Wednesday, March 24, 2010

7 months pregnant...

hepi birthday syahmi & hafiz yang kiut miut..... tapi tulah... dah ler sampai lambat giler kat majlis orang.. pastu memang camera tak bawak... maka buat ler muke seposen tumpang kamera orang nak amik gambo.. hahahah... pastu gambar b'day boys pon tak snap.. kata boy... ligat ler... kemana-mana ntah si syahmi anak Ila tu ilang... yang si Hafiz kene kendong ngan mak Ila... aku? gi makan, makan, makan... heheh.. yelah.. aku kan datang last.. so food tu semua konpem untuk orang yang last... hahahah... lihat perot ku... gedempol kan? auwwwwww... hahahah... gambar bersama Mai dan Ila.. thanks Ila & Co.. sudi menjemput fillanie yang anak pon takder bersama-sama... eh yang dalam perot ada.. tu pon anak jugak! hihi... frust sebab tak dapat 'mengaskar' kan diri.. huhu.. aper plak ghopernya kalo aku pakai baju askar... masalahnyer, ada ker size? heheheheh....

ok ler.. nak citer pasal my pregnancy plak.... dah terlanjur ada gambar hiasan kat situ..hehehe...

- berat diri ini telah mencapai 60kg (ikut weight scale aku) tapi biasanya kalau gi check-up mesti kurang 1kg... so kita anggap lah berat aku baru 59kg yer... auwwwwwwwwwwwwww... huahahhaha... dasar tanak mengaku blue hyppo mcm tu ler... hihihi....

- nafsu makan adalah seperti biasa.... semua benda aku makan... tapi tak lah mcm orang tak penah jumpa makanan.. itu zaman Acih dulu... tengok orang pon aku rasa 'grrrr... lazatttttt!!'

- aku asik minum ais jer.. walaupon orang cakap jangan.. tapi itu jugak aku minum... kadang nes ais.. kadang teh ais... dap dap dappp....

- aku baik jer sekarang.. tak penah begaduh ngn Pak Radie... kalau dia malas urut tumit takpe.. aku hala tumit aku kat Acih.... Acih tu.. walaupon dia mengeluh ke.. mendengus ke.. menjeling ke.... membebel ke.... tapi dia tolong gak urut... tapi bukan urut sebenarnya... dia pegang je tumit.. pastu dia kira sampai 20.. pastu siap! memang hampeh dot com gaklah..

- lately ni.. rasa berat jer perot nie... ada masa2 tu.... aku tak leh gerak sangat.. mcm cramp perot... bile baring mengiring.. kene sendal ngn bantal... kalau tak.. rasa perot nak tecabut... Acih plak mintak tolong jer... konpem ayat dia 'asyik kasihhhhhh jer.. kasih.. kasih.. kasih......' abis aku nak suh saper?? nak suh anak jiran sebelah?????

- oh ye.. time pregnant kan Acih dulu.. pusat tak keluar pon aku rasa.. tapi kali nie... pusat tejojol plak.. erghhhh... rasa nak carik tape lah.. tampal kasi cover sket... hehehe....

- baby nyer movement ok jer... tak lah ganas sangat.. biasa-biasa jer... kadang-kadang dia bergendang... kadang dia main cucuk2 ngn siku ke lutut ke.. aku pon tatau..
-tumit dah kasar lagi menggerutu... malasnye nak tenyeh ngn Ellgy...

ishhh.. dah tatau nak story aper dah... oh ye... smalam borak ngan Acih...

Mama: Kasih, mama tak larat lah... perot mama macam dah besar sangat... besar ke?

Kasih: Tak lah... mana ada besar....

Mama: Sebab tu mama selalu mintak tolong kasih.. mama tak larat nak bangun duduk, bangun duduk..... Kasih tau tak bila baby nak keluar?

Kasih: Bila??

Mama: ermmm... lagi 3 bulan...

Kasih: oooooooooo.....

Mama: kalau orang tanya... bila nak dapat adik.. kasih cakap lah bulan 6.. ok tak?

Kasih: tadi mama cakap bulan 3??????

Mama: bukan bulan 3.. lagi 3 bulan... lagi 3 bulan tu.. bulan 6...

Kasih: bulan 3!!!!

Mama: yelah yelah..... Kasih nanti mama beranak mama takut lahhhhhh...

Kasih: taklah... tengok macam Ibu (mak sedara dia) dulu... Kasih pegi hospital.... perot ibu kena potong... pastu mesti keluar darah banyak-banyak.... pastu baby keluar lah... nanti mama pon macam tu lah... sakit sikit je..... jangan takut......

Mama: yeke? nanti doktor potong perot mama la ni???

Kasih: (buat derk.. dah start lah malas nak layan tu).....



ohhhh.. lama nya lagi bulan 6.... prot dah memberat nie.... sampai sakit2 dah pinggang nak menampung....



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

cute little bump u got there!
takde makne nye besar ok! comel je i tgk

mamamarissa said...

sakit sikit jer...ambikkkk!!!

mamamarissa said...
This comment has been removed by the author.
Whoohuu! said...

baby boy kot sbb pusat terjojol.. hehehe...

Kniedaz said...

semoga semuanya selamat..cumel betul u dengan perut tu..^_^ bilalah saya punya turn? hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

suka baca conversation dua beranak nieh .. lawak ada .. sweet pun ada ... sabo..sabo.. 3 mths to go ;-)

norhaliana said...

salam kak,
sabar la. sikit lagi tu! dah keluar hilang semua segala sakit2

aLya said...

kelakar la acih nih..

Siti Fatimah said...

u look ok lah dear compare too me tau!!! hehehe.... btw dah tahu ker boy or girl yek?? sibuk2 je i nie nak tahu huhuhu... :p

rynas said...

saya dulu pun sama kalau dah 7 bulan tu selalu doa cepat2 ler bersalin mmg dah tak larat bawa perut. masa anak kedua mmg awal giler...sebulan dr due date..ahhhh amik kau lega giler bila dah kuar. tapi ikut tingkap ler...