Thursday, August 12, 2010

BEGEDIL ATAS NAMA CINTA..

Hakkktuuiii tajuk dier..hahah... giler gedik okeh... mestilah atas nama cinta.. aku berbunga-bunga hati time buat begedil ni.. yelah juadah berbuka puasa utk suami...ko ingat senang buat begedil ni dengan anak umor 2 bulan bersama-sama? hahah... aku kopek kulit kentang sambil hayun kenit ni tau... x per... aku buat begedil ni atas dasar lapar cinta nak mati nie... resepi ni amik dari verde .... senang jer nak buat.. bahan pon kacang tanah jek.. itu yang mak rajin nak buat tuh.. hahah... tq verde....
ooohh senang jer buat dia begedil nie... buat banyak2 bagi kat my mom sikit.. kata bulan puasa, haruslah bersedekah2 juadah..haha.. geliiii jek... skarang ni kan adik aku yang amik kasih dari sekolah.. so dia anto kasih balik, pastu aku pass lah kat dia begedil ni...
(for my mom)
tapi sedih jer.. bila bepeluh2 buat, laki makan sikit jer... kecik hati tak? haruuussssssslah... lantak ler dia nak baca nie.. memang kecik hati nie... last2 haku yang makan bagi habis.. siap bawak ke sahur lagik... rasa ok jer.. cuma tertawar sikit jer.. ke tak sedap? sbb tu dia makan 2, 3 ketul jek? tensi makkk... tapi takper.. masak tomyam smlam byk gak dia makan...
oh perihal Acih plak... balik jer umah.. "Assalamualaikum..mama mamaaa"... aku pon bukak pintu.. tengok dia tepacak ngan Busu dia dpn grill sambil pegang aiskrim yang leh patah dua tu... aku pon sound "Ehhh.. tak puasa ke??".. tetiba dia nangis.... "Kasihhhh lapaaaaaaaaaarrrr"... hahahha... sian anak haku... laaaa... "Cikgu tak bagi makan ke kalau dah lapar, bukak jer puasa".. adik aku ckp cikgu nak bagi.. dia yang tanak... tetiba Acih nyampuk sambil nangis makan aiskrim.. "puasaaaaa lamaaaaa lagiii nak raya".. huhuhuuu... takpelah... first day acih leh puasa sampai kul 5 ptang.. kira ok lah tu utk budak 5 tahun... syabas mera beteh anakanda...tengok harini cemana.. tadi yer2 sahur makan koko crunch habis.. siap susu lagi sebotol...

buat semua, saya ucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Beramal...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Liyanaroxx said...

hahahaha..suka btol part "puasaaaa lambatttt lagi nak rayaaaaa" tuh...sian acih... =)

'Cikgu Padi' said...

hahahahaaha...comelnye...cian budak kecik pose....pape pon good try, kalau arini die makan skit arini cube lagi....jgn putus asa.....

J.M.R said...

acih mmg cumel...pasni amaani mst sama cam acih gk kan...hehehe..begedil tu cam menarek..

huda said...

pn. filla serius nk tnya ni..sy tgk link ke resepi yg pn. verde bg tu betul ke daging tu xyah direbus dulu..terus gaul dgn bahan lelain tu eh?

Filla ~ Kasih said...

huda; ye, x yah rebus, cuci pastu toskan jerk.. pastu terus gaual skali ngn kentang yang dah lenyek/tumbuk tu.. gaul skali ngn bahan2 lain tu..

NUNU EERA said...

sedap begedil 2.. nma pun da sedap.. acih da blaja pose ye.. gudgurl..

My MiRa said...

nak belajar wat begedi!!