Monday, August 09, 2010

Ntah Hape-Hape Ntah!!!

aku adalah tidak sampai hati nak hantar budak kenit ni ke nursery.. but what choice do i have? no choice... my MIL nak jaga.. tapi kalau dia jaga.. abis weekdays tak leh jumpa?? huhu.. oh tentu sekali tidak.. walaupon aku campur gak susu formula.. tapi yang penting aku nak BF dia.. kalau tak BF mau demam aku kebengkakkan... lagipon aku nak tengok dia membesar di depan mata... my mom pon nak jaga..tapi sama gaklah.. susah nak jumpa nanti.. oh tidak boleh okeh!!

beso ni nak anto nursery? huhu... kecik sgt lerrrr rasanye..tapi sorry baby.. i have no choice.. selamat berdikari lah yer yang yer-Amaani version juling..auwwww-

aku yang lahirkan dia.. so mestilah aku yang besarkan dia.. aku tak nak miss moment2 penting pembesaran dia... nanti aku miss dia tetiba pandai senyum... nanti aku miss tetiba dia pandai meniarap.. ohh tak boleh.. aku kan tamak..hahah... moment2 tu sangat penting bagi aku ngan Pak Radie... susah senang diharungi bersama.. cuma nak hantar nursery tu.. adalah sangat berat di hati kami.. huhu.. semua parents pon mcm tu aku tau... aku yang biasa mandikan dia.. aku yang biasa susukan dia.. bukan aku pertikaikan orang2 nursery ni jaga anak.. cuma as a mother.. ko mesti rasa semua benda ko jer yang terror handle..hahah..kata anak ko sendiri..heheh.. *gedik*



maybe besok aku nak ajak mak aku teman.. aku nak survey2 sket.. memang lah nak hantar kat tempat Kak Acih.. tapi nak gak tengok.. berapa orang baby diorang handle.. yang 2 bulan baper orang.. cikgu dia saper... baper orang... bla2... semua aku kene amik tau gak... hihi... maybe pagi Pak Radie anto Kak Acih.. aku anto Amaani.. so adil dan saksama.. nak aku handle dua2... boleh gak.. tapi aku sampai opis kol 10 pagi lahhhh!! hahahaha... balik aku hangkut dua2 skali.. pastu ni nak posa nie.. konpom aku tak dapat masak mcm dulu2.. Amaani ni gedik sket.. letak jer ekk ekkk ekkk..menendang2 plak nak suh dukung.. dukung pon kene tegak.. dukung baring tanak! huuiiiii saper lah nak melayan kat nursery..

itu hal adik.. haaa ni hal kakak dia plak.... cerewet giler babas bab shopping baju ghayer... tapi takper... masalah dah selesai.. dah dpt gown kembang2 tak hengat 3 helai.. cukuplah tu... tinggal misi pencarian suar jeans jer lagi... tulah..time kecik2 apak ko asik nak 'menjantankan' baju anak dia.. dah beso2 ni.. hamek ko.. kalau pusing2 pastu baju tak kembang.. dia tanak okeh!!!

dah habis citer anak-anak, ni citer mak dia plak... dok membebel2 tak kurus2... tak gak makan sgt...oooooooooooohh.. aku rasa bile anak dua lemak tu makin susah nak buang kot.. (ceh..alasan)... so mengambil inisiatif berjogging di pagi hari.. tak kisah lah.. umah MIL ke umah mak aku ke.. pagi2 mesti jogging!!!

bawak anak2 buah skali... yer2 jer, lari sikit jalan lebih..hahaha.... mana nak operate buang lemak bontot???? operate pon tak guna... kalau di malam hari mengadap mendalah nie...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

makkkk aiiii... sodapppppp.... sejukkkkk jer masuk kat tekak... ni lah last wish diri ini sebelum Ramadhan menjelang!!! hehehehehe....

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US

AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE

THE CHEAPEST RATE SO FAR

ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME

WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE

VISIT OUR BLOG FOR DETAILS

http://www.framekasih.blogspot.com/

EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Lynn Johari said...

btul tu..
lynn pn xsampai hati nk antar nazhif ke nursery..
ari2 pg smpai mlm lynn bwk nazhif g kdai..tp kdg2 half day jek.
biar la owg nk kate ape..
ble bca paper kes dera, bdk mati tcekik, tsedak susu, jth buai..rasa cm fobia nk antar.
dowg jga ramai2..bkn leh bg phatian kt sowg jek.
jga ank sndri xsama ngan jga ank owg...
nazhif pn masih susu bdn spenuhnye..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pastikan nursery tue under jkm sebab kalau under jkm ada quota 1 cikgu jaga berapa baby.

selepas beberapa siri pencaraian baru ne dapat nursery yang elok
anak pun dah 9 bulan kat situ..
siap panggil cikgu nursery mama..

ZuNas77 said...

Filla,

takpe, if itu je choice yg ada kan. I dulu pun mcm sedih je nak hantar my baby to nursery. tapi dah itu je the best choice. tapi i mmg betul2 survey, and i hantar awal 2 minggu before i start keje. then i buat spot check, kejap2 dtg lain2 time, saja nak tgk diaorg buat apa. Alhamdulillah, until now dia rapat dgn cikgu2 kat nursery. And dia berdikari la sbb dah duduk ramai2 kan. Tapi bagus gak, takde la dia manja je and kita pun senang nak buat keje if dia balik rumah..

Apapun, semua ada pro and cons kan. kita as a parents of coz nak yg terbaik utk anak2. harap2 Amani dpt nursery yg bagus so lega sikit hati u kan..Good Luck yer..

Sham Ummi Echa said...

mmg kan.. susah hati je bila nk hntar baby umur 2 bulan kt nursery.. sib baik la echa dlu mak aku yg jaga.. owh lega disitu..

tp kalo aku banak yg no. 2 nnti camno?? kalo mak aku sihat xpe la.. kalo mak aku dah x larat cemana lak..??? owhhh adakah perlu aku redho jer mmpunyai sorang anak??? kuakakaka...

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

hihihi,, lucu la,, =)

Azira said...

bleh try survey taska vonad, presint 15.. taska ni bwh jkm n ownernya pesara dr jkm.. bby x ramai, tido dlm bb kot.. juga sediakan insurance coverage utk anak2... cuma mahal sket la.. i htr bb i kt situ.. so far, puashati tinggalkan anak kt situ during working hours, walaupun jauh sket...

Bai said...

comeynya Amaani. Geram!

Lee said...

Salam puan,

saya nak mohon bantuan dan pertolongan yang sangat penting, iaitu taska untuk baby kami yg baru berumur 5 bulan.

puan tau x di mana taska yang terbaik utk hero kami ini?

wife saya mngajar di presint 11(2), baru je dpt ngajar situ. Jadi, kami sgt terdesak utk mencari pengasuh.

Kalau puan ada info, minta inform kepada kami di no 012-3222564 (saya - fazdli) atau isteri 012-3252564 (hidaya).

mohon bantuan puan sangat2. Tq.