Thursday, August 26, 2010

DARI DAPUR FILLANIE LAGI..

Ok saya akui saya lebih suke masak sendiri dari beli kat luar... sebab serabut kepala hotak tengok lauk-lauk yang jual kat kedai.. rasa nak angkut semua bawak balik... pastu bila berbuka.. rasa macam hampeh! idok ler nak gitau yang teman ni terror memasak.. tapi masak sendiri ni, ko buat sadin dengan telo dadar pon dah sodapp kemain lagi...

memula aku ingat bila dah ada Amaani confirm aku tak sempat masak.. tapi sejak masuk nursery nie.. bila balik umah letak dia.. dia ok plak? tak der lah mcm dulu, pantang letak uwekk uwekkk nak perhatian.. lagipon aku selalu bekobar-kobar nak masak bila Pak Radie cakap dia balik berbuka.. yelah..kalau dia tak balik.. aper ke jadah aku nak masak utk tekak aku sorang jerk? baik aku beli nasik campor jek..

*giler bodek laki, anniversary nak dekat nie.. pepandai ler buat surprise yerrrrrrr.. auwwww...


ni masak lemak cili api.. kunyit hidup tak de.. kunyit serbuk pon ok what? hahah.. janji kuning.. ikan plak campur.. sekeping tenggiri sekeping ikan merah.. huahahah.. hari tu aku campur ayam ngan ikan masak kicap.. hahahah.... hantam jek!!!
sayur macam biasa lah.. habis aku sorang jek makan.. sehelai pon Pak Radie tak makan.. bagus!

ni nama dia tempe goreng lazat berkrim disukai ramai.. heheheh... makan tempe leh jadi bijak okeh! sbb tu aku kurang sket nak bijak.. jarang masak.. Pak Radie request so aku buatkan lahhh...
dicicah bersama kuah kicap pedas... cara buat kicap utk cicah nie, tumbuk cili padi sampai lumat.. masukkan gula tumbuk sekali.. pastu letak kicap manis cap kipas udang dan gaul skali... mcm aku letak bawang putih seketul (tapi yg keciklah) sajer gatal jer... sedap okeh kicap ni.. boleh makan bersama sup ayam ker.. boleh gak letak nie. sup tulang ke... kalau buat mihun goreng putih pon sodap makan ngan kicap nie.. mak mentua yang ajar.. tq mak...
soya bean untuk Pak Radie, eh tapi aku tala gak... apa yg melibatkan susu semua aku tala dengan harapan milk supply utk Amaani mencukupi..
aku mengadap mendalah ni dari time pregnant sampai lah sekarang.. lelama kencing manis gak aku nieh.. hahha.. sedappppp twister ni okeh! yg ni dah togel sebab Pak Radie nak masuk peraduan... banyak giler dia beli twister ok... ada lagi stok tak muat nak masuk dlm fridge.. giler nak menang BMW katanyer... mak tak kisah lah dia nak berangan.. sebab aku suker minumkan.... tapi jangan tekejut kot2 tak lama lagik mak drive BM... hahahahahkkkkkkkkkk.... Pak Radie ko dah mimpi bunuh orang tu.. bile tengok buku tafsir mimpi dalam islam, kalau ko bunuh orang.. ko nak dapat rezeki melimpah ruah... amin....

*giler saiko laki bini kuat berangan....



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

4 comments:

rina said...

Rajin ye masak walaupun ada anak kecik.. wajib untuk dicontohi nih....

ZuNas77 said...

masak simple2 pun sedap kan? janji masak sendiri..beshh...

Aamani tu terbiasa life kat nursery kot. bdk letak nursery mmg independant sket. sbb kat sana perhatian kena share ramai2. so dia agak paham lerr..hehe

ChentaHati said...

tempe goreng tu sungguh menyelerakan!

cputeh said...

bagus la sis ni tau,wlupn seorang yg agak giler2 remaja gituh kan(oooppsss!sowi sis)tp sgt pandai memasak,amat megambil berat soal tanggungjwb rumahtangga..proud of u,tabik spring utk sis...heheheh