Thursday, August 19, 2010

Jom Tukar Package Streamyx...

haluuuuu,


mak bersiaran dari umah ni haaa.. yerlah nak belagak sket... baru tukar package streamyx nieh.. dulu amik yang rm90 permonth.. ni tukar yang rm110... tambah rm20 jer.. apa yang mak dapat? dapat wifi..yihaaaa.. pasni leh hangkut lappy ni sambil bersiaran dari jamban plak..kuakakakaaa... pastu dah upgrade jadi laju sket.. wah semangat.. click jer terus masuk.. tak delah aku sempat nak temenung2 nak nunggu lagi... yihhaaaa... lagi?? ok utk line telekom ni, dah tak yah bayar sewa.. eh dulu ada bayar sewa ker? aku tak amik tau pon..aku tau bayar jer.. pastu ada orang bank in kat aku..hahaha... tapi mak jujur.. tak penah up pon bil tepon kat si tukang bayo tu.. bagi diskaun lagi aderrr.. huhhh baik tul aku nieh... aper lagi dapat? ohhh, dapat cordless phone.. tapi kene gi memana kaunter utk collect... wah pasni kalo orang tepon umah.. leh lah mak jawab kat dalam toilet... hihihiiiiiiiiii.. sian aku nie.. mcm jakun... ok kan? tambah rm20 jer ponnn... lagi? ermmm.. oh panggilan tempatan (rumah ke rumah) ke seluruh Malaysia free sajer yer.. eh yer ker? kalau tak silap ler.. aku pon tak perasan aper minah telekom tu ckp aritu.. rasanye mcm tulah.. eh nama minah telekom tu Kasih jugak ;D ........ pastu dia kata, kalau call hp 016 ke 019 ke 012 ke.. cuma dicharge rm0.10 jer seminit.. rasanya dulu rm0.30... hah.. amacam? ok tak pilihan mak nieh?

itu jerlah yang aku tau pon... so ada sesaper nak tukar package? sila lahhhhh.... contract adalah setahun yerrrrr...

Acih beso ni demam plak lepas sahur pagi tadi... last dia demam last year masa aku kene gi course kat Melaka tu.. sian dia pening kepala mcm orang tua plak... dah apak dia lom balik.. dua2 nak bermanja ngan mak nie.. sorang pangku sini.. sorang pangku sana.. pergh.. nasib anak ada dua jer.. kalo 8? aku nak sangkut kat mana lah yek... ok lah itu jer nak belagak arinie.. sok tatau lagi aku keje ker tak.. sbb budak ni demam.. oh yer. sok adalah berbuka puasa bersama Atta and Anny.. anak2 akan dipos ke Shah Alam.. siler bermanja dengan nenek plak yer... mak nak bersuka ria berbuka puasa jap ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

JaJa'Z said...

hello filla..pes time nak coret2 kat blog u ni...selama ni dok baca jek..pakej tu bukan la baru sangat pun..hari tu jaja pun amik pakej yg sama dengan filla..no telekom ke no telekom memang free..ha, bergayut la puas2...pastu cordless phone tu pun jaja dapat jugak..tapi idak la menarik sangat phone nya..tapi bleh la bergaya sket2 sambil bergayut sambil masak2 kat dapur..hehehhe

JaJa'Z said...
This comment has been removed by the author.
Mimy Hamid said...

ko dah macam duta telekom okeh...hahaha...kalah aku staff ni ha...ok filla cayalah ...berkat blog ko ni ramai pakai..bertambah kacang bonus thn depan..aminn

Liyanaroxx said...

Mekasih kak filla..btol ckp kak mimy tuh..kami staff TM pun promote x gempak cam akak k?hehehehehe~ Sila2 langgan pakej tersebut... ;)

F.A.R.A.H. deeb said...

Tu pakej pe nama dia ek? Kitenye sume same tp cordless phone xde & tepon ke sesame telekom kene caj gak, huhuuuu... nak tukarrrrr!!!!

MummyYana said...

salam kak filla...first time jugak nak tulis kt comment box akak nie...ada terfikir jugak na tukar pd Streamyx setelah baca entry akak nie,sbb kaw dkt presint 14 coverage sgtla teruk....

Filla ~ Kasih said...

jaja'z: hehe.. haha..janji x yah tepacak setempat jer time guna phone..

mimie & liyana: hah!!! korang tolong jawab sket soklan2 berkaitan ni haa.. mak tak reti..hahah..tunggu jadi duta baru mak amik tau..haha

farah deeb: hai fara, rasanya package jumbo? combo? hahahah..matilah aku tatau!! call jer telekom tanye package yang mcm i ckp nieh...

mummy yana: aah..apa lagi..cpt langgan!!!

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

aku mmg guna streamix RM110 ni.. tp aku guna sebelum ada wifi lagi.. dan jugak cordless phone xde & tepon ke sesame telekom kene caj gak .. so lepas aku pindah rumah nanti, aku pastikan aku amik pakej combo cam ko jugak.. baru aku dapat jimat

simpletostyle said...

aww... ni nk kna mntk komisen ngn TM nih kasi promote free..hahah.

buk filla, yg kol FREE umh ke umh tu, selepas 1month dr tarikh kita upgrade tu br leh guna..klo x, tetap dia caj cam biasa kak.. cam kes sy ms 1st time upgrade dl, jakun pnya pasal pi bantai gayut ngn mak kt kg..alih2 bil sampai mencanak naik..haha..rupa2nya org TM ckp after 1 mnth br aktif yg FREE tu..

sekian bebelan dariku.haha

SHIKIN said...

smlm saya kena maki dgn sorg mamat sbb xnak ambik insurans dr dia. segala maklumat saya dia ambik daripada telekom sbb dia tau semua maklumat akaun strymyx sya.dia pun ckp offer utk pelanggan tm.. ada ke patut bulan posa aku kena marh xtentu pasal. berang seh..erg,alamk, lari topik hehee;-)