Tuesday, March 16, 2010

PULAU REDANG (Part 5) - random pics

tiap-tiap pagi masa kat Redang, aku memang bangun paling awal... (orang pompuan tak elok bangun lambat okeh)..hehe.. pas masak air... mesti gerak Pak Radie ajak minum dulu kat balcony... budak kecik tu bagi dia pengsan cukup2.. pastu kang cuit dia sikit jer konpem bangun.. dia kalau excited tido hotel mcm tu lah.. senang giler nak bangun.. gambar tonggang-langgang sikit kali nie.. sebab lambak jer semua... oh ni mat rempit tengah nyangkung...
baju jangan membazir.. boleh pakai 2, 3 kali belasah jer... tak kosa aku nak angkut satu lemari.. heheh.. uiii cantik panjang mengurai rambut apak ko kan acih?
oopss acih nampak prot.. nasib mama tak! hehehe... yang ni comel! bukan apak dier.... anak dier... heheheh... aku nak lompat... tapi prot tak mengizinkan... x per.. tak lama lagi.. aku dah leh lompat!!! malam last day tu sajer jalan-jalan.. ada reacration centre (sebelah gift shop)... ada few games leh sewa... pastu ada cafe.. ala carte... tak mahal sgt kot? utk saper2 nak lepak2 minum teh tarik pon ada... tapi prot memasing full sbb dah gi makan....
ok pic above nie team OTAI.. hehehe.... team otai plak lagi kecoh dari team muda-mudi... auww bile laki mak jer.. tetiba jadi muda mudi.. heheheh...
Makcik Nani ngn Pakcik Rahim....
Ida and Abang
anak ngan bapak...
memang gambar pon dah menunjukkan muka kenyang giler tak hengat!!!
tapi budak dua orang nie.. mmg hyper tak abis2....
pegi pulau tak yah bawak make-up... sebab nak gi makan jer... (teroknyer muka aku... mcm orang dlm pantang)
tiap kali makan reserve meja 2 bijik...

nampak cantik kan? tp mmg cantik.. food sedap! ada sandwich booth, ada lamb/chicken grilled (gilir2 menu).. kadang ada soto, laksa, keropok lekor, nasi dagang.. (tukar2 menu kat booth)... ada booth kuih/jelly/cake... ada buah.... macam-macam ado lah.... pemandangan malam hari dari tempat makan... yang nun jauh ada lampu2 tu Redang Reef Resort... bawah ni ada ala2 hiburan... leh lepak2 dengar orang perform memacam lagu.. sambil berjalan di pasiran pantai.... bukak selipar... sejuk giler pasir dia time malam... aku asik bejalan sana sini,, ngn snorkeling... pastu balik kl, amik ko.. bengkak tapak kaki.. huhu... ni magik... nak tulis KASIH.. tetiba jadik KASIM... apa kes?Alaaa..mama jek masuk dlm bulatan... sian ko acih.. comot.. ngn suar askar..hahaha... Acih ni.. ko kene ikut jer apa dia nak pakai... kalau tak habis!!! tu pon begaduh nak pakai baju tido kain langsir disney pasar malam... boleh tak??? ni jalan-jalan sampai ke depan Redang Beach Resort... (harga lebih kurang Laguna.. tp murah sikit)... oh ye, kat Resort yang nie, kalau pegi bujang ok lah.. sbb nite life dia.. happening.. bedisko bagai dpn pantai... erghh.. aku risau jek tgh tonggang minum arak nari disko2.. tetiba tsunami.. tak pasal aku yg kene!!!! huhuuuu..hehehe... nie swimming pool Laguna.. menarik... warm sgt air dia.. sbb ada heater... tapi aku cuma dpt celup kaki jer.. sbb x leh pakai t-shirt.. kene pakai swimming suit sajer... aku tak de size lah ngok!!!!! menci tauuuu.... first time gi hotel x dpt swimming.. dpt duduk tepi tolong jaga barang jer... kat sini Acih hero.. sbb gi swimming pool dalam relax jer.. tp laut dia tak leh..sbb dia takut ikan..hahahaha...

sian muke Acih kan? yelah... bangun tido.. cuci muka jer.. terus nak gi breakfast..hahah.. muka tak mandi... (ckp orang.. aku pon sama... tp mak pandai buat muka mcm dah mandi)
Acih nak bawak mama gi mana?

heheheh... kelaka ler gambo nie...
ok yer... ni dah nak check out dah....
sementara nak nunggu kul 12... boat schedule 9.30a.m ngan 12.30p.m kalau tak silap...
time balik semua dah senyap jer.. penat dan letih...
maka pulang lah kami semua ke pangkal jalan... eiii frust tak dpt tunjuk korang ikan kaler2 tu kan? nanti lah kalo gambar dah ada aku upload.... tulah boat nak ke jeti shahbandar.. selesa kan? aku bayangkan yang jenis speed boat open air gitu!! heheh.. ni siap aircond sejuk giler... eh ini silap acara... ni gambo baru sampai... hehehe.... ok lah..... aku ada keje lain nak buat... last but not least.... gambar bawah ni aku dedicate utk semua readers setia yang rajin singgah ke blog fillanie dan selalu memberi support kepada fillanie.... (tetiba jer)....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


penat aku nak menghasilkan bentuk 'LOVE' ni tau.. ko ingat senang? nah.... amik love nie.. aku tiup korang tangkap sematkan di dalam hati eh?.. *gedik*



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

fatenton said...

seronok tgk gbr2 redang ni..cantik..
tea inn tu diorang buat masa shooting cite tu kan..

u nampak segar bermaya walaupun dah agak sarat dah tuu.. :)

Sham Ummi Echa said...

filla, pic yg ko pakai baju ijau kt dlm itam kt luar tu buat ko nmpak cam x peknen jer.. pics cantik2 n citer ko nih mmbuat aku teruja jer nk g redang jugak..

ni mak da tangkap love ko tu..hehehe

Sue said...

cantik sume pic. love, kasiM tu buat pakai ape? torchlight ke? maafkan sy dgn soalan pandai ni.ekekekke

C!kpuanmuda said...

hang ni hot mama cik filla oiiii

cik EPAL said...

cantik la :)

NURSAKINAHBTMOHDSOLEH said...

gilalah still hot walau preggy ;) ish ish. envy!

hanabanana said...

waaaaa! bestnya redang. nak gi honeymoon situ lah. haha. kawin pon belum :PP

Anonymous said...

TENGKIU FOR YOUR LOVE. Betol, I really love your blog. Memberi aku nafas baru dan inspirasi setiap hari. wah, jiwang la plak. Betol weh, pepagi morning, selain FB blog ko yg aku bukak dulu tau tau tau... - Ira MOT

nifalnin... said...

wahh.. dah tangkap dah.. dah siap2 jd brooch.. heheheh... suke sgt bc blog nih.. selalu gak singgah.. tp segan nak komen...

mannira said...

dah tangkap...dah..tq...luv u too...rajin2la update yek..jgn malas2...

Miss Moon said...

cantek2 gambo aku paling suka part gambo kat tingkap2 tew sangat lawo n l light drawing tew lawooooooooooo

Anonymous said...

rindu la kt acih.
xde ke video die lagey ???
hehehe