal anak dara nie kan.. nilah citer Acih sekarang..leh tahan mengenyam.. pastu biler citer boipren2 nie.. dia leh citer ngan mak dier jer.. dengan papa tak boleh..malu lah konon... aku citer ngan apak ko kang..padan muka.. eishh.. kalau dah bujang sok..pengsan aku nak jaga nieh...


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

NUNU EERA said...

amboi.. advanced nye c acih ni.. i pun xckp psl kwen2 lgi tau..hehe..

nurash_syeqen said...

haha... cute nyer ur daughter,:)

aLya said...

waa..nnt cpatla k.filla dpat mnantu..hehehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

fuh berpeluh dengar explanation kaseh.. heheh boleh plak lepas kwin orang tu, kawin orang lain pulak. hehehehe.. biasanya anak perempuan memang close dengan mummy kan? boleh cerita macam2..

aku rasa budak2 memang suka kalau main2 bab2 kawin ni.. anak aku pun sama jer. hehehe kekadang pantang nampak pompuan seksi, terus dia
"pewiiittt" ha tak pengsan tu?? kecik2 dah pandai nak menggatal

rina said...

Mana tumpah kuah kalau bukan ke nasi.. waka waka..

mamamarissa said...

* pengsan *

kasih suci said...

haha.nakal tul si acih ni..

mannira said...

ha..ha..ha..lawak siut acih ni...dia igt kawin tu mcmana ntahkan...he..he..he

Filla ~ Kasihs said...

nunu: haha...siler lah belajar ngan acih..

nurash_syeqen: ohhh.. ye ke..

alya:menantu? erkkk..dah tua haku ni ghopernyer..hihi..

cikpuanmimi: budak2 skarang mmg hover..

rina: hahah.. mak dia kurang sket.. gatal sket jerk..heheh

mamamarissa: hehe.. sedia jek..marissa dah besau tunggu ler nanti..hahah..

kasih suci: tulah pasal..tak larat mak..

mannira: ntahnyer..dgn muka memalu kucing masa ckp nak kawin.. jentik kang!

sheila said...

kakakak...mama dia time kecik pun mengenyam camni gak kot...