Monday, March 01, 2010

MAKAN SEAFOOD DI BAGAN LALANG....

seperti yang tak dijanjikan... entry kali nie ialah jalan-jalan carik makan.... yer.. mengandung adalah 9 bulan.. maka, 9 bulan yang indah ini, entry akan lebih berkisar tentang makan... pastu ada edisi jeling-menjeling by Pak Radie yang nyampah tgk aku makan mcm jin..huahahah...

kami pegi makan seafood kat Bagan Lalang pada hari jumaat malam.... makan-makan kali ini disponsor oleh Filla & Pak Radie plak..heheh.... percubaan tanyer gang2 yang pernah makan kat sini.. semua suggest..murah dan sedap... rupanya bila sampai, gerai Senandung Malam ni je yang paling beso aku nampak... maka terus menuju ke sini.... siapa yang nak try, sila datang awal... pastu leh bawah family lepak2 makan angin tepi laut.. sambil main kitelayang-layang...

Acih ngan Wan...

auwwww dah besar anak dara nie..bajet jelitas tul main-main mata....
dagu berlapis mak kasih lagi gerammmmm... rasa nak amik gunting pastu buang.. saper nak? meh aku sedekah sket....
saper tak tau cemana nak pegi sini... ikut sign board... nanti korang akan sampai ke pekan Sungai Pelek... dari situ dah tak jauh dah... ikut jer signboard Hotel Sri Malaysia...tempat tu mmg kat area hotel tu... tadaaaaaa...... ni ler tempatnya.... reserve tempat.. pastu gi lah pantai.. leh jadik kanak-kanak ribena... rock kapak tengah main lelayang.... batman itam yg nampak jahat.. utk bapak.. yang ijau tu utk Acih.... Apak dan Anak berterbangan di udara.... gebu betis koooo... Wan ngan Busu pon main gak lelayang...

training sket main pasir sebelum gi Redang... 4 days lagiiii..auwww.. x sabar...

ni kawasan membakar... oh ye.. Otak-otak dia sedap.. RM7 sebakul (ada 10 kot).. pastu x lah kedekut.. gemok gak ler isi dia... Lai Chi Kang dia pon sedap gak.... sementara menunggu food... pastu secara tiba-tiba.... hujan turun... stok lebat giler.. bertempiaran ler semua menyelamatkan food dan diri sendiri.... nasib baik food tak sampai lagi..kalo tengah makan??? oh... suggestion saya.. letak lah payung kat each table yg kat luar-luar tu.. orang ramai okeh.. bile hujan mcm tu.. semua lari masuk dlm... crowded dan kucar-kacir jadinya... pastu letak ler number kat each table... bile dah semua lari dari meja memasing.. giler ko nak track balik tadi ko duduk mana.... lecehhhh laaa....
bayangkan??? masa kelam kabut hujan.. Pak Radie sorang jek tak dpt dikesan.. rupanya dia tolak stroller gi kat pondok lain.. sbb masa berasak-asak tu.. mamat dpn dia tak bergerak dengan stroller gak.. sian Pak Radie kuyup... habis stroller basah!!!
hujan lebat sangat....
alaaa laa laaaa... tangan saper si hitam manis curik ikan pari bakar nie? sabar ler Tok... lauk lain tak sampai dia blasah sekor pari habis... aku telan air liur jekkk....
siakap 3 rasa....
aku gak yang gigih snap gambo.. harap Pak Radie?? dia dah lencun dan malas nak kecoh mcm aku snap gambo... ada lagi lauk-pauk lain seperti lala sweet sour, ikan-ikan bakar, sotong goreng tepung.. tp malas nak snap... laparr dowwwww!!!! sorry watermark beso2.. nanti korang curik gambo ikan aku.... hehehe..
ni pon sedap!!! ketam goreng sambal ke aper tah...
sekian selesai makanan.. dah ler tgh makan ramai giler dok bediri tepi meja tunggu turn.. aku nak makan pon tak senang... tgk-tgk, pastu bisik-bisik... aku baling ngn kaki ketam tu kang!! ktorang pon tunggu turn dengan basah-basah kuyup lagi... sabarrr ler sikit.....


Review:-
makan kat sini memang murah dan sedap! maybe kalau tak hujan dan kecoh tak cukup meja mesti lagi best... ini ktorang dpt makan, pastu kelam kabut bangun bagi orang lain plak nak makan... huhu.. tak best!! meh tgk menu dan harga... (just utk panduan anda yang nak try makan kat sini)..


-nasi utk 8 orang
-2 ekor siakap besar masak tiga rasa
-1 pinggan besar lala masak sweet sour
-4 ekor ketam yang gemok2 masak sambal
-4/5 potong ikan pari bakar
-2/3 ekor ikan kembung bakar
-5 ekor sotong goreng tepung (besar)
-8 gelas air buah


Total: RM184


amacam murah tak???? aku dah standby dlm RM300.. heheh.. slamat duit.. kuakakka.... not bad, boleh pegi lagi.. tapi serik pegi bila tetiba hujan lebat....


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

atoyis said...

nampak cam sedap..filla blh bg detail gerai tuh kat ne tak..bab mencari tempat nih mmg fail dr dlu lagi

☆ lieya latif ☆ said...

e'eh same laa entry kite kak filla.....heheeh

mamamarissa said...

awwww!!! nie yg tak sabar2 nak gi makan seafood kat sana nie...mmg best kan :D

Anonymous said...

Kawan seblah aku pun dari pagi tadi dok story dia gi BL same day ngan ko. dia makan kat kedai yang sama, dok seblah meja ko. penat tinge aku dgr dia story dr tadi. thehehehe... aku pun biasa makan ngan kakak aku kat situ. mmg best dan affordable bagi org tak berapa berduit cam aku. keh keh keh... (padahal selalunya akak aku yg banjer) aku biasa pegi pepetang nak dekat senja bab kira dekat ngan umah mak aku kat nilai. tu pun lepas pegi kalo hubby aku otstesen. nak ajak dia, dia takleh makan seafood... rugi rugi... len kali ajak aku sama keh. (^_^)- Ira MOT

Anonymous said...

kak fila~kebetulan ceq pun ada kat situ...same time la~kebetulan masa ujan tu kami baru jer abis makan tp disebabkan sumew pun berhimpit2 jadi kami terpaksa beralah...tobat sket nak mkn kat situ kal ujan =)

Mimy Hamid said...

caya lah bebbbbbbbb...info ni mmg mari la...harus aku follow mau melantak

mama alya said...

kak fila dah dekat tu dgn umah yana.leh singgah lah kalu gitu.

ibu_umairah said...

selalu gak pergi sini memang lazatttt...........yummuy

Sham Ummi Echa said...

wah sana sini citer psl seafood kt bagan lalang nih.. mmg murah n sedap kan.. sian ko pegi tetiba ujan lebat la plak.. mujur aku pegi tu cuaca elok je.. tp giler ramai org.. naik kebulur menunggu.. aku mmg plan nk g situ lg.. hrp2 x ler ujan

Siti Fatimah said...

aduhh sedap nyer!!! teruk lah u filla nie yg i tgk jadik teringin nie harus pi lah harap seblm deliver nie kalau tak mau kempunan kang hehehe... filla kedai dia yg mana satu yek???

hanabanana said...

haaa dah pnah pegi kdai ni. mmg best. bagan lalang best :P

JuJue said...

terus mcm nak ajak laki aku g makan seafood. Dah bsalin, bpantang tak leh makan dah. Fuhh terlioq aku!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

to all: hehe.. saper nak bersalin tu baik gi makan dulu..kang meleleh2 air liur baby!! haha.. saper nak direction gi sini... ermmm mak dah explain kat entry nie.. secara ringkas..nak detail google map yer.. hahahaha...

Anonymous said...

kedai tu tutup kul brape??

Filla ~ Kasihs said...

tutup tengah malam kot? sebab bukak pon petang.. so memang utk makan malam lah...