Monday, March 01, 2010

BERKHEMAH DI KEMENSAH....

Hamik ko... memang this week dipenuhi dengan acara-acara melepak dan bercuti dan bersama keluarga!!! aku kejar-kejar buat entry nie.. sebab hari Jumaat dah nak fly ke Terengganu nak gi Pulau Redang.. auwwwww.... jangan memain..i dah beli dah sunblock okeh!! hihihi.....

Ok... lepas makan kat Bagan Lalang, keesokan harinya (sabtu).. kami pegi wedding cousin Pak Radie dulu.. buat kat dewan keramat... pastu kami bermalam kat Kemensah... ala... yang aku buat entry kemensah area zoo negara tuuu.. kebetulan nak celebrate birthday ibu mertua ku... so malam tu buat ler BBQ... dan acara tidur dalam kemah, pastu berendam malam-malam... nasib Pak Radie sediakan aku ngn katil askar.. tp stok nak beralih ke kiri/kanan berkeriukkk bunyik.. ceh!!! tensi mak.. takut kaco orang lain tgh tido.. kata blue hyppo nak beralih.. haha...

Rasanya ada gak yang tanya-tanya pasal tempat ni haritu... FYI, boleh sewa tempat nie.. kat situ ada sorang abang Indon jaga... rasanya leh cakap dengan dia nak sewa.. sbb orang tu pekerja kepada Atok (owner tempat tu).. ada byk gazebo.. rasanya satu gazebo rm50.. ada gak yang bayar perhead utk 3 jam mcm tu kot? tapi kalau berminat leh pegi sendiri.. masuk dari zoo, straight jek kedalam tu... sampai ler nampak tempat nie.. (tapi tak nampak sgt ler.. korang alert sket laaa).. hihihi...

nah!!! aku bagi gambar ni dulu... aku kan giler glam.. so boleh ler menghiasi blog-blog korang nyer link yang bergambar... hahahaha.... look, my name is Filla yer... ni jer satu-satunya gambo yang dagu aku x de lapis.. aci tak buat mulut gitu? hahaha...

anak buah saya Nurin... tak penah okeh dia nak kat aku... ni first time..hahaha... perhal tah tetiba dia nak plak... tapi kejap jer.. pastu dah tanak..

tgk pipi dia.. haishhhh... gebu.... pastu manja2 plak gitu.. ishhh....

aku last skali nak terjun.. sebab mak kan ala-ala kambing sket... sejuk doww... tak tahan!.. so buat-buat lah busy menda-menda lain... hehehe...

all the jajans... (ewah jajansssss gitu)... comel khemah tu.. Acih ngn Pak Radie tido kat khemah biru tu... wah first time anak aku tido dlm khemah...

banyak giler... sampai temenung tgk makanan!! hehehe...

ayam goreng ala kfc... my mil yang buat.. sedap!!!

hah.. tgk lah my mil... mcm kat umah jek!! hahaha... hidop mak!!!

makanan mmg byk gile... aku teringin nak makan jagung bakar.. so pegi giant, nampak jagung terus beli... hehehe... bakar kat sini...

birthday girl bersama anaknda tercinta.. aper ko wat tu?

Happy Birthday to you Nenek!!!

anak-anak buah ku dengan 'Abah'....

Dhya pon join skali....

tu diaaaaaa..... jaguh kampung/ jaguh lombong beraksi... macam-macam aksi dia buat...

clap clap utk Acih... nanti dah pandai.. kita tak yah pakai pelampung ok?

dah boleh swim sendiri... bravo acih!

anak bapak... byk gambar di captured oleh my niece Sofea..

satu-satunya anak buah jantan, Azhar.... auta byk gak dia nie.. tu apak dia tak bagi swim malam... pastu pujuk Pak Radie dia nak gak... so Pak Radie ckp, boleh tapi siap bagi time.. hahahahhaha...... nasib Pok Cu ko baik hati...

ok sudah cukup yer... sile suruh apak ko mandikan... mak dah tak larat nak nyangkung2 dah...

Acih ngan cousins...

budak yang excited giler dpt tido dlm khemah..

aku paling suke gambar nie..hahahaha..... saper lah yg snap ni? Acih wat per tu Acih???? budak kecik depan ni malu tgk acih ke aper?

view di kala malam bulan mengambang...

lagi...

snap dari khemah..

kolam yang dok mandi-manda tuuu..

anak dan bapak tidooo dalam kemah...

besok pepagi lagik dah sambung balik....

breakfast... roti telur... sile tgk tangan aku jer..hahah.. lelain tak leh..sbb dah gemok! oh pagi tu.. ada yang datang bawak nasik lemak... pastu my mom pon datang lagi bawak nasik impit ngn rendang.. dgn nasik lemak jugak.. maka pagi tu aku sorang makan nasik lemak 2 bungkus dengan selamba nyer.. lom kira lagik nasik impit....




tu jerlah nak citer... tak larat dah nak drag2 gambo nie.. letih okeh...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

Liyanaroxx said...

perut semakin ketara!!!!comelnya!!!

mamamarissa said...

wah!!!!! sememangnya menarik & tertarik :D

Sham Ummi Echa said...

besnyer tempat nih...menarikkkk.. leh la ajak kwn2 aku brkelah kt sini.. skang musim panas mmg elok mndi air sungai sojuk2 nih

Sue said...

menarikkk tempat ni. tak sejuk ke acih mandi malam2 tu? eh acih mmg penah g kelas swimming ke? pandaiii dia swim la..

*best jugak wat family gathering kt sini ekk*

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

TQ FILAA.....

NANTI ILA PINJAM SIKIT GAMBAR2 KAT SINI YE..NANTI ILA CREDIT KAT BLOG FILA

MEKACIHHHHHHHHHHHHH SANGAT YE