Thursday, March 11, 2010

PULAU REDANG (Part 2)

amacam cun tak? ni view dari cafe tingkat bawah... bawah ni ada bar boleh order ABC sweet corn ke.... ABC mango ker... RM8 sahaja....
Lambat sket update.. mak busy sket... temengah-mengah baru balik post office.. dengan panasnya lagi.. ngn parking takder lagi..menapak turun naik tangga... ok sudah2 lah luahan prasaan... jom citer pasal Redang lagi.....


apa nak sambung dari part 1 aritu? oh lepas lunch (1st day) tu... terus turun main pasir laut.... gambar mmg sejuk jer mata memandang.... air laut tu.. wa cakap lu.... bukan biru dah tau.. tapi hijau.. jauh sket biru.. pastu hijau balik... hahaha... (hover giler).... panas giler okeh.. pijak pasir tu... rasa hangus tapak kaki i yang kasar nieh... hah pecaya tak?? hijau biru air dia kan? ni gambo ni aku tak edit..aku kan tak reti.. kalau nak harap Pak Radie edit gambo ni kasi cun... alamat dia.. tawun 2011 baru korang dpt tengok entry nie..heheheh... ini pantai betul-betul depan Laguna.... oh, orang ckp pantai Laguna ni cun... ko tak yah gi deep sea snorkeling.. ko snorkeling kat depan ni jer... macam-macam ikan ado... kalo ko bagi ikan tu makan roti lagi lah.... giler-giler ikan tu datang beramai-ramai..mcm rusuhan gitu.... aku pon naik takut..hahah... ikan dia mmg kene train supaya tak takut orang.... tapi yang mak hangin, si Acih ni... takut giler ikan.. so dia main kat tepi2 pantai jer... oh roti utk fish makan ada dijual disini.. satu bungkus RM2... tak banyak sangat gambar Apak dan Anak... ni salah satu lah..ni pon dia set timer..huahahha... Acih boleh sakit kaki plak pakai sipar jepun quicksilver tu.. last2 Wan dia blikan crocs tipu Ben 10 kat Pasar Payang.. harga RM10..hahahhaha....
oh Acih putih lagi masa nie... skarang??? giler nyer hitam mcm pakai skin socks kaler itam.. ada line kat paha...
panas giler okeh.. pelik aku tgk mat salleh leh bejemur mcm ikan masin.... hihi...
maap ler yer.. baju masih sama... hehehe.... tips pegi vacation.. x perlulah bawak baju banyak2.. ni pon sebab aku pregnant... kalo tidak... confirm lagi kecik sikit baju aku.. Ida dan saya... lagi dan lagi... dah tak sabar nak terjun ler tuuu.. lekk lekkkkk... gi balik bilik salin bikini dulu yer wan... heheh.. mak saya yg comel begaduh-gaduh manja ngn ayah saya sbb berebut life jacket ngan mask tu... indahnya ciptaan Tuhan.... aku tatau naper menatang ni kadang2 asik ulang alik jer... Dhya si rambut kerinting.... percubaan candid... hehe.. Acih ngn Wan.. so sweet... eh ehhhhh... main cak-cak di sebalik rambut kejungku itew... tau ler aku gemok... leh semunyik disebalik diri ini plak.... mcm teddy bear.. 'terletak' jer duduk..hahahahah.... Pak Radie cuba buat cover album sendiri... hampir berjaya disitu.... sib baik diri ini sedar diri yang diri ini sedang pregnant... kalau tidakkkk...diri ini dah lama melompat lebih tinggi!!!!!!! gambar ala-ala redup... (padahal silap setting tercerah sgt...hahahahha) mama-saya-ida budak ni tak menyempat salin baju... habis dia celup bagi basah... Acih leh menangis-nangis tanak mandi dlm laut..sbb dia nampak ikan byk2.. sabarrrr jerlah.. bukan ikan tu nak makan ko pon Acih oiiiiiii.... tak ramai sangat kids kat sini... tapi syoklah budak2 nie.... duduk main pasir sampai naik hitam legam!! aku tatau nak citer apalah kat entry nie.... korang tgk jerlah gambar... gambar pegi snorkeling takde byk kat aku.. ada byk kat my SIL... dia lom post lagi gambar... so hold dulu lah yer... alaaa... aku tak seksi pon.... tutup aurat... so tak yah lah nak excited nunggu nak tgk aku pakai seksi2.. aiippppp!!! tak baik okeh... mak dah insap sket skarang nie.... huahahahah... yerlahhhh tuuu...


to be continued....

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Mimy Hamid said...

birunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa laut itu...eh takk macam hijauuuu....part 3 plak pls...haah tak menyempat kan aku..

nasazfrog... said...

huhh cantik betul tgk air laut tuh,, lam hati mmg ada teringin jugak nak ke sana...

Liyanaroxx said...

Subhanallah...cantiknya air laut dia...mcm pemandangan kat oversea pun ada...BANGGA woooo kat malaysia pun ada laut cantik mcm nih... =)

Mariam Badidu said...

cantiknyaaaa, thankyou for sharing! boleh2 fikir2 nak plan this may :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Fila,

you are hot!!hot mama!!

take ur award from my belog..

hehehhee...congratulatios


p.s: even u jadi dayang senandung pun still hot ok!!! T__T

Sham Ummi Echa said...

cantiknya laut... teruja tgk.. da la aku ni mmg da lama ngidam nk g redang.. tp asik x kesampaian jer..

wei filla...duduk mmg la trletak.. ada ke duduk yg trgantung...itu langsuir...kekekeke

Ibu to AqiF n ImraN said...

MASYA ALLAH....INDAH CIPTAAN TUHAN..TERINGIN SGT NAK PERGI REDANG...MY MUM AJAK PERGI THIS JUNE...HARAP2 DAPATLAH PERGI :)....YR VACAY STORIES REALLY HELPED DEAR..THANKS

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimy: hijau biru okeh...

nasazfrog: sila sila... cuti2 mesia..

liyanaroxx: ye saya bangga jadi anak Malaysia...

Mariam Badidu: sharing is caring..

Shinnaz: huahah.. HOT mmg hot giler redang tuuu... hitam dah nie..

sham ummi echa: a'ah aku nye 'teletak' tu.. mmg penuh!!!

ibu to Aqif n Imran: u're welcome.. june is the best month to go.. orang ckp lagi lawa....

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

gila lah mak buyong ni ;) mana gamborrr parioo n straw hat??

Liza said...

salam, akak sy ni silent reader akak. tp kali ni sy nk tnya akak g redang tu guna travel agencies mana ek?? ke g sendiri2 jek..

Black Yellow said...

Slm sejahtera..
Saya seorang runner pekej bercuti ke pulau dn tasik di terengganu
Sesiapa yang berminat sila hubungi/whatsaap saya.0179799773
Atau lawat blog saya di..blackyellowholiday.blogspot.com

Black Yellow said...

Slm sejahtera..
Saya seorang runner pekej bercuti ke pulau dn tasik di terengganu
Sesiapa yang berminat sila hubungi/whatsaap saya.0179799773
Atau lawat blog saya di..blackyellowholiday.blogspot.com