Thursday, August 19, 2010

FOOD LAGI..SILE JANGAN BOSAN OKEHHH..

Aku tak pernah bosan kalau cerita pasal food.. atau tangkap gambo food... atau masak food.. atau fikir pasal food.. apatah lagi kalau masukkan food dalam tekak.. lagi aku sukerrrrrrr..heheheh..

so Cik Kiah-Cik Kiah masak aper semalam? saya masak yang simple jer... sebab saya stok tak leh terima lah lauk-lauk beli nie.. BOSAN!!!!... nasib baik Amaani sejak gi nursery ni.. dia dah behave jer.. aku ngan Pak Radie ckp.. ntah-ntah kat nursery dia bantai melalak tak tido.. tu yang balik umah dia pengsan kot??? hahaha.. aper2 jerlah labu..
aku masak tidaklah sedap mana.. tapi bolehlah!!! jgn nak bisik-bisik kat blakang cakap aku masak minyak melimpah2 okeh!!! hahaha.. terlebih sket jer.. jangan ler hirup plak minyak tuh.. sajer aku lebihkan sbb minyak kalau nak tumis lada kene lah lebih sket (kaver line).. haha.. oh ada petua nak share.. ke aku penah ckp? nak sedap, kalau masak sambal tumis, masa blend bawang+cili kering, boleh masukkan ikan bilis sikit.. mcm aku, malas nak blend... sbb cili kering blend dah ada.. so tumbuk bawang tu.. masukkan sikit kiub ikan bilis knorr.. kuakakka..pemalas!! lagi lagi kalau korang buat sambal tumis ikan bilis.. amik ikan bilis tu blend dlm segenggam.. so sambal dia lagi terasa ikan bilis..manis jeee..
telor dadar.. buruk jer rupa dia kan? dahh itu jer lauk buka puasa smlm!!! kuih yilek, roti john yilek.. aku laki bini memang mengamalkan gaya hidup tidak membazir... (padahal?)

pastu laki aku kan tembolok buaya sket... sebelum buka tu.. naik rimas aku dengar.. "pa nak buka nak makan roti ni letak serunding daging, jgn amik roti tu pa sorang yang punye, pastu nak makan nasi, letak nasi tu banyak-banyak sikit, kang malas nak bangun tambah, pastu awak grill jer kambing yang ada 2 keping lagi tu".... amacam tembolok dia besa tak???? tensi mak tau.. dia makan nasik dua pinggan smlm.. pastu muka dah tekemut-kemut bila aku sound pasal kambing saper nak makan mlm kang??? roti naper tak makan??????....

sebagai isteri mithali, aku buatkan gak lamb tu... tq microwave!!! jasamu dikenang!!!!

lagi satu nak share... korang try lah beli marinate BBQ Knorr... sedap giler okeh!!! tak tipu.. dulu ktorang try heinz.. tak sedap sgt.. knorr ni bau dia sblm masak dah sedap giler... apatahlah chef filla dah masak... lagi meletops!nak mencuci segala2 ni yang aku letih nieh!!!! masak dia senang jer.. set 'grill'.. pastu masukkan time tu 10 min.. pastu turn lamb, set balik dlm 7min.. siap!!!! juicy okeh.. nyum nyummm.. betol tak??? nampak sedap kan???? aku makan sepotong jer.. Pak Radie aku paksa dia habiskan.. pastu dia baring keras jek.. sbb telebih kenyang! padan mukeeeeee.. pagi tadi dia sahur minum air jer.... hahah..sbb kenyang lagi.. hihihiiiiiiiiiiii...

*dah penat2 masak nie.. nak mintak izin, nak keluar berbuka puasa ngan anny and natra.. boleh kan pa?




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

zarASARI said...

tmpt grill tuh mcm mana ye?mcm besh jek..hubby saya suka juge mkn kambing..beli yg dah marinate ek?

Filla ~ Kasih said...

i letak dlm microwave then set 'grill'.. tu jer.. beli kambing yg dah slice tapi blm marinate.. marinate sendiri guna BBQ knorr yg utk marinate nyer..

onniey84 said...

thanks kak filla kongi petua blend skali ikan bilis..sebelum ni tk pernah wat...heheh

::fadxieza:: said...

time bulan pose ni,makan telor pown dh rase sedap gile..
hehe..

appledia said...

Kesimpulannya..berbuka ngan lauk masak sendirik memang TERBAEEK!

Bai said...

boleh boleh, pa jawab :D. hehehe

bubblesphoto said...

rjin nye u masak..

J.M.R said...

hahaha...rajin memasak sbb ada niat lain rupanya..heheh..

sumpah kambing tu 'nampak' sedap woo..lagi 20minit nk bebuka nih..wow...