Thursday, August 19, 2010

BERBUKA PUASA DI MARRIOT...

Ni bukan buka posa tahun lepas okeh.. hahahha.. tahun lepas kat sini, tahun ni pon kat sini lagi.. tahun lepas aku yang arrange tempat.. tahun ni tau-tau abang aku dah call terus ajak pegi besoknyer... suker-suker hati jer.. dah lah hari ahad, call hari sabtu malam-malam buta... mak keje okeh isnin tu.. dah ler first day keje lepas bersalin... first day amaani nak gi school gak.. tapi takpe.. makan punye pasal wa okeh jer lah...

so this time, meja lain plak.. kat hujung-hujung dunia sket... dekat swimming pool.. ohhh ni lah sehari Acih dapat puasa penuh!!! tupon dia asik nak tesasul minum air jer.. pelupa minah tu.. ok saya pilih gambar ni sebagai gambar pertama!!!

Oh thanks to Ida sebab email kan gambar-gambar ni utk saya yer ;) aku tak bawak camera.. asik lah usung anak jer sekarang... nak snap guna phone pon malas...
ikan bakar... satay... eh tapi bile aku tgk balik semua gambar-gambar food nie, rupanya banyak giler food yang aku tak makan... sekarang baru nak menyesal!!! ikan bakar aku tak amik.. satay makan sebatang jer...
stall satayni lauk pauk aper tah... si gemok dengan si gemokDhya and Kasih.. perghhhh boleh tak anak aku basah kuyup??? dia main towel kecik tu celup-celup dalam swimming pool pastu tepek-tepek kat kepala, tepek kat baju, tepek kat seluar.. lencun okeh!!! pastu menggigil sejuk sebab masuk Pavi... kalau Ahad malam hari tu ada sesaper nampak budak pakai sluar jeans tak pakai baju.. balut badan dengan selimut baby kat dalam Pavi.. yer itu anak aku lah tuuuu... kelam kabut apak dia masuk Esprit dapat ler selai T-shirt utk Acih.. pastu dia ckp T-shirt tu buruk.. boley tak? aku swinggggg kang... tak pasal2 jer beli baju.. huh!!!! beli 'barang' utk mak ko takpe.. tak membazir.. ngeh ngeh ngeh ;)
Nasi Dagang.. aku tak makan jugak... tengok jer...
Roti Canai.. giler aper bukak posa makan roti canai.. sama gak, tetap tak makan yang ni.. laicikang dengan cendol kot?.. laicikang dier hampeh.. manis nak mampos pastu ais pon dah tak de.. aper kelas makan laicikang tak de ais nieh????? no way okeh.. tak sodap..
ahhhh yang ni comel-comel... sedap dipandang juger... tapi tak makan!! MENYESALLLLL!!!!
nie amik.. tapi tak makan jugak, sebab perot dah full.. MENYESAL!!!!
yang nie aper tah.. pandang tapi tak amik.. jom ulang.. MENYESAL!!!!!
si gemok dengan mak nyer... dan maknyer dengan cucunyer... nak pakai legging kene pakai baju labuh cenggini yer.. selain dari menutup lelemak.. tak gitew CPM?? hahahah..
ohhh last year amik gambar dengan Fafau dan Raja Azura.. this year nampak Rizalman dan Umar plak.. wahhhh si gemok dah pandai selamber amik gambo dengan artis skarang... dulu ko yg mcm artis, nampak artis buat taktau.. skarang bile dah gemok, dah pandai plak tak malu...huhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
boleh tak stall ni kan.. dia tulis ABC, yang sebelah dia Ais Kacang.. konpius mak.. pastu siap tanye orang tu.. ni apa beza ABC ngan Ais Kacang.. jawapan chef tu ialah "sama jer dik".. oh ok!!! habis kalau sama perlu ke ko letak dua tajuk disitu??? nak bagi aku nampak bodoh lah tu...
fruits (eh macam cikgu sekolah plak nak eksplen2)
Rojak.. yang ni pon tak amik jugak.. damn!!! MENYESAL!!!! ohhhhh tapi sup ekor nyer gambo tak de.. tapi sup ekor dia tebayekkkk wokkkkk wa cakap luuuuuu... aperhal jadi Ariel peterporn AF plak nieh.. nyampah aiiii tauuuu... kambing ni jugak terbayekkkkkkkkk... sumpah TAK MENYESAL!!!! tapi dia slice bagi aku sikit giler.... aku stok tepacak lagi kat situ.. nak mintak lagi malu plak... jalan jer lah...
Nahhhhh!! hamek ko..... habis okeh... tak leh membazir.. membazir kan amalan SYAITONNN..
Si Kurus bersama Si Gemok... auwwwwwwwwwwwwwww.. sweet!!!!




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

mamamarissa said...

eh! baju amaani sama la dgn marissa nyer...lagi satu, diaorg sama gemuk la...hahaha!!!!

Liyanaroxx said...

Gambar akak-mak akak-amaani tuh comel jerk...nampak amaani jeling kak filla...dalam ati musti dia ckp "byknyaaaaa mama amik food" hehehe! ;P

Mademoiselle Ctiey said...

waaaa.. puding tu nampak sedap..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

fuh banyak giler makanan kat marriot ni, bikin gua terliur jerk kan.. sakit mata pandang kambing tergolek2 tu.. heheh

Mimy Hamid said...

thn lepas aku disini tmpt yg sama..heehh thn ni tka tau lagi..sumpah makanan byk kenyang tengok jekk...hahaha

NUNU EERA said...

abes sema akak xamek then akak makan ape je?? tul2 nak diet ni..

C!kpuanmuda said...

wey... cakap 44 kali gemok?? kang gemok bebetul nak??? muahahahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tak gemuk pon? lawo jer!

iswatie "colours of life" said...

sedap yer tgk dessert tuhhhhhhhhhhhhhh

J.M.R said...

stylo giler kalo leh abes sumer nih..hahaha